طبس "خبرنگاریزدفردا :محمود احمدینژاد، رییس جمهوری ایران با اهدای لوح تقدیری به یعقوب دانشدوست، پژوهشگر و نویسنده کتاب «طبس شهری که بود» از پنج دهه تلاش و فعالیت وی در حوزههای معماری، شهرسازی و میراث فرهنگی قدردانی کرد.
یعقوب دانشدوست، دکترای معماری و شهرسازی، پژوهشگر، طبسشناس و مولف کتاب «طبس شهری که بود» پیشكسوت خدمترسانی در حوزههای معماری، شهرسازی میراث فرهنگی، ناظر و طراح مرمت تمامی آثار تاریخی بزرگ از نهبندان، جنوبیترین شهرستان استان خراسان تا مرز استان گلستان از سال 1345 تاكنون است.
دانشدوست متخصص باغآرایی ایرانی است و تاكنون درباره باغهای طبس دو كتاب ارزشمند تالیف کرده است. همچنین بخشی از طراحی و نظارت بر باغهای مجموعه آرامگاههای حكمای بزرگ ایران مانند عطار، خیام نیشابوری و فردوسی از كارهای وی بهشمار میرود.
پس از تخریب طبس در زلزله سال 1357 و ویرانی شهر و بناهای تاریخی آن به طور کامل، دانشدوست به تالیف کتابی درباره معرفی طبس پرداخت و دو کتاب با عنوان اصلی «طبس شهری که بود» با زیرعنوانهای «باغهای طبس» و «بناهای تاریخی طبس» را به چاپ رساند.
در کتاب «طبس شهری که بود» دانشدوست آثار و بناهای شهرستان طبس را همراه با تصویر آورده است. مطالب کتاب در سه بخش دسته بندی شدهاند. بخش نخست کتاب با عنوان «بناهای تاریحی داخل شهر طبس» مانند حصار و ارگ، مسجد جامع، بازار، مسجد، حمام گلشن، تیمچه، قهوهخانه، سقاخانه، مدرسه دو منار، آبانبارها، چاه سردها، مدرسه حسینیه خان، کاروانسرای داخل حصار، گرمابهها، مسجدها، گور شیخ، مدرسه، میدان و آسیابها را معرفی کرده است.
در بخش «بناهای تاریخی پیرامون طبس» چون چهارمزار، مسجد کریت، مزار پیر حاجات، قلعه خروان یا قلعه اسماعیلیه طبس، بندر سردر، قلعه غلات و خانهگیر بهتصویر درآمدهاند. در بخش پایانی کتاب نیز «بیست کاروانسرا» بررسی شدهاند.
این لوح در مراسم تجلیل از صادرکنندگان و صنعتگران نمونه کشور، (شنبه 15 تیرماه) همزمان با رونمایی از مجوزهای سهگانه فعالیتهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تهران به دکتر دانشدوست اهدا شد که بهعلت حاضر نبودن وی در این مراسم فریدون فعالی، مدیر كل سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی لوح تقدیر را دریافت کرد.