زمان : 20 Tir 1392 - 17:35
شناسه : 73732
بازدید : 9481
نویسنده کتاب «طبس شهری که بود» تجلیل شد(4نظر) نویسنده کتاب «طبس شهری که بود» تجلیل شد(4نظر) با اهدای لوح تقدیر رییس‌جمهوری دانش‌دوست، نویسنده کتاب «طبس شهری که بود» تجلیل شد

طبس "خبرنگاریزدفردا :محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری ایران با اهدای لوح تقدیری به یعقوب دانش‌دوست، پژوهشگر و نویسنده کتاب «طبس شهری که بود» از پنج دهه تلاش و فعالیت وی در حوزه‌های معماری، شهرسازی و میراث فرهنگی قدردانی کرد.

یعقوب دانش‌دوست، دکترای معماری و شهرسازی، پژوهشگر، طبس‌شناس و مولف کتاب «طبس شهری که بود» پیشكسوت خدمت‌رسانی در حوزه‌های معماری، شهرسازی میراث فرهنگی، ناظر و طراح مرمت تمامی آثار تاریخی بزرگ از نهبندان، جنوبی‌ترین شهرستان استان خراسان تا مرز استان گلستان از سال 1345 تاكنون است.

دانش‌دوست متخصص باغ‌آرایی ایرانی است و تاكنون درباره باغ‌های طبس دو كتاب ارزشمند تالیف کرده است. همچنین بخشی از طراحی و نظارت بر باغ‌های مجموعه آرامگاه‌های حكمای بزرگ ایران مانند عطار، خیام نیشابوری و فردوسی از كارهای وی به‌شمار می‌رود.

پس از تخریب طبس در زلزله سال 1357 و ویرانی شهر و بناهای تاریخی آن به طور کامل، دانش‌دوست به تالیف کتابی درباره معرفی طبس پرداخت و دو کتاب با عنوان اصلی «طبس شهری که بود» با زیرعنوان‌های «باغ‌های طبس» و «بناهای تاریخی طبس» را به چاپ رساند.

در کتاب «طبس شهری که بود» دانش‌دوست آثار و بناهای شهرستان طبس را همراه با تصویر آورده است. مطالب کتاب در سه بخش دسته بندی شده‌اند. بخش نخست کتاب با عنوان «بناهای تاریحی داخل شهر طبس» مانند حصار و ارگ، مسجد جامع، بازار، مسجد، حمام گلشن، تیمچه، قهوه‌خانه، سقاخانه، مدرسه دو منار، آب‌انبارها، چاه سردها، مدرسه حسینیه خان، کاروانسرای داخل حصار، گرمابه‌ها، مسجدها، گور شیخ، مدرسه، میدان و آسیاب‌ها را معرفی کرده است.

در بخش «بناهای تاریخی پیرامون طبس» چون چهارمزار، مسجد کریت، مزار پیر حاجات، قلعه خروان یا قلعه اسماعیلیه طبس، بندر سردر، قلعه غلات و خانه‌گیر به‌تصویر درآمده‌اند. در بخش پایانی کتاب نیز «بیست کاروانسرا» بررسی شده‌اند.

این لوح در مراسم تجلیل از صادرکنندگان و صنعت‌گران نمونه کشور، (شنبه 15 تیرماه) همزمان با رونمایی از مجوزهای سه‌گانه فعالیت‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تهران به دکتر دانش‌دوست اهدا شد که به‌علت حاضر نبودن وی در این مراسم فریدون فعالی، مدیر كل سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی لوح تقدیر را دریافت کرد.