زمان : 21 Tir 1392 - 19:33
شناسه : 73688
بازدید : 5797
اهداي نشان لياقت و واكنش وكلاي ملت!! اهداي نشان لياقت و واكنش وكلاي ملت!! رضا سلطان زاده مدیر مسئول هفته نامه آیینه یزد

در سال 1386 محمدسعیدی كیا به منظور افتتاح چند پروژه مسكن به یزد مسافرت نمود چند روز قبل از سفر وزیر و همراهان، یكی از مسئولان سازمان مسكن و شهرسازی استان به كسانی كه خود را برای تحویل مجموعه‌های مسكونی آماده می‌نمودند گفت: مواظب باشید هنگام استقبال و عرض خیرمقدم وزیر و همراهان پارچه، بنر و نوشته و تابلو نصب نكنید كه در آن صورت سعیدی‌كیا قبل از آنكه در جلسه شركت كند محل را ترك می‌نماید.

بدون شك این روش قابل تقدیر و ستایش است. مراسمی كه نویسنده در آن روز شاهد برگزاری آن بود. ساده بود و صمیمی و عموم شركت‌كنندگان از آن وضع راضی بودند.
در واپسین روزهای عمر دولت دهم خبرگزاری‌ها اعلام نمودند: رییس دولت طی برگزاری جلساتی به تعدادی از وزراء نشان درجه یك، دو و سه خدمت اعطا نموده است.
«به گزارش تابناك، محمود احمدی نژاد در مراسمی اقدام به اعطای نشان‌های دولتی به دوازده تن از وزرا و مسئولان قوه مجریه كرده است. در این مراسم، محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس‌جمهور نشان خدمت، علی نیكزاد وزیر راه و شهرسازی نشان سازندگی، علی اكبر صالحی وزیر امور خارجه نشان خدمت، حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش نشان تعلیم و تربیت، رستم قاسمی وزیر نفت نشان خدمت، مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت نشان خدمت، سیدشمس الدین حسینی وزیر امور اقتصاد و دارایی نشان خدمت، نسرین سلطان خواه معاون علمی و فن آوری رئیس‌جمهور نشان خدمت و مدیریت، بهروز مرادی معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور نشان لیاقت و مدیریت، علی اكبر محرابیان دستیار ویژه رئیس‌جمهور نشان سازندگی، محمدرضا فرزین رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی نشان خدمت و محسن خلیلی عراقی از پیشكسوتان عرصه صنعت نشان كار و تولید را از دستان رئیس‌جمهور دریافت كردند. این نشانها، ما‌به‌ازای سكه‌ای دارند. بنا بر ‌آیین‌نامه اعطای نشان‌های دولتی، هر یك از نشان‌های تخصصی و عمومی كه نشان خدمت و تعلیم و تربیت جزو آن است به ترتیب از سه درجه برخوردار هستند كه مابه‌ازای آنها نشان‌های درجه یك، معادل یكصد سكه بهار آزادی، نشان‌های درجه دو، معادل پنجاه سكه بهار آزادی، نشان‌های درجه سوم، معادل سی سكه بهار آزادی است.»1
عموم مردم و آیندگان كه تاریخ اجتماعی و سیاسی ایران اسلامی را مطالعه می‌كنند و می‌خواهند درباره عملكرد پاك‌ترین دولت تاریخ این سرزمین كه ادعای رییس آن می‌باشد اظهار نظر نمایند به طور قطع از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌پرسند شما كه«حق تحقیق و تفحص در تمام امور كشور را داشتید، در برابر تمام ملت مسئول بودید و حق داشتید در همه مسائل داخلی و خارجی كشور اظهار نظر نمائید و در برابر قرآن مجید و كتاب آسمانی خود به خدای قادر متعال سوگند یاد كردید كه از جمله در انجام وظایف وكالت در حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پای بند باشید..... » 2 چرا به وظایف نظارتی و قانونی خود عمل ننمودید؟ وزرایی كه نشان خدمت به ارزش 30 تا یكصد سكه طلا دریافت نمودند از طرف چه گروه، نهاد و كمیسیونی معرفی شده بودند؟ چه خدمت شایانی در زمینه‌های آموزشی، اقتصادی، علمی، فرهنگی انجام داده بودند؟
«دكتر مسعود پزشكیان در گفتگو با مهر، در خصوص اعطای نشان‌های دولتی كه از سوی رئیس‌جمهور به تعدادی از وزیران داده شده است گفت: ما از كارهای احمدی نژاد سر در نمی‌آوریم و نمی‌دانیم معنای آن چیست؟ زمانی كه بدون هیچ شاخصی عنوان و نمادی به كسی داده شود، اصل كار بدون ارزش می‌شود.
وی افزود: اصولا به كسی نشان می‌دهند كه كار برجسته یا خارق‌العاده‌ای انجام داده باشد و یا كیفیت كارش نسبت به دیگران بالاتر رفته باشد، اعطای نشان به صورت دیمی، به كسانی كه هزینه‌ها را بیخود بالا برده‌اند كار اشتباهی است و باید دید با كدام شاخص این افراد ارزیابی و مشخص شده‌اند.
نماینده تبریز در مجلس درباره اینكه در مقابل این گونه رفتارهای دولت چه باید كرد، گفت: رئیس‌جمهور كارهایی انجام می‌دهد كه همه ‌گیر كرده‌اند، باید منتظر بود این دوران تمام شود، رئیس‌جمهور همین‌طور كه در دولت پول پخش می‌كرد این پرداخت‌ها هم روی بقیه خرج‌های دولت است، كار‌های احمدی‌نژاد را نمی‌دانم چگونه باید توجیه كرد.»
سرمقاله نویس رونامه بهار می‌نویسد:
«موج استخدام‌های فله‌ای و بی‌ضابطه، بعضی واگذاری‌های شتابزده و تصمیم‌هایی كه جز ایجاد بار سنگین مالی برای دولت آینده پیامدی نخواهد داشت، دلایلی كافی برای اثبات فاجعه‌آمیز خواندن روند انتقال قدرت از دولت دهم به دولت آینده است. جدای از این‌ها اگر شایعه بذل و بخشش اموال نهاد ریاست‌جمهوری هم به برخی آقایان، قرین واقعیت باشد، ماجرا اسف‌انگیزتر خواهد شد.!!
شكی نیست كه بسیاری از مدیران دولت كنونی از عاقبت كار خود به هیچ‌وجه خشنود نیستند و از این‌كه به هر دلیلی موفق نشدند حضورشان را در قوه‌مجریه استمرار بخشند، آشفته و عصبانی‌اند، اما آیا این دلیل موجهی خواهد بود كه اجازه دهند منافع یك كشور و یك ملت قربانی امیال و لجاجت بعضی نوكیسه‌‌های قدرت‌طلب شود؟!
بارها گفته شده است كه شرط انصاف نیست كلیت دولت فعلی زیر سوال رود؛ ولی هنگامی كه خود دولت از كیان و دستاوردهایش به درستی صیانت نمی‌كند و دست جماعتی فرصت‌طلب را برای به بازی گرفتن حیثیت‌اش و همچنین دست‌درازی به منافع ملت باز می‌گذارد، چه جای گلایه و شكایت از مخالفان و منتقدانی است كه از ابتدا معتقد بودند این دولت، «اشتباهی» است؟!»
آیا وقتی تعدادی از مراجع از گرانی، تورم، ‌بیكاری و ‌وضع بد معیشتی مردم گله‌مند هستند، بسیاری از ائمه جمعه و جماعات نگران وضع موجود و منتقد اوضاع نابسامان اقتصادی مردم می‌باشند، درصد زیادی از كارخانه‌ها تعطیل یا نیمه تعطیل هستند، سرانه اختصاص داده شده به مدارس دولتی هزینه گچ و تخته و وجه گاز و سوخت آنها را تامین نمی‌كند، وضع دارو آن چنان است كه همگان به آن واقف می‌باشند، آمار افراد زیر خط فقر بر مسئولان روشن و مشخص است و چه بسیار خانواده‌هایی كه از اندك وسایل رفاهی محروم هستند چرا به بعضی از وزراء معادل سی، پنجاه و یكصد سكه به عنوان نشان لیاقت اختصاص می‌یابد واحسرتا و واسفا. اگر واگذاری آپارتمان با بهای اندك به بعضی از مسئولان اجرایی درست باشد!! در صورتی كه بعضی از مسئولان و دولتمردان در سطح معاون وزیر نیز با هواپیمای اختصاصی به مسافرت می‌روند در كنار داستان همراهان رییس جمهور در سفر به مجمع عمومی سازمان ملل و اخیراً به مسكو آیا با ساده زیستی دولتمردان و با ادعای پاك‌ترین دولت تاریخ همخوانی دارد؟
در حالیكه اكثریت رای‌دهندگان در 24 خردادماه برای انتخاب ریاست دولت یازدهم به افراط و تفریط رای نداده و خواستار اعتدال گرایی و اصلاح طلبی ‌بودند. این امر به معنای مخالفت بیش از پنجاه درصد افرادی كه پای صندوق‌های رای حاضر شدند با اهدای نشان لیاقت به یازده و یا دوازده نفر وزیر نمی‌باشد؟

پی نوشت‌ها:
1- روزنامه جمهوری 30خرداد1392
2- مفاد اصول 76 و 84 و 67 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
3- روزنامه جمهوری، مورخ 1 تیر 1392
4- روزنامه بهار، مورخ 10/4/92 (زمین‌سوخته!، كسری نوری)