به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون استان یزد، چهارمین یادمان استاد مهدی آذر یزدی، تحت عنوان "آذریاد" با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد و فرهنگسرای آذریزدی و با هدف زنده نگهداشتن یاد پیر نیکاندیش ادبیات کودکان و نوجوانان ایران و ماندگاری شخصیت وی درخاطر کودکان امروز و بزرگترهایی که سالهای کودکی خود را با آثار او به بزرگسالی رساندند، برگزار شد.
این برنامه با خیرمقدم ریحانه صباغچی، عضو مرکز شمارهی چهار یزد به دوستداران آذریزدی رسمیت پیدا کرد.
مدیر فرهنگسرای آذریزدی در این مراسم گفت: در چهارمین سال، با دستی پر به استقبال بزرگداشت آذریزدی میرویم. دبیرخانهی دائمی آذر از امروز و با آغاز هفتهی ادبیات کودک و نوجوان، برنامههای ویژهی یادمان پیر نیکاندیش ادبیات کودک و نوجوان را شروع خواهد کرد. برنامههای امسال در دو بخش برگزار خواهد شد. بخشی دراستان یزد و بخشی دیگر در تهران انجام می شود.
اسدالله شکرانه با اشاره به اینکه آذریزدی متعلق به همه است و همه باید در برگزاری یادمان او مشارکت داشته باشند و نگذارند پیرمرد خوب قصههای ایرانی غریب بماند، درخصوص برنامههای دبیرخانهی آذریزدی در تهران نیز تصریح کرد: این برنامهها از روز پانزدهم تا هجدهم تیرماه در جمع نویسندگان و نوجوانان کشور برگزار خواهد شد.
وی از راهاندازی فرهنگسرای آذر یزدی در آیندهی نزدیک خبر داد و اظهار داشت: انشاءا... با دریافت مجوز نهایی در سال آتی، برنامههای این فرهنگسرا که در ارتباط با کودکان و نوجوانان هست به اطلاع مردم استان خواهد رسید.
شکرانه در ادامه یادآور شد: با همکاری انجمن نویسندگان کودک و نوجوان مجموعهی مقالاتی که بعد از فوت آذر نوشته شده، جمعآوری شده است که امروز تحت عنوان کتاب یار آئینهدار در جمع شما عزیزان رونمایی خواهد شد. همچنین در مجموعهی حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتاب "آذریاد" که در آن مجموعهی ده قصهی آذریزدی به گویشهای مردم ایران و در وهلهی اول با گویشهای مردم استانهای کردستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، بندر دیلم و بوشهر انتخاب شده، رونمایی خواهد شد. این در حالی است با همکاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در سال جاری 12 قصه آذر یزدی به گویش یزدی را خواهیم شنید.
وی در پایان صحبتهای خود از دوستداران آذر خواست تا بهعنوان اصحاب فرهنگ، ادب و هنر که با آذر همنشین بودند، آرزوی وی را محقق سازند. او آرزو داشت که مردم یزد قصهگویان موفقی شوند تا فرهنگ و ادب یزد رو به گسترش و پیشرفت باشد.
مدیرکل ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز ضمن تشکر از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بهخاطر برگزاری این مراسم یادآور شد: آیین یادمان آذر نباید در همین یک هفته خلاصه شود.
وی افزود: همینجا دعوت میکنم از اصحاب فرهنگ یزد تا کمک کنند که در طول سال یاد و خاطرهی این پیر قصهگو، گرامی داشته شود. هر صنفی براساس تخصص خود، شاعران، نویسندگان، خوشنویسان، هنرمندان تئاتر و... که دستی بر آتش فرهنگ و هنر و ادب یزد دارند بیایند چهرهی این مرد ادبی یزد را ماندگار کنند.
عبدالحسینی از زحمات اسدالله شکرانه مدیر فرهنگسرای آذر تشکر کرد و اذعان داشت: بزرگترین اتفاقی که امسال افتاد این بود که 18 تیرماه بهعنوان روز ادبیات کودک و نوجوان در تقویم ثبت شد و ما میتوانیم از این پتانسیل برای شناساندن چهره این مرد بزرگ ادب و فرهنگ یزد به مردم و به ویژه نوجوانان بهره ببریم. مدیرکل ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد درپایان از چاپ نشریهای به نام "بچههای آذر" با تایید هیئت نظارت مطبوعات و برگزاری مسابقهی تصویرسازی آذر در آیندهی نزدیک خبرداد.
در این برنامه همچنین استاد محمود رهبران از اساتید خوشنویسی کشور و استاد حسین مسرت از ادیبان و پژوهشگران استان به بیان خاطرات خود از مرحوم آذریزدی پرداختند. اجرای سرود قصه تقدیم به پدربزرگ قصههای خوب توسط اعضای مرکز فرهنگی هنری شمارهی دو یزد، (سرای آذر)، قصهگویی زهرا اتحادی از قصه های مرحوم آذریزدی، پخش کلیپ و رونمایی از کتاب "یار آئینهدار" همراه با اجرای حکایتهایی توسط رقیه دوست فاطمیها از برنامههای دیگر این یادمان بود.