کتاب گنجینه جاودانه تاجیکان که از سوی همراهخان ظریفی، وزیر خارجه تاجیکستان نوشته شده است رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران با اشاره به پیشینه تاریخی و تمدنی مشترک ایران و تاجیکستان، خاطرنشان کرد: آن چه که به عنوان تمدن ایرانی در جهان شناخته شده است مجموعه تمدن، فرهنگ، ادبیات، هنر، رسوم و علائق مشترک همه اقوام ایرانیتبار و از جمله مردمان ساکن در مرزهای ایران امروزی، کشورهای تاجیکستان، افغانستان و بخش وسیعی از ملل آسیای مرکزی، هند و حتی برخی نقاط چین است. سرزمین تاجیکستان کنونی از کهنترین سکونتگاههای اقوام ایرانیتبار بوده است. در اوایل سده بیست میلادی که تمایل و رغبت جهانی به سوی تمدن ایرانی جلب شد تاجیکستان در انحصار شوروی در آمد اما آنها هویت خود را همچنان حفظ کردهاند.
صالحی گفت: پس از استقلال تاجیکستان با درایت و دوراندیشی سیاستمداران و اصحاب اندیشه و به ویژه رییسجمهور تاجیکستان، این کشور به عنوان کشوری کهن که تمدن دیرینهای دارد به حیات تاریخی خود ادامه داد.
او با اشاره به بخشهایی از تاریخ و فرهنگ تاجیکستان، گفت: این کتاب از سوی سفیر ایران در تاجیکستان ترجمه شده است و به چند زبان نیز ترجمه و در چند نوبت به چاپ رسیده است.
در ادامه وزیر خارجه تاجیکستان نیز به بیان دیدگاههایش درباره این کتاب پرداخت.
وی گفت: ما هیچگاه خود را از مردم ایران جدا نمیدانیم حتی زمانی که در انحصار شوروی بودیم چشم ما به ایران و افغانستان بود زیرا ریشههای تمدن ما در این کشورها است.
به گزارش ایسنا، در ادامه از این کتاب رونمایی شد.
سفیر تاجیکستان در ایران و رییس انجمن دوستی ایران و تاجیکستان نیز در این مراسم درباره تاریخ و تمدن مشترک ایران و تاجیکستان سخنرانی کردند.