به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد علي اكبر كمالي اردكاني كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و دارو در خصوص مود تشكيل دهنده قارچ عنوان كرد: قارچ دارای ویتامینهای B۲، B۱، B۱۲، B۶ و C است که برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافتـهای بدن، تشکیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچهها، درمان کمخونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارد.
وي ادامه داد: در صورت استفاده از روشهای صحیح پخت، فریز و خشک کردن خواص تمام این ویتامینها حفظ می شود.
اين كارشناس با تاكيد بر اين كه قارچ برای افراد دیابتی مفید است اضافه كرد: از آنجايي كه قارچ هیچگونه ماده قندى ندارد براي ديابتي ها مضر نيست همچنين قارچ براى افراد مبتلا به یبوست مفید است زیرا سلولوزهاى آن به رفع یبوست آنان کمک مى کند.
كمالي با بيان اين كه قارچ استخوانها را تقویت میکند عنوان كرد: قارچ خستگی را رفع میکند و کمبود ویتامین د را جبران میکند.
وي افزود: ببیوتین موجود در قارچ به سوخت و ساز بدن كمك مي كند و انرژی را آماده نگه میدارد، از طرف ديگر اسید فولیک موجود در قارچ در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژنها نقش مهمی را بازی میکند.
اين كارشناس صنايع غذايي ضمن تاكيد بر اين كه قارچ را بایستی فقط بصورت پخته میل کرد تصريح كرد: چرا كه قارچها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین میروند، ولی قارچهایی را که در واحدهای صنعتی تولید میشوند، میتوان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.