زمان : 01 Tir 1392 - 01:42
شناسه : 72622
بازدید : 16329
نگاهی گذرا بر انتخاب اعضای شورای اسلامی شهر یزدتوسط مردم (7نظر) نگاهی گذرا بر انتخاب اعضای شورای اسلامی شهر یزدتوسط مردم (7نظر) دکتر احمد ابویی

 

یزدفردا "دکتر احمد ابویی:همزمانی انتخابات شورای اسلامی شهر وریاست جمهوری باعث گردید که نتیجه انتخابات شوراها تحت تاثیر ودر سایه انتخابات ریاست جمهوری قرار گیرد .اگر چه در زمان تبلیغات، این حجم سنگین تبلیغات شورای شهر بود که برانتخابات ریاست جمهوری سنگینی می کرد .

با انتشار اسامی اعضا محترم باز خوردهای متفاوتی در سطح جامعه ودر سطح کوچکتر در جامعه مجازی دیده شد که متاسفانه تعدادی از انها با بی انصافی به ارا مردم همراه  بود  همه ی ما باید باور داشته باشیم که میزان رای ملت است  . اگر به زعم ما عده ای شایسته تر در میان نامزدها بوده اند این تنها نظر ماست ولی آنچه نتیجه را مشخص میکند میزان اکثریت آرا  مردم می باشد وما باید به ان احترام بگذاریم. از طرف دیگر به یاد داشته باشیم که ما در ایران زندگی می کنیم و این انتخابات چهارمین دوره ی انتخابات شوراها در کشور بوده است نه چهلمین دوره ی آنها ، ما هنوز در آغاز راه مردم سالاری دینی به سر می بریم و سالها باید در این راه آزمون و خطا کنیم و تجربه بیاندوزیم.اگر عملکرد این دوره اعضای شورای شهر رضایتمند نبود مردم  ایران نشان داده اند با هیچ حزب وگروه وشخصی عقد اخوت نبسته اند ودر انتخابات بعدی تصمیم دیگری خواهند گرفت .

1)      کسب بالاترین آرا توسط آقای  مهندس شایق نشان از مقبولیت بالای ایشان در شهر یزد است و البته فاصله ی نسبتا زیاد آرا وی با نفر بعدی قایل تامل و تحلیل است. افتخار آشنایی با ایشان را به اتفاق خانم یادگار و وزیری و مهندس سیفی فرماندار کم حرف یزد را از شورا ی شهر دوره ی اول دارم و به توانایی او واقفم. شایق علاوه بر عضویت در شورا سابقه شهرداری یزد را نیز در کارنامه دارد. مطمئنا مردم یزد خاطرات خوبی را نسبت به عملکرد ایشان داشته اند که اورا به عنوان نماینده  اول خود انتخاب نموده اند و البته این امر مسئولیت او را را سنگین تر میکند. به ایشان باید تبریک ویژه گفت.

2)       انتخاب سه زن در شورا اسلامی شهر یزد از نقاط قوت این انتخابات محسوب میگردد. خانم یادگار به عنوان یک فعال اجتماعی به همرا سرکار خانم وزیری که هر دو سابقه حضور در شوراهای قبل را دارند و عضو جدید دیگر شورا می توانند به خوبی مطالبات جامعه زنان را در بحث مدیریت شهری و سایر امور زنان  پی گیری نمایند.

3)      یزد را همگان به دارالعباده  می شناسند و حضور هم زمان دو روحانی در شورا موید این مطلب است بدون شک جایگاه و نقش روحانیت در تاریخ ایران از مشروطه تا کنون به خوبی ملموس می باشد.  همچنین حضور فقیه خراسانی ، مدرسی ، پاکنژاد و وزیری نشان می دهد هنوز در یزد اعتماد، اصل اساسی در زندگی مردم است ومردم تنها بواسطه خدمات چشم گیر خانواده های این عزیزان به مردم یزد هنوز به این عزیزان دلبستگی وعلاقه دارند که امری کاملا طبیعی  وانسانی است . انتخاب این افراد توسط مردم نشان از اهمیت سرمایه اجتماعی دارد. مطلبی که باید  این عزیزان قدردان ان باشند و در آینده با عملکرد خود مهر تاییدی بر انتخاب مردم بزنند(انتخاب مجدد فقیه ووزیری). سرمایه اجتماعی آسان و یک شبه  بدست نمی آید و نباید به راحتی به ان چوب حراج زد.

4)      و اما انتخاب سپنتا نیز یک پدیده در انتخابات این دوره شورا شهر یزد بود. انتخاب سپنتا نشانه ی اوج هنر مردمان ایران زمین در برگزاری دموکراسی می باشد که البته حضور او در این جایگاه بر اساس نیاز ، خواست و حقوق اولیه شهروندی جامه  زرتشتیان است که در جمهوری اسلامی به ان بها داده می شود

5)      حضور یک پزشک نیز در جمع اعضای شورا شهر قابل ستایش است بدون شک یکی از ارکان برنامه های مدیریت شهری بحث بهداشت وسلامت شهر وندان است وحضور ایشان بسیار مثمر ثمر خواهد بود .

واما از نقاط ضعف این انتخابات می توان به چند نکته اشاره کرد با نگاهی گذرا به اسامی اعضای محترم شورا به یک خلا بزرگ پی می بریم. بزرگترین غایب این لیست نمایدگانی از جامعه ی مهندسین می باشد که اتفاقا از تاثیرگذارترین اعضا در بحث مدیریت شهری می باشندوتنها مهندس شایق نمایندگی این جامعه را برعهده دارد  اصلا شورایی بدون مهندس شهر سازی در یزد که ادعای کلان شهر شدن را  هم دارد غیر قابل هضم است

به راستی  چه اتفاقی افتاده است که مردم یزد نتوانسته اند نمایندگان بیشتری از جامعه مهندسین را به شورا بفرستند ؟

آیا  سازمان نظام مهندسی  نباید در این انتخابات نقش بیشتری ایفا میکرد؟ و به مردم در انتخابشان کمک  بیشتری می نمود؟ به شخصه افتخار مصاحبت و همکاری با  روسای  فعلی وقبلی نظام مهندسی را  داشته  و قبول دارم که این  عزیزان انسانهایی شریف و دانشگاهی هستند که کار سیاسی نکرده و نمی کنند. اما شورا ی شهر نیز یک نهاد اجتماعی ست  ونمی توان بی تفاوت از کنار ان گذشت  البته باید به آنان نیز حق داد. در جامعه ای که همه چیز سیاست زده است شاید حضور پر رنگ تر در انتخابات  موجب مشکلاتی برای صنف انان  می گردید.

این حضور کم رنگ  تنها مختص نظام مهندسی  وجامعه ی  مهندسی نمی باشد. زیرا شورای شهر تنها جای مهندسان نیست. اگر شهر یزد اولین شهر خشت خام جهان است انجمن های میراث فرهنگی چقدر در این انتخابات نقش و حضور داشته اند و همینطور اگر یکی از دغدغه های شهر یزد آلودگی هواست انجمن های زیست محیطی چقدر در این انتخابات نقش آفرینی کرده اند. و...

بارها گفته ایم که انجمن های غیر دولتی و صنفی باید غیر سیاسی باشند اما بین سیاست زدگی و حضور در عرصه های اجتماعی تفاوت ومرز ظریفی وجود دارد. وقتی می توان انتظار شورایی ارمانی  را داشت که نهادهای مدنی رشد و توسعه قابل قبولی داشته  تا بتوانند در تصمیم گیری ها و انتخابات به عنوان گروه های مرجع نقش آفرینی کنند. در پایان ضمن تبریک مجدد به تمامی اعضای محترم و شایسته ی شورا شهر به عنوان یک راهکار  پیشنهاد می نمایم

 در اولین روزهای کاری شورا شهر از تمامی نامزدهای انتخابات دعوت به عمل آورد که تا در همایش یکروزه ای تحت عنوان  شورایاران حضور یابند. هزینه ی برگزاری این همایش به اندازه ی هزینه ی تبلیغات یک نفر از نامزدها هم نمی باشد. اما می توان در همین همایش از تمامی عزیزان علاقه مندی که آماده ی خدمت در شورای شهر بوده اند دعوت به عمل اورد که به عنوان مشاوران شورا در کمیته های مختلف عمرانی ، فرهنگی و اجتماعی حضور داشته باشند. باور کنیم که تمامی آنان برای شهر یزد برنامه ها و توانایی هایی دارند و به خوبی می توان از آنان استفاده بهینه نمود .

نکته ی پایانی این روزها بدون سروصدا بنرهایی را در سطح شهر میبینیم که حاکی از فروش زمین توسط شهرداری میباشد و این یعنی کماکان مشکل اول شهرداری ها مشکل مالی می باشد پس حکایت همچنان باقیست.