در یاداشت قبل نقش رسانه ملی بعنوان موثرترین ابزار برای تبیین نقش و جایگاه شوراها در زندگی مردم بیان شد.
پیشنهاد شد،صدا و سیما در جهت معرفی جایگاه واقعی شورا ها گامهای اساسی را تا زمان برگزاری انتخابات بردارد.
آنچه که به نظر می رسد در ادامه باید مطرح شود این است که همه كارشناسان اهل فن به ناقص بودن قانون انتخابات شورا اذعان دارندو رسالت مجلس و نمایندگان محترم مردم ایجاب می کند با پیگیری این مهم در مجلس و قانون گذار ی نسبت به رفع این دغدغه اقدام نماید.
اینكه مردم در اداره كشور خود سهیم هستند از افتخار ات نظام جمهوری اسلامی است و شوراها می توانند زمینه ساز این مشاركت باشند اما قانون فعلی خلا هایی دارد كه در بعضی موارد ضربات جبران ناپذیری به كشور وارد میكند .به نظر می رسد باید برای ورود افراد به شورا شرایطی در نظر گرفته شود چون می خواهیم سرنوشت و اداره یك شهر را برای مدت 4 سال یا بیشتر به عده ای بسپاریم تصمیماتی كه در شورا گرفته میشود شاید دهها سال بلكه بیشتر بر روی عمران و آبادانی و فرهنگ شهر اثرگذار باشد. احداث یك زیرگذری كه بدون كار كارشناسی انجام شود دهها سال بر روی ترافیك شهر اثر خواهد گذاشت و موجب رنجش خاطر و هزاران و یا میلیون ها ساعت اتلاف وقت ارزشمند شهروندان می شود .
نام گذاری معابر با نام هایی كه با فرهنگ مردم ارتباط ندارد اثرش برای همیشه در ذهن مردم باقی خواهد ماند.
افرادی كه وارد شورا میشوند باید حداقل های قوانین شهرداری را بدانند .
بدانند مزایده ، مناقصه ، اصلاح و متمم بودجه یعنی چه.
پس لازم است قانون یك شرایطی را برای داوطلبین داشته باشد یا حداقل در قانون الزام شود كسانی كه رای می آورند باید در دوره های آموزشی مختلف شركت كنند .
شرط سنی برای داوطلبین لازم است بعضی فكر میكنند چون نام شورا هست فقط یك جمع مشورتی است كه هرچه سن افراد بیشتر باشد پس شورای قوی تری شكل میگیرد ،غافل از آنكه شورا قدرت تصمیم گیری و تصمیم سازی برای اداره شهر را دارد.پس هرچه اعضای آن جوان تر و با نشاط تر باشند شورای قوی تری شكل خواهد گرفت ، البته در كنار آن باید از تجربه افراد صاحب نظر هم استفاده كرد.
به نظر میرسد اعضای شورا نباید دو شغله باشند آنقدر مسائل و مشكلات مردم زیاد است كه اگر 24ساعت شبانه روز هم وقت گذاشته شود باز وقت كم استو در مقابل باید قانون نسبت به تامین حقوق و مزایای مناسب تدابیری بیاندیشد كه اعضای شورا دغدغه مسائل مالی نداشته باشند و بتوانند به مردم خدمت كنندهر چند که کوتاهی هم نکرده است.
شرط دوره هم برای اعضای شورا مهم است هركسی در هركجا خدمت كند هرچه طرح و ایده و انرژی دارد نهایتا طی دو دوره تمام میشود بهتر است قانون گذار بیش بینی كند كه افراد حداكثر در دو دوره بیشتر نمیتوانند شركت كنند و میدان برای افراد دیگر هم باز شود.
قانون باید طوری باشد كه انگیزه افرادی كه نامزد میشوند این نباشد كه وقتی سوال میشود برای چه آمده اید بگویند برای اینكه حداقل در شهر مشهور شویم یا محله مان مشكل دارد آمده ایم حل كنیم و .. .
البته نباید غافل ماند كه عده ای هم واقعا برای خدمت به شهر و مردم می آیند كه واقعا اگر كسی به قصد خدمت بیاید در هیچ نهادی بهتر از شهرداری و شورا نمی شود به مردم خدمت كرد.
پس آنچه مشخص شد اینست كه قانون فعلی شوراها نقایصی دارد كه مجلس و نمایندگان قانون گذار در مجلس باید با یك تصمیم اساسی به دنبال پیگیری رفع این نواقص باشد .كه اگر مجلس و نمایندگان آن در جریان هم زمانی برگزاری انتخابات شورا ها و ریاست جمهوری با جدیت استفاده از مشاوران دلسوز و متعهد ی وارد شده بود این اتفاق نمی افتاد. چون به نظر میرسد هم زمانی این دو انتخابات بر روی شور و نشاط انتخابات موثر است و درقدرت انتخاب و تصمیم گیری مردم موثر خواهد بود .