طبس- حقانی- سرپرستی یزدفردا: چندی پیش این خبر بر روی خروجی سایت یزدفردا قرار گرفت که جایزه ویژه اختراعات ژنو به پزشک مخترع طبسی اختصاص یافت و در ادامه نیز به معرفی اجمالی این بانوی توانمند ایرانی طی مطلب " کسب عنوان برترین مخترع زن در چهل و یکمین جشنواره جهانی بین المللی اختراعات ژنوتوسط یک بانوی طبسی"پرداخته شد
و موضوع از این قرار بود که پزشک مخترع طبسی موفق شد با طراحی و ساخت سیستم تعیین میزان تنگی عروق قلبی با روشهای منحصربهفرد، جایزه ویژه چهل و یکمین جشنواره اختراعات ژنو را از آن خود کند.
ما نیز در "پایگاه خبری یزدفردا" ضمن تبریک این موفقیت به خانم "دکتر زهرا علیزاده ثانی" بانوی مخترع طبسی، زندگی نامه وی را مرور می کنیم.
زهرا علیزاده ثانی- متولد 1352 طبس گلشن- فرزند: رضا- متخصص قلب و عروق- درارای مرتبه علمی استادیار مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی- فوق تخصص تصویربرداری قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد- تخصص قلب و عروق از بیمارستان شهید رجایی تهران- سرپرست گروه MRI قلب و عروق خراسان رضوی.
عنوان پایان نامه :
بررسی نارسایی ؛پولموتری با اکوکاردیوگرافی در ۲۰۰ مورد بیماران مراجعه کننده به کارگاه تشخیص قلب
بیمارستان قائم- ۱۳۷۶/۷/۲۷ انترنی- قلب و عروق
مقالات و سخنرانیها:
|
به کارگیری یادگیری منیفلد برای تحلیل تصاویر اکوکاردیوگرافی |
مقاله درکنگره نهم انجمن علوم پرتو نگاری ایران :
ام آر ای قلب در یک بیمار با میوکاردیت –
مرضیه متولی، مجید کیاور، زهرا علیزاده ثانی، شبنم مددی، پدرام گلناری
افتخارات :
کسب مدال طلا و جایزه ویژه چهل و یکمین جشنواره اختراعات ژنودر سال ۱۳۹۲ (۲۰۱۳)
با ارائه :طراحی و ساخت سیستم تعیین میزان تنگی عروق قلبی با روش های منحصر به فرد
و کسب عنوان عنوان “برترین مخترع زن جهان ” را از آن خود کرد.
کسب ۲ مدال طلا با تائید اکثریت رای داوران ، دریافت دپیلم افتخار ژنو و دیپلم افتخار انجمن بین المللی علم و تکنولوژی روسیه به عنوان بالاترین رتبه علمی این همایش از دیگر افتخارات کسب شده دکتر زهرا علیزاده ثانی در این همایش بین المللی است
درباره طرح :
به وسیله این دستگاه و با روش های ریاضی و نرم افزاری، میزان تنگی عروق کرونر بیمار پیش بینی شده و نیاز بیمار قلبی به عمل آنژیوگرافی که یک عمل تهاجمی و پر هزینه است، مشخص می شود.
لازم به ذکر است ؛ تا کنون فعالیتهای محدودی در این زمینه انجام شده است و بزرگترین کاری پیش از این صورت گرفت در مجموعه اطلاعات دانشگاه کالیفرنیا در سال ۲۰۱۱ انجام شد که سطح کمیت ، حساسیت و دقت به دست آمده خیلی پایینی داشت.
نرم افزار طراحی شده با استفاده از روشهای پیچیده و پیشرفته ریاضی و فیزیکی در زمینه داده کاوی با دقت تشخیصی ۱۰۰درصد و حساسیت ۹۵ درصد طراحی شده و قابلیت استفاده در اورژانس ها ، کلینیک های سرپایی و حتی آمبولانس ها در زمان ویزیت اولیه بیمار را داراست
علاوه برکادر پزشکی ، همه افرادی که اطلاعات اولیه از بیماری قلبی داشته باشند از جمله پرستاران و تکنسین های اورژانس می توانند با ارائه اطلاعات اولیه بیمار از جمله تاریخچه بیماری ، اطلاعات آزمایشگاهی ساده اولیه ، نوار قلب و اکو کاردیو گرافی به صورت آنلاین احتمال تنگی عروق و همچنین نیاز بیمار به بررسی های تشخیصی بیشتر را ارزیابی و دریافت کنند .
استفاده از این نرم افزار که روشی ایمن، سریع ، کم هزینه و غیر تهاجمی است ، علاوه بر کمک به تشخیص سریعتر میزان شدت بیماری قلبی و عروقی از استفاده از روشهای پیشرفته از جمله آنژیوگرافی و جراحی های در زمانهای غیر ضروری جلوگیری و علاوه بر کاهش فشارهای روحی و جسمی به بیمار از هزینه های درمانی بیشتر نیز جلوگیری می شود.
گفتنی است، دو نفر از دانشجویان فوق لیسانس دانشگاه صنعتی شریف با نام های ˈروح الله علیزاده ثانیˈ و ˈسید محمد جواد حسینیˈ برای اختراع این دستگاه زحمات فراوانی کشیده اند.
دکتر زهرا علیزاده ثانی موفقیت خود را از پیشگاه حضرت امام رضا(ع) دانست و مدال طلای جشنواره ژنو که با تایید اکثریت رای هیات داوران به ایران اهدا شده بود را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد.
همچنین دکتر علیزاده که در زلزله طبس، خواهرش را از دست داده است، دیگر جایزه خود که مدال طلای ویژه جشنواره ژنو است را به مردم زلزله زده بوشهر اهدا نمود.
در همین راستا نشان ویژه افتخار دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دکتر ˈزهرا علیزادهˈ اهدا شد.