علي سراستاد:همانگونه که حقوق شهروندی مهم ومسلم است و درآن جای شک و شبهه نیست وهمه به رعایت آن اذعا ن دارند، مسئولیت شهروندی نیز به همان اندازه مهم وقابل اعتنا است واگراز این مسئولیت غفلت شود یا مورد بی توجهی وسهل انگاری قرار گیرد، تبعات ویرانگری برای هر جامعه ای که براساس حقوق شهروندی بنا شده است، دارد. یکی ازمهمترین آنها شرکت در امر انتخاب شدن یا انتخاب نمودن مدیران هر جامعه است. به دیگر بیان، شرکت فعال و سهیم شدن در اداره امور مربوط به میهن، مستقیماً به زندگی تک به تک هر شهروند مرتبط می باشد.
اختلاف سلیقه ها، نقاط ضعف، کاستیها و موارد بسیار د یگری است که می تواند مورد بهانه قرار گیرد و مانع مشارکت فعال آدمی گردد. ولی چون سرنوشت کل کشوربدان وابسته است نباید به هیچ کدام توجّه نمود، زیرا با این کار حقّی بزرگ از خود و جامعه سلب می شود. هر آن کس شا یستگی دارد در این شرایط نپاید پا پس بکشد، به هیچ شرط و بهانه .
درهر جامعه با هر طرز و شیوه اداره به طور اعم سلیقه هایی حاکم است که آحاد آن سلایق شرکت فعالانه تری دارند. چگونگی رقم خوردن سرنوشت یک کشور مانند سرنوشت یک فرد است. هرچه کوشاتروساعی تر باشد، اجر ومزد بیشتری می برد و هرچه بی تفاوت در مقابله با مشکلات، باز معلوم است که نتیجه چه خواهد بود.
ما نمی توانیم شریک نباشیم، چرا که این امر قهری است وما نمی توانیم آنرا از خود جدا کنیم. همه ما دراین جغرافیا چشم به زندگی گشوده و از آب آن نوشیده و هوای آن را نفس کشیده وغذای آنرا خورده ایم و درآن رشد ونمو نموده ایم و اینها همه باماست برای همیشه. اگر امید ازمیان ما رخت بربندد و آفت بی تفاوتی جایگزین آن گردد، حاصلی جز ویرانی و تباهی به بار نخواهد نشست و افسوس دیر وبی ثمر.
پس به ایستیم به استواری و گام برداریم به محکمی و چشم به روبرو به امیدواری و پا پس نکشیم به بی تفاوتی و نگران نباشیم از نتوانستن و نهراسیم از پای در راه نهادن و با توکل و تلاش نوید آینده ای روشن برای همه به ارمغان آوریم.
علی سراستاد