زمان : 05 Ordibehesht 1392 - 02:16
شناسه : 67860
بازدید : 18216
 شركت موكت فيروزه امروزه يكي از بزرگترين واحدهاي توليدكننده موكت در ايران مي‌باشد رييس هيئت مديره شركت موكت فيروزه : شركت موكت فيروزه امروزه يكي از بزرگترين واحدهاي توليدكننده موكت در ايران مي‌باشد شركت موكت فيروزه امروزه يكي از بزرگترين واحدهاي توليدكننده موكت در ايران مي‌باشد و محصولات آن در برگيرنده انواع موكت‌هاي كبريتي، طرحدار و مخمل است كه در عرض‌‌هاي مختلف در چندين رنگ قابل ارائه مي‌باشد

عليرضا صادقي خبرنگار : 

اشاره: فرش و موكت از ديرباز در ميان ايرانيان و مردمان جهان به عنوان كفپوش نقش مهمي را ايفا كرده است به طوري كه در هر خانه و يا اداره‌اي كه پا مي‌گذاري نمونه‌اي از آن را خواهيد ديد.

شركت موكت فيروزه يزد در سال 1372 در شهرك صنعتي شهرستان مهريز به بهره‌برداري رسيد.

اين شركت امروزه يكي از بزرگترين واحدهاي توليدكننده موكت در ايران مي‌باشد و محصولات آن در برگيرنده انواع موكت‌هاي كبريتي، طرحدار و مخمل است كه در عرض‌‌هاي مختلف در چندين رنگ قابل ارائه مي‌باشد.

توليدات اين شركت در بازارهاي داخلي و خارجي خودنمايي مي‌كند و با استقبال خوبي مواجه شده است، به طوري كه در طي سال‌هاي 1380 الي 1388 بالغ بر 30ميليون دلار صادرات به بيش از 12 كشور داشته است.

اين واحد توليدي در سال 1382 و 1385 به عنوان واحد نمونه صادراتي شناخته شده و لوح تقدير دريافت كرد.

شركت موكت فيروزه در روز ملي صادرات امسال نيز موفق به دريافت جايزه بهترين صادركننده شد. از اينرو گفتگويي را با رييس هيئت مديره اين شركت آقاي ابوالقاسم رمضاني‌زاده داشته‌ايم كه در ذيل مي‌خوانيد:

* ابتدا بيوگرافي مختصري از خود و شركت بفرماييد؟

ابوالقاسم رمضاني‌زاده متولد 1335 هستم. پس از طي تحصيلات ابتدايي در سال 1348 به خارج از كشور رفتم و ضمن تحصيل تا مقطع ديپلم به امور بازرگاني نيز مشغول شدم. در سال 1358 پس از پيروزي انقلاب اسلامي به ايران آمدم و ابتدا با شروع به توليد يك واحد توليد پارچه و هم زمان در بازار يزد و تهران به كار توليد پوشاك و توزيع پارچه و پوشاك مشغول شدم و تا سال 1370 شروع به احداث كارخانه موكت فيروزه يزد در شهرك صنعتي مهريز كردم. از سال 1378 كه مديريت شركت به آقاي مهندس حسن مشروطه واگذار شد اين شركت به سمت تحول و پيشرفت گام برداشت.

همانطور كه مي‌دانيد بعضي از صنايع واقعا به سختي و با مديريت توانمند و متخصص فقط مي‌توانند بر روي پاي خود بايستند كه بدون شك توليد موكت در راس اين صنعت مي‌باشد.

همچنين از ابتداي فعاليت با كمك برادرانم در كنار هم و هر كدام در قسمتي از امور شركت به فعاليت پرداخته‌ايم و همچنان اين همكاري ادامه دارد.

لازم به توضيح است كه در همين مدت شركتي بنام شركت موكت سيرنگ در ملك شخصي خودمان در روستاي دهنو با تمام مجوزهاي لازم احداث كرديم كه شهرداري وقت سختگيريهايي انجام داد. همچنين اداره دارايي تا 4 سال پس از تعطيل كردن شركت از ما مطالبه ماليات نمود. در نهايت پس از حدود يك سال فعاليت با حدود 70 نفر پرسنل فقط به خاطر فشارهاي غير منطقي شهرداري و دارايي وقت آن واحد را تعطيل كرديم. شركت موكت فيروزه بحمدا... همچنان به فعاليت خود ادامه مي‌دهد. هدف‌گذاري اوليه توليد انواع موكت تافتنيگ بصورت رول و قطع فرشي و ارائه برخي از انواع كفپوش‌هاي مورد مصرف در صنايع خوروسازي بوده است. بتدريج طي سال 1376 به بعد توليد انواع موكت نمدي، كبريتي و مخمل ساده و طرح‌دار، خط توليد طيف وسيعي از لايه‌هاي منسوج نبافته و بالاخره در سال 1387 و با استفاده از تسهيلات بنگاه‌هاي زود بازده مقرر شده در برنامه‌هاي دولت محترم خط توليد انواع كفپوش خودرو به مجموعه فعاليت‌هاي قبلي اضافه شد (كه اميدواريم در دراز مدت نتيجه لازم را بدهد). در حال حاضر ميزان اشتغال مستقيم پرسنل توليدي و كاركنان دفتري اين شركت نزديك به 100 نفر مي‌باشد. اميدوارم اين خدمت كمك كوچكي به حل مشكل بيكاري در شهرستان مهريز باشد. گروه موكت فيروزه هميشه و در همه حال با اعتقادي راسخ به كمك خداوند و انبياء و اوليا و ائمه اطهار مشكلات را يكي پس از ديگري پشت سرگذاشته و هم اينك نيز به حول و قوه الهي بر خلاف جو توليد و بخصوص توليد موكت با وجود همه مشكلات به كار خود ادامه مي‌دهد و نيز با عشق به خداوند و كمكي هر چند بسيار ناچيز به صنعت مملكت و با هدف كمك به ايجاد اشتغال و رفع معضل بيكاري جوانان اين مرز و بوم به فعاليت خود ادامه مي‌دهد.

* شركت موكت‌ فيروزه تا كنون چه موفقيت‌هايي را كسب كرده است؟

شركت موكت فيروزه يزد از شروع بهره‌برداري سهمي مستمر در عرضه انواع كفپوش خودرو از نوع تافتنيگ، نمدي، كبريتي  و مخمل به صنايع خوروسازي كشور داشته است. همچنين توجه ويژه به امر صادرات باعث شده است كه اين شركت طي سال‌هاي 82، 85 و 1388 بعنوان  صادركننده نمونه انتخاب شود. اين در حاليست كه شركت در سال 1386 موفق به پياده‌سازي و اخذ گواهينامه مديريت كيفيت ايزو 2000/9001 در خطوط توليد خود از موسسه بين‌المللي MIC گرديده است.

* عمده صادرات اين شركت به كدام كشورها مي‌رود؟

عمده صادرات اين شركت به كشورهاي افغانستان، عراق، پاكستان، آذربايجان، ارمنستان، ازبكستان، تاجيكستان، تركمنستان، هند و بنگلادش صورت مي‌گيرد.

* در زمينه بازاريابي محصول چگونه عمل كرده‌ايد؟

براي بازاريابي محصول خود، همواره اين شركت از دو روش حضور در نمايشگاه بين‌المللي و همچنين نمايشگاه‌هاي اختصاصي جمهوري اسلامي ايران در كشورهاي هدف و حضور مستمر و برنامه‌ريزي شده مديران و كارشناسان بخش صادرات خود در كشورهاي مورد نظر بهره گرفته است. بعضا نيز در صورت لزوم از تبليغات محلي شامل بيلبورد و پخش آگهي‌هاي تجاري در تلويزيون‌هاي منطقه‌اي كشورهاي ياد شده استفاده شده است.

* دلايل موفقيت موكت‌فيروزه چه بوده است؟

دلايل موفقيت اين شركت در درجه اول عنايت خداوند متعال و پس از آن تلاش همه جانبه و دلسوزانه كليه پرسنل و مديران شركت، استفاده از تكنولوژي توليد به روز دنيا، اعتقاد راسخ به برقراري سيستم مديريت كيفيت و بالاخره بازاريابي مستمر كالاهاي توليدي خود در بازارهاي داخلي و خارجي بوده است.

* براي مقابله با بحران‌جهاني اقتصاد چه اقداماتي انجام داده‌ايد؟

براي مقابله با تاثيرات منفي بحران جهاني اقتصاد در كشورهاي هدف صادراتي سعي شده است نيازهاي اين بازارها از حيث كيفيت و قيمت محصول بگونه‌اي تامين شود كه سليقه‌هاي مختلف را خصوصا در وضعيت كاهش در آمدهاي عمومي بتواند پاسخگو باشد. ضمنا تعامل نزديك با شركت‌هاي تامين كننده مواد اوليه در داخل و خارج از كشور به جهت استفاده از فرصت‌هاي اقتصادي مناسب در تهيه مواد اوليه از ديگر برنامه‌ريزي‌هاي مداوم شركت در جهت مقابله با بحران جهاني اقتصاد بوده است.

* از مسؤلان چه انتظاري داريد؟

از مسوولان محترم بويژه مديران و دست‌اندركاران بخش‌هاي مختلف اقتصادي كشور انتظار مي‌رود نگاه صادرات محور به اقتصاد كشور داشته باشند. بعبارت ديگر ديدگاه سازمان‌ها و ارگان‌هاي ذيربط در امر اقتصاد اعم از سيستم‌ بانكي، سازمان‌هاي امور مالياتي و تامين اجتماعي، بنگاه‌هاي تامين كننده مواد اوليه خام كشور مانند شركت‌هاي فولاد، پتروشيمي و سيمان همچنين وزارتخانه‌هاي مربوط مانند صنايع و معادن و بازرگاني (سازمان توسعه تجارت) مي‌بايست بگونه‌اي باشد كه هدف مقدس توليد به نيت صادرات را در هر حال در سر لوحه برنامه‌ريزي‌هاي اقتصادي خرد و كلان خود قرار دهند.

بديهي است اجراي همزمان دو سياست از طرف دولت محترم كه اولين آن افزايش نرخ برابري ريال در مقابل دلار بر اساس فرمولي كه متاثر از ميزان تورم ساليانه در كشور است و دوم پرداخت بموقع و به اندازه جوايز صادراتي به صادركنندگان، نقش ارزنده‌اي در توسعه صادرات كشور خواهد داشت. البته لازم به ذكر است نحوه تعامل گمرك يزد با صادركنندگان بسيار مناسب و درخور توجه و الگوبرداري است كه اميدوارم در خدمت خود بيش از پيش موفق و سربلند باشند.