به گزارش روابط عمومی هیأت انصارولایت یزد مراسم ایام فاطمیه اول به مدت پنج شب در حسينيه ارگ با سخنراني حجت الاسلام مهدوي نژاد و مداحي برادر محسن محمدي پناه و با حضور پر شور مومنین دارالعباده برگزار شد.
پيرو فرمايشات ولي امر مسلمين حضرت امام خامنه اي(مد ظله العالي)در خصوص نامگذاري امسال به نام حماسه سياسي و حماسه اقتصادي، موضوع سخنراني ايام فاطمیه،"تربيت حماسي" انتخاب گردید.
حجت الاسلام مهدوي نژاد طي پنج شب سخنراني مباحثي را پيرامون چرايي، چيستي و چگونگي تحقق اين مقوله در زندگي انسان، ضرورت وجود روحيه حماسي براي ايجاد تغيير، آثار تحقق تربيت حماسي و مصاديق حماسه سياسي و حماسه اقتصادي در زندگي حضرت فاطمه زهرا (س) بيان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین مهدوینژاد ضمن بیان اینکه تربیت شامل مؤلفههای آگاهی و تزکیه است، گفت: تربیتی که با تزکیه از آن مراقبت نشود، به خطا میرود و فاسد میگردد.
وی افزود: این مهم است که استعداد خود را در چه زمینهای فعال کنیم، رذائل یا فضائل؛ به هر کدام که بها بدهیم، همان بر ما حکومت خواهد کرد؛ فهم درست یا غلط از مسائل با تربیت صحیح یا غلط صورت می پذیردو به همین دلیل بعضی با تربیت صحیح به جایی میرسند که هر چه بخواهند خدا همان را اجابت میکند و بعضی هم با تربیت غلط از حیوان پستتر میشوند.
وی گفت: با روحیه پر نشاط و حماسی میتوان مسیرهای سخت را سریع طی کرد و از فتنهها به سلامت گذر کرد.
مسئول هیأت انصارولایت یزد با اشاره به روایتی از امام صادق(ع)گفت: مؤمن در مقابله با طوفان فتنهها از کوه سختتر و از آهن در مقابله با حرارت فتنهها سختتر میباشد و مواضعش در مورد حق تغییر نمیکند.
لذا افرادی که تحت تأثیر عوامل محیطی، رفتار و مواضعشان تغییر می کند، دارای تربیت ریشهدار و عمیق نیستند و تربیت آنها عمق چندانی ندارد.
وی اضافه کرد: در تربیت حماسی، هدف، تربیت یک چریک جنگی نیست که بر اساس اغراض شخصی و هوای نفس اقدامکند، بلکه هدف تربیت فردی است که علاوه بر داشتن ویژگی دلاوری و شجاعت، تمام فضائل را دارا باشد و بر اساس هوای نفس کاری را انجام ندهد.
وی در ادامه افزود: ما یک معنای جدید از تربیت حماسی ارائه میدهیم:
«شجاعت و جسارت ساختارشکنی، تغییر و تحول بر اساس مصلحت، با امید و نشاط همراه با فتوّت و جوانمردی، صلابت و استقامت برای احقاق حق»
تمامی اعمالی که بر اساس این روحیه انجام میشود، قادر به خلق حماسه هستند. کربلا رفتن ، هر روز زیارت عاشورا خواندن، مجالس روضه و کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا برای حفظ همین روحیه حماسی است.
حماسه های غیرمسلحانه تاریخ را می توان نظیر قیام حضرت زهرا(س)،صلح امام حسن(ع)و انقلاب اسلامی وحماسه مسلحانه را ازقبیل عاشورای حسینی و جنگ تحمیلی معرفی کرد.
وی تأکید کرد افرادی که محبت دنیا و شهوات نفسانی آنها را از عمل کردن به وظایف خویش باز میدارد، قادر به خلق حماسه نیستند.
ویبا اشاره به اینکه در تمامی ادعیه و اعمال و رفتار اهلبیت(ع)، حماسه موج میزند، گفت:
اصولاً حماسه در زمانی ایجاد میشود که انتظار آن نمیرود؛ همانند بعثت پیامبر اکرم(ص)– حماسه حضرت زهرا(س)- حماسه کربلا- انقلاب اسلامی و... زیرا در تمام این مواقع شرایط دقیقاً برعکس و به نفع طاغوتها بوده است.
سخنران این مراسم با اشاره به اهمیت الگو در تربیت حماسی گفت: الگوی صحیح مانع هدر رفت عمر و باعث رشد سریع تربیتی می شود؛ اگر الگو به درستی انتخاب نشود، تربیت حماسی اصلاً شکل نمیگیرد که حماسهای را خلق کند. وی اضافه کرد: الگوهای متعالی برای تربیت حماسی، اهل بیت(ع) به خصوص حضرت زهرا(س) میباشند؛ زیرا امام زمان(عج) هم الگوی خود را مادرشان میدانند.
وی افزود: تنها کسی که در دوران خفقان و فشار سنگین بعد از رحلت پیامبر(ص) یک حماسهی به تمام معنا، جهت دفاع از ولایت آفریدند، حضرت زهرا(س) بودند که از تمام ظرفیتهایشان برای خلق این حماسه استفاده کردند و منافقین با توجه به نقش بسیار مؤثر ایشان در خلق این حماسه دست به حذف ایشان زدند.
وی اضافه کرد: وصایای حضرت زهرا (س) یک حماسه سیاسی بدیع بود؛ بعد از دفاع حضرت زهرا(س) از ولایت کسی حق ندارد به هر دلیلی دست از حمایت از ولایت بردارد.ایشان در خلق حماسهی اقتصادی نیز بهترین الگو هستند؛ زیرا ایشان با استفاده از باغ فدک به خلق این حماسه پرداختند؛ از جمله خطبهی فدکیه در دفاع از حق خویش و رسوا کردن دشمنان، سرکوب کردن و مورد غضب قرار دادن غاصبان خلافت و محاجه ایشان با انصار و مهاجرین
ازجمله برنامه های دیگر این مراسم:
- جلسه قرائت قرآن
- بیان احکام
- مزین بودن هرشب به نام و یاد شهدا و حضور خانواده معظم شهدا
- خانه بچه های بهشت ویژه ی خردسالان
- پخش کلیپهای مذهبی