طبس- حقانی: نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه وسرایان در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستان طبس با بيش از ۵۶ هزار كيلومتر مربع وسعت، بزرگترين شهرستان كشور به تنهايي از چند كشور جهان بزرگتر است.
"محمدعلی عبداله زاده" افزود: اين شهرستان با وسعت بالا، همجوار با شش استان (خراسان جنوبي، خراسان رضوي، سمنان، اصفهان، يزد و كرمان) است كه خود از نظر مبادلات و رفت و آمد، موقعيت ويژه اي به اين شهرستان داده و همه روزه هزاران وسيله نقليه از مسير طبس در رفت و آمد ميباشند.
وی با اشاره به تنوع آب و هوايي و گياهان و درختان و محصولات گوناگون بدلیل گستردگی شهرستان طبس، گفت: این شهرستان طبس با قدمتي هزاران ساله داراي معادن غني مختلف بوده به طوري كه اين شهر به كلكسيون معادن شهرت يافته است و معادن زغال سنگ طبس با ذخاير ميلياردي از بزرگترين معادن خاورميانه مي باشد كه در اين قسمت مي تواند نياز كشور را تأمين و از واردات زغال سنگ به كشور جلوگيري نمايد و هم اكنون خاك و سنگ اين شهرستان نیز ارزش اقتصادي داشته و به استانهاي همجوار صادر مي گردد.
عبداله زاده طبس را بهشتی کوچک در کویر ایران دانست و تصریح کرد: موقعيت خاص جغرافيايي و كويري بودن شهر، زلزله مهيب سال ۵۷، شكست مفتضحانه نظامي آمريكا در صحراي طبس، وجود مرقد مطهر امامزاده حسين بن موسي الكاظم(ع) برادر گرامي حضرت رضا(ع)، وجود معادن غني زغال سنگ، معادن اورانيوم و نفت و وجود صدها اثر تاريخي و باستاني و گونه هاي مختلف گياهي و جانوري به اين شهرستان شهرت جهاني داده است.
وی خاطرنشان کرد: يكي از مشاهد مقدسه و مقابر متبركه فرزندان نبي مكرم اسلام در ایران كه همه ساله مطاف ده ها هزار زائر و ميهمانان امام هشتم(ع) مي باشد و روح و جان عاشقان خسته را صفا مي بخشد، حرم شريف و بارگاه حضرت حسين بن موسي الكاظم(ع) برادر گرامي هشتمين پيشواي شيعيان جهان در شهر طبس است.
این نماینده مجلس افزود: آستان قدس رضوي که حسب فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی، مسئوليت حفظ وآباداني بقعه مباركه حضرت حسين بن موسي الكاظم(ع) را عهده دار شده، تعظيم و تكريم بارگاه آن بزرگوار را از جمله شعائر اسلامي دانسته و در جهت شكوه بخشيدن به بارگاه قدسي و فراهم كردن فضاهاي مناسب زيارتي و عبادتي براي اين مكان مقدس تلاشی شایسته داشته است.
"محمدعلی عبداله زاده" در توصیف باغ تاریخی گلشن طبس یادآور شد: این باغ که تجسمی از بهشت موعود الهی می باشد در شهر طبس واقع شده و در تاریخ ۲۰ دی ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۱۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و این باغ باشکوه یکی از مهمترین باغهای ایرانی به شمار می رود.
نماینده مردم طبس افزود: باغ گلشن طبس يکي از باغ هاي نادر ايراني است که آب جاري دايمي در آن جريان دارد و درختان میوه بسیاری در این بنای تاریخی هشت هکتاری، طبیعت بی نظیری آفریده و جهانگردانی چون سون هدین سوئدی و آندره گدار فرانسوی که از طبس دیدن کرده اند، باغ گلشن را توصیف و از درختان خرما و مرکبات، سایه خنک نخل ها، نغمه زیبای آب روان جوی ها، چمن های میان دو جوی، زمزمه باد در میان درختان و فواره های متعدد که آب را مانند تحفه ای به آسمان می فرستند بسیار تعریف کرده اند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری طبس گفت: در فاصله حدود 30 کیلومتری از مرکز شهر و در روستای ییلاقی خرو، حدود پنج کیلومتر را که با پای پیاده در داخل آب طی کنید، در طول راه، دیوارههای بلند دره مانندی در دو طرف همراهی تان می کنند که روی آنها حفرههای کوچک و بزرگ با نظم خاصی قرار گرفته اند، بعضی از این حفره ها، چشمه های جوشان آب هستند که بزرگترین شان به حمام مرتضی علی معروف شده است.
عبداله زاده تصریح کرد: این چشمه در آن واحد دو بخش سرد و گرم دارد که به موازات یکدیگر جریان پیدا می کنند و به این معنی که یک سمت چشمه سرد و سمت دیگر آن گرم است.
وی به وجود بزرگترین سد قوسی جهان در شهرستان طبس و بیان داشت: از ۲ هزار سال پیش تا اوایل قرن بیستم، بلندترین سدهای قوسی جهان «کریت طبس»، «ایزد خواست فارس» و «کبار قم» همگی در ایران احداث شده بودند که در این میان سد کریت طبس با ارتفاع ۶۰ متر برای مدت ۵۵۰ سال بلندترین سد جهان محسوب میشده و هماکنون نیز یکی از بزرگترین شاهکارهای صنعت مهندسی ساختمان بهشمار میرود و می توان آن را بعنوان شگفتآورترین دستآورد بشر در قرون وسطی نامید.
عضو هیئت امنای صندوق توسعه ملی پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس که در عمق کویر طبس واقع شده، جاذبه ای بکر و تماشایی دانست و گفت: این پناهگاه می تواند به عنوان جاذبه گردشگری حیات وحش معرفی شود و سالانه هزاران نفر از علاقمندان را به سوی خود جذب کند.
نماینده مردم طبس، روستای ییلاقی خرو، طاق شاه عباس، روستاهای اصفهک و ازمیغان با شالی کاری همزمان در کنار نخیلات، قلعه و مزار روستای پیرحاجات، کرانههای زیبای کویر، روستای دیدنی و تاریخی نایبند، روستای جوخواه و کاروانسراهای شاه عباسی متعلق به دوره صفویه در ۱۸کیلومتری طبس، کال جنی و خانهٔ شریف گرگی و روستای جنت آباد در شرق طبس از جاده جوخواه و ارگ طبس (کهندژ) را از دیگر جاذبه های گردشگری شهرستان طبس معرفی نمود.
وی یادآور شد: براساس آمار، سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار نفر، از مناطق ديدني، تاريخي، زيارتي اين شهرستان بازديد و از هواي مطبوع آن بهره مند گشته كه از اين تعداد حدود ۱۲۰ هزار نفر در اماكن در نظر گرفته شده و چادرهاي شخصي اسكان يافته اند.