زمان : 24 Esfand 1391 - 00:27
شناسه : 66791
بازدید : 4038
بر سر خود کلاه بگذارید بر سر خود کلاه بگذارید دکتر محمد رضا آیت اللهی
سالیانه بیش از یک میلیون ودویست هزار نفر درجهان به علت حوادث رانندگی جان خود را از دست می دهند و میلیون ها نفردیگر مجروح  واز کار افتاده می شوند . بررسیها نشان می دهد اکثر قریب به اتفاق این قربانیان به علت سوانح ناشی از موتورسیکلت دچار آسیب می شوند زیرا این گونه وسایل نقلیه برخلاف اتوموبیل فاقد اتاق محافظت کننده است لذا موثرترین راه جلوگیری از این سوانح استفاده از کلاه ایمنی که تا حدود چهل درصد خطر مرگ ومیر را کاهش می دهدو محل عمده ای که در تصادفات مرگ آفرین می باشد سرو صورت است .استفاده از وسایل نقلیه موتورسیکلت ودوچرخه در کشور های جهان سوم خیلی بیشتر است زیرا مردم توانایی کمتری جهت خرید اتومبیل دارند به طور مثال در کشور هندوستان هفتاد درصدمردم راکبان دوچرخه و موتور سیکلت هستند .
جالب است که بدانیم حتی رنگ کلاه ایمنی در کاهش تصادفات موثر بوده است کلاه های ایمنی سفید بیشتر از تیره در جلوگیری از تصادفات مخصوصا به علت فراهم آوردن دید بیشتر در شب موثرتر  است .
اما در کشور ایران یکی از بالاترین آمارمرگ ومیر ناشی ازحوادث ترافیکی جهان را به خود اختصاص داده است. برخی از بررسیها نشان می نشان می دهد سالیانه میلیاردها تومان هزینه صرف آسیب های ترافیکی در ایران می شودو ساعت های مفیدی ازدست رفته عمر مردم سر به فلک می رسد. واما چرا؟
مهمترین علت عدم رعایت قوانین راهنمایی ورانندگی است .متاسفانه در طول روز در کوچه وخیابان بارها وبارها شاهد تخلفاتی از قبیل گذشتن از چراغ قرمز،لایی کشیدن در بین خطوط، حرکت در شب بدون چراغ، رعایت نکردن سرعت مجاز، سوار کردن بیش از اندازه ظرفیت وسیله نقلیه، خوردن وآشامیدن مواد غذایی هستیم یا دیگران شاهد این گونه تخلفات ما بوده اند. وجالبتر اینکه اگر شهروندی به راکب متخلف تذکر دهد معمولا به متخلف برمی خورد و ناراحت می شود به نظر نگارنده فرهنگ رانندگی در بین بسیاری از شهروندان ایرانی آنچنان که شایسته است نهادینه نشده و لازم است همت مسئولیت راهنمایی ورانندگی مخصوصا صدا وسیما در این خصوص مضاعف گردد. علت دیگری که می تواند برای افزایش بار سوانح ترافیکی در ایران برشمرد استفاده از وسایل نقلیه فرسوده یا استفاده از وسایل نقلیه نو اما غیر استاندارد است و نقایص جاده ای و ماشینهای راهسازی قدیمی، عدم تامین روشنایی کافی معابر، در شب، ریختن مصالح ساختمانی در کنار جاده، کندن کانالهای حفاری در برخی از خیابانها توسط بخش خصوصی  یا دولتی نیز ار علل دیگر این افزایش حکایت دارد. پس بیایید برسر خود کلاه بگذاریم.
با آرزوی سلامتی