زمان : 06 Esfand 1391 - 00:35
شناسه : 65907
بازدید : 3770
 بیانیه پایانی نخستین جشنواره ملی کاشی، لعاب و سرامیک بیانیه پایانی نخستین جشنواره ملی کاشی، لعاب و سرامیک


بیانیه پایانی نخستین جشنواره ملی کاشی، لعاب و سرامیک
کانون هماهنگی دانش و صنعت کاشی، لعاب و سرامیک

سوم اسفندماه ۱۳۹۱
مرکز همایش‌های اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی استان یزد

سفال و سرامیک از جمله صنایع دیرپای تاریخ و فرهنگ ایران است که همواره روح خلاق، آیین و اندیشه جامعه ایرانی در آن بازتاب یافته است. در دوران جدید نیز بر پایه مزیت‌های نسبی و موقعیت‌های برجسته ایران، نظیر نیروی انسانی متخصص و توانمند، وجود معادن غنی، موقعیت ویژه جغرافیایی، نیازهای فزاینده بازارهای داخلی و جهانی صنعت کاشی، لعاب و سرامیک، در نقاط مختلف کشور به ویژه در استان یزد توسعه‌ قابل توجهی یافته است.
تاسیس کانون هماهنگی دانش و صنعت کاشی، لعاب و سرامیک در مقطع کنونی با ملاحظه موقعیت خاص این صنعت از جهات گوناگون می‌تواند در فرآیند توسعه صنعتی کشور تاثیرگذار باشد. جایگاه و مأموریت اساسی کانون در عرصه ملی به عنوان ساختاری فراسازمانی و میان بخشی، حضور پررنگ و موثر بخش خصوصی و ترکیب ویژه اعضای کانون، مرکب از نمایندگان بخش دولتی و خصوصی امکان خلق و تبیین ادبیاتی مشترک و موثر را فراهم آورده است.
شرکت کنندگان در جشنواره در پایان این گردهمایی با انتشار بیانیه‌ای به شرح زیر موافقت به عمل آوردند:
۱-    اعضای هیأت رییسه این جشنواره، ضمن قدردانی از تلاش‌های ارزنده پارک علم و فناوری یزد، انجمن کاشی و سرامیک ایران، سازمان صنایع، معادن و بازرگانی استان یزد، کانون هماهنگی، دانشگاه یزد، استانداری یزد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سازماندهی، برنامه‌ریزی و برگزاری این جشنواره، از حضور پربار و موثر کلیه شرکت‌کنندگان، استادان دانشگاه، متخصصان و صاحب‌نظران و صاحبان صنایع در این اجلاس تشکر و قدردانی می‌نماید.
۲-    شرکت کنندگان در جشنواره از شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به واسطه تلاش در راستای قانونمند نمودن جایگاه قانونی کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت تشکر و قدردانی می‌نماید.
۳-    شرکت‌کنندگان در جشنواره، نقشه راه توسعه صنعت کاشی، لعاب و سرامیک را که توسط کانون هماهنگی دانش و صنعت کاشی، لعاب و سرامیک و با هم‌فکری نخبگان دانشگاهی و بلندپایگان صنعت تهیه و تدوین شده است، تأیید نموده و پیشنهاد کردند با اهتمام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و هیات دولت، این نقشه راه در دستور کار تمامی دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط قرار گیرد.
۴-    شرکت‌کنندگان در جشنواره پیشنهاد می‌نمایند با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان ملی استاندارد زمینه‌های شکل‌گیری و تاسیس آزمایشگاه مرجع و مرکز فناوری سرامیک هرچه سریع‌تر فراهم شود.
۵-    با توجه به آثار مترتب تحریم‌ها و ابلاغ سیاست‌های حمایتی تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی توسط مقام معظم رهبری (مدظله) و از طرفی نیاز صنعت کاشی، لعاب و سرامیک به نوسازی تجهیزات و دستگاه‌های تولید، شرکت‌کنندگان در جشنواره پیشنهاد می‌نمایند تا مقدمات طراحی و ساخت این دستگاه‌ها که خوشبختانه دانش فنی آن در مجموعه دانشی کشور (دانشگاه‌ها، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و شرکت‌های خودروسازی) وجود دارد، از طریق تعریف طرح کلان ملی در معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری فراهم آید.
۶-    با توجه به توانمندی‌های صادراتی در این صنعت و لزوم رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی، شرکت‌کنندگان در جشنواره پیشنهاد می‌نمایند تا زمینه‌های تاسیس آزمایشگاه مرجع با محوریت بخش خصوصی، به ویژه صاحبان صنایع کاشی، لعاب و سرامیک و مشارکت بخش حاکمیتی و تلاش در اخذ برند ملی برای این صنعت فراهم آید.
۷-    شرکت‌کنندگان در جشنواره، در راستای معرفی شایسته توانمندی-‌ها و دستاورد‌ها و نیز بازبینی مسیرهای طی شده و طراحی افق-های روشن توسعه این صنعت، پیشنهاد می‌نمایند برگزاری نشستی بین‌المللی در این زمینه برنامه‌ریزی شود.

دبیرخانه نخستین جشنواره کاشی، لعاب و سرامیک
سوم اسفندماه ۱۳۹۱