نماینده مقیم سازمان ملل، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیرداری کشور و مدیران ارشد پروژه بین المللی منارید از فعالیتهای اجرایی در استان یزد بازید کردند.
منیره زارعزاده خبرنگار یزدفردا/ به گزارش خبرنگار اعزامي يزدفردا، مهندس علیرضا اورنگی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیرداری کشور در جمع مردم روستای آسفیج ضمن تبریک ۳۴ سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهارداشت: خدمت به مردم و ایجاد رضایتمندی در مردم مهمترین اهداف انقلاب جمهوری اسلامی ایران است.
وی ولایت فقیه وحدت و یکپارچگی مردم را دو عامل موفقیت و پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد.
اورنگی در ادامه ضمن اشاره به اهداف این سفر یکروزه و بازدید از پروژه بین المللی منارید گفت: این پروژه با مشارکت و انسجام بین مردم مسئولین به وجود امده است.
وی با اشاره به اینکه توانمندیها، قابلییتها و مواهب الهی زیادی در طبیعت سرزمین ایران وجود دارد که ناشناخته مانده است تصریح کرد: در صورتی که این توانمندیها با برنامه ریزی در کنار یکدیگر قرار گیرد موجبات پیشرفت و رفاه و افزایش درآمد را فراهم میآورد.
اورنگی اظهارامیدواری کرد: با پشتیبانی و حمایت این گونه پروژهها شاهد تحولات خوبی در بخش عمرانی و پیشرفت روستاها و همچنین افزایش اقتصادی مردم این منطقه باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیرداری کشور ضمن اعلام آمادگی و حمایت و پشتیبانی به منظور اجرای چنین طرحهایی با مشارکت و حضور فعال ساکنین منطقه اظهارامیدواری کرد: با انرژی مضاعف ساکنین منطقه شاهد موفقیت و پیشرفتهای بیشتری باشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد نیز اجرای طرح منارید در استان یزد را به عنوان الگویی برای جلب و جذب مشارکت مردم در حفظ و احیای منابع طبیعی بر شمرد.
سید ابوالفضل وکیلی افزود: در این طرح علاوه بر دستگاههای مرتبط با منابع طبیعی استان از مشارکت مردم محلی و نیز دستگاههای مرتبط نظیر سازمان جهاد کشاورزی، فرمانداری، آب منطقهای و سایر نهادهای ذیربط استفاده میشود.
وی وسعت عرصههای منابع طبیعی را از دلایل مهم بودن مشارکت مردم دانست وخاطرنشان ساخت: تجربه نشان میدهد نیاز سنجی و جلب مشارکت خود مردم و تدوین راهبردها بر اساس خواست بهره برداران بهترین روش برای حفظ احیای منابع طبیعی است.
مورالی: پروژه منارید در شهرستان بهاباد از بهترین نمونههای مشارکت مردمی است
مورالی نماینده مقیم سازمان ملل در جمع مسئولین و مردم روستای آسفیج اظهارداشت: پروژه منارید در شهرستان بهاباد از بهترین نمونههای مشارکت مردمی است که در این سازمان انجام شده است.
وی مشارکت و انسجام مردمی در اجرای این پروژه را مثال زدنی عنوان کرد و افزود: خیلی خوشحال هستم که مردم اهمیت زیادی جهت اجرای پروژه قائل هستند.
وی معتقد است: توسعه پایدار به غیر از برگشت به ریشهها و سنت در جوامع امکان پذیر نیست. چرا که سنتها اعتقادات مردمی است که توسعه را به وجود میآورد.
مورالی با اشاره به برپایی نمایشگاه گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی در این منطقه گفت: این پروژه برای خود مردم است بنابراین از مردم تقاضا داریم از فرصتها نهایت استفاده را ببرند.
مورالی نماینده مقیم سازمان ملل در جمع مسئولین و مردم روستای کمکوئیه بر مشارکت فعالانه مردم در چنین پروژههایی تاکید کرد و گفت: پروژه منارید ازمهمترین همکاریهای ما با سازمان جنگلها و مراتع است.
وی موفقیت این گونه طرحها را مشارکت مردمی عنوان کرد و افزود: این پروژهها مال خود مردم است و سازمان ملل و undp به خودی خود موثر نیستند مگر با تلاش مردم.
مورالی در ادامه سخنانش گفت: به منظور توسعه این گونه پروژهها هرگونه حمایتی جهت توسعه از سوی سازمان متبوع صورت خواهد گرفت.
اورنگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار اعزامی پروژه منارید در کمکوئیه شهرستان بهاباد اظهارداشت: خوشبختانه اقدامات بسیارخوبی در این منطقه انجام شده است ولی رسیدن به اهداف نهایی این پروژه نیازمند همکاری بیشتری است.
وی در خصوص منابع مالی این پروژه عنوان کرد: ب طور کلی ۹ میلیون دلار از طرف جمهوری اسلامی ایران و ۹ میلیون دلار از طرف UNDP برای اجرای این طرح در چند نقطه کشور در نظر گرفته شده است که در برنامهای ۵ ساله به تدریج به نتیجه نهایی ب رسیم.
اورنگی در ادامه مدیریت و حضور یکپارچه مردم را در این پروژه از نقاط قوت این پروژه عنوان کرد و گفت: حضور فعال مردم و دانش بومی در این پروژه دست به دست هم دادهاند تا به به توسعه و افزایش فعالیتهای تولیدی و اقتصادی را فراهم کنیم.
وی با تاکید بر شناسایی نیازهای منطقه در این پروژه گفت: ماباید پس از شناسایی نیازها، حمایت و پشتیبانی و همچنین ارائه اموزشهای لازم تسهیلاتی نیز در اختیار مردم قراردهیم و اقتصاد معیشتی را به اقتصاد درآمد زا جایگزین کنیم تا ارتقاء درآمدی بوجود آید.
اورنگی خاطرنشان کرد: داروان بین المللی پس از بررسیهای لازم ایران را به عنوان موفقترین مناطق در اجرای طرح منارید عنوان نمودهاند.
مدیر اجرای ملی پروژه منارید تاکید کرد: تعیین و تصویب سند راهبردی مدیریت حوزه آبخیز بهاباد
مهندس جزی در کمیته مدیریت حوزه آبخیز بهاباد به برقراری ارتباط درست بین مردم محلیف بخش دولتی و همچنین مردم و بخش دولتی تاکید کرد و اظهارداشت: به منظور دست یابی به این مهم باید کمیتههایی متشکل از این دو بخش تشکیل شود.
وی همچنین بر تشکیل و تقویت اسناد راهبردی در این خصوص تاکید کرد و افزود: با کمک دانش بومی مردم سند راهبردی را تعیین کنیم.
جزی در پایان گفت: کمیتههای شهرستانی باید تا سال ۹۲ سن حوزه ابخیز بهاباد را تصویب کند.
وی خواستار درج اعتبارات لازم در موافقت نامه طرح منارید تا یک ماه آینده شد.
وی همچنین با تاکید بر تصویب سند راهبردی، شناسایی موانع و دستورات اجرایی طرح را خواستار شد و بر شکل گیری نهادهای غیردولتی برای رسیدن به اهداف برنامه تاکید کردو اظهارداشت: تا سال آینده به ۳ الکو در این ستان در این خصوص دست یابیم.
گفتنی است، بازدید از برپایی نمایشگاه گیاهان دارویی، محصولات کشاورزی و صنایع دستی و توانمندیهای اسفیج از دیگر برنامههای این سفر یک روزه بود.
پروژه مناريد پروژه تقويت و انسجام سازماني براي مديريت يكپارچه منابع طبيعي كه با مشاركت GEF و UNDP در ايران همزمان در سه استان يزد، كرمانشاه و سيستان و بلوچستان در حال اجرا مي باشد.
اين طرح در استان يزد در روستاهاي آسفيج، كمكوئيه، بنستان و كريم آباد به صورت پايلوت انتخاب شده اند. هدف پروژه شناسايي و رفع خلاء و موانع موجود در مديريت يكپارچه منابع طبيعي و نيز ايجاد هماهنگي هر چه بيشتر بين دست اندركاران ذيربط و ارائه الگوهاي موفق در زمينه مديريت اراضي و منابع اب مي باشد.