زمان : 14 Bahman 1391 - 23:16
شناسه : 64401
بازدید : 4125
سه دستاورد برای قرار گرفتن در میان 10کشور برتر سه دستاورد برای قرار گرفتن در میان 10کشور برتر
آرش خلیل خانه:جمهوری اسلامی ایران در یک هفته گذشته سه دستاورد بزرگ علمی را در کارنامه خود به ثبت رساند که ما را در میان 10 کشور برتر جهان در حوزه فناوریهای فوق پیشرفته قرار می دهد.

اهمیت این موفقیت از آن رو دو چندان باید تلقی شود که این دستاوردهای شگرف در شرایطی محقق شده اند که کشورمان زیر شدیدترین تحریم های سیاسی و اقتصادی قرار دارد و از دسترسی به امکانات و دستاوردهای پیشرفته دنیا که تقریبا در انحصار کشورهای غربی قراردارند محروم است.
آنچه دانشمندان و فن سالاران سخت کوش کشورمان در حوزه فناوریهای فضایی، موشکی، هسته ای، هوایی در این سالها انجام داده و به ثبت رسانده اند در نوع خود ابتکارهایی خلاقانه و اختراعاتی نو در حوزه خود به شمار می روند که اغلب بنام کشورمان و دانشمندان آن به ثبت خواهد رسید.
اما مهمتر از خود این دستاوردها و موفقیت های بی نظیر علمی، پیام سیاسی و دیپلماتیکی است که این موفقیت ها به جهانیان و دول دیگر، بویژه کشورهای غربی که در جبهه ضد ایرانی گرد هم آمده اند ارسال می کند.

*سرکشی به فضا
دانشمندان کشورمان به فاصله دو سال از ساخت و ارسال اولین ماهواره تمام ایرانی به فضا موفق شدند با اعزام موجود زنده به مدار زمین و زنده بازگرداندن آن توسط موشک کاوشگر «پیشگام»، نام ایران را به عنوان پنجمین کشوری که توانایی انجام این کار را در جهان دارد ثبت کنند. پیش از این تنها کشورهایی که موجود زنده به فضا اعزام کرده اند اعم از حیوان و انسان چهار کشور روسیه، آمریکا، فرانسه و چین بوده اند. این در حالی است که مطابق برنامه اعلام شده ایران بنا دارد تا در سال 1400 برنامه اعزام انسان به فضات را هم عملیاتی کند.
این موفقیت در کنار اثبات توانایی های علمی کشورمان در زمینه فناوریهای زیست فضایی و ادوانت مورد نیاز آن گواه آن است که توانایی و پیشرفت فناوری موشکی جمهوری اسلامی ایران نیز با وجود آنچه مخالفان ایران آن را «تحریم های فلج کننده» می خوانند نه تنها متوقف نشده بلکه به سطح پیشرفته ترین کشورهای جهان نزدیک می شود.
دسترسی به ارتفاع بیش از 120 کیلومتری، ارسال موجود زنده با فیزیولوژی شبیه انسان به فضا، بومی سازی فناوری طراحی، ساخت و پرتاب کپسول زیستی، بازیابی سالم محموله، تله متری ثبت داده‌های محیطی، زیستی و تصاویر در تمامی مراحل پرتاب و تعیین بارهای اکوستیکی محفظه از اهدافی بود که با پرتاب کاوشگر پیشگام و بازیابی آن حاصل شد.
کسب تجربه اعزام «پیشگام» به فضا، محصول عملکرد دقیق، صحیح و هماهنگ زیرمجموعه‌های مختلفی همچون کپسول زیستی، زیرسامانه بازیابی، زیرسامانه جدایش، زیرسامانه رهگیری، زیرسامانه خدمات، زیرسامانه تله‌متری داده و تصویر، آیرودینامیک و گرمایش آیرودینامیکی، راکت‌موتور، لانچر و ایستگاه‌های زمینی بود که همگی با تکیه بر دانش بومی و در قالب طرح «آزمایشگاه فضایی»، ضمن رعایت استانداردهای مهندسی سیستم‌های فضایی و برخورداری از قابلیت اطمینان بالا، توسط متخصصان جوان پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی وابسته به سازمان فضایی ایران صورت گرفت.
این درحالی است در جریان مناقشه هسته ای ایران و غرب همواره یکی از اهداف جبهه غربی صهیونیستی رمز گشایی از برنامه های موشکی ایران و متوقف کردن و تهدید جلوه دادن آن در حاشیه یک مناقشه هسته ای ساختگی به بهانه ارتباط این دو حوزه به یکدیگر بوده است.
در کنار این همه نباید فراموش کرد که ضریب موفقیت در آزمایشهای فضایی ر جهان تنها 30 درصد است و دانشمندان کشورمان در سه آزمایش اخیر از این دست با ضریب موفقیت 100 درصد به اهداف خود رسیده اند.

*بر بلندای آسمان
دومین دستاورد درخشان دانشمندان و متخصصان کشورمان در یک هفته گذشته رونمایی و بهره برداری از هواپیمای جنگنده و بمب افکن «قاهر313» با فناوری پیشرفته رادارگریزی «استیلث» بود.
تنها نگاه به قواره و ظاهر این هواپیما نشان می دهد که یک شاهکار تکنولوژیک و جنگنده ای در رده برترین های روز دنیا بدست کمتخصصان ایرانی زاییده شده است.
در جهان 20 کشور در حوزه طراحی و ساخت هواپیما پیشگام و پیشرفته هستند که البته همه آنها پای به دنیای متفاوت طراحی و تولید هواپیماه های جنگنده و نظامی نگذاشته اند.
آمریکا، روسیه، چین و شماری از کشورهای اروپایی نظیر فرانسه، انگلیس و اخیرا آلمان و برخی دیگر بصورت پروژه های مشترک و معدود کشورهای دیگی مثل هند و رژیم صهیونیستی کشورهایی هستند که توانایی ساخت هواپیماهای جنگی و نظامی را دارا هستند.
سومین تجربه و تولید ایران در این زمینه اما نه یک پروژه آزمایشی و ابتدایی که به مراتب از اسلاف خود که آنها هم عملیاتی و تولید انبوه شده اند، پیشرفته تر و متمایز است. از هم اکنون که تصاویر این هواپیمای ویژه به جهان مخابره شده تحلیل ها و تفسیرهای فنی و سیاسی درباره آن اوج گرفته اند و جهان مبهوت این سیمرغ ایرانی شده است.
این هواپیما از ویژگی برتر رادار گریزی برخوردار است. فناوری پرواز پنهان و ویژگی رادار گریزی امروز دیگر یک فناوری محرمانه و غیر قابل دسترس نیست، اما کمتر کشوری است که آنرا از مرحله آکادمیک و تحقیقی به عرصه عمل در این سطح رسانده باشد.
حتی اگر هم بخشی از این توانایی را محصول توان ایران در شکار پیشرفته ترین فناوریهای هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی بدانیم هم باز توانایی متخصصان کشورمان در رمزگشایی و مهندسی معکوس و بکارگیری این فناوریها نیز در جهان کمتر نظیر دارد.
این دستاورد مهم در کنار ده ها موفقیت دیگر در زمینه دفعای از جمله تولید سامانه های دفاع موشکی مورد نیاز کشور در سایه تحریم ها، پیوستن به کشورهای دارای فناوری ساخت انواع ناو و ناوشکن و زیردریایی در کلاسهای مختلف و انداع ادوات مورد نیاز جنگی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران را در ردیف معدود وانگشت شمار کشورهایی قرار داده که با فناوری و توان بومب بالاترین سطح توان دفاعی را تامین کرده اند. اتفاقی که تحسین و قبطه دوستان و بهت و حسادت دشمنان آنرا بر می انگیزد.

*بر قله های فناوری
طی همین هفته آژانس انرژی اتمی اعلام کرد که ایرات تصمیم خود را برای نصب نسل جدیدی از سانتریفیوژها یا همان دستگاه های گریز از مرکز غنی سازی به اطلاع این نهاد رسانده است.
این درحالی بود که از روزها قبل رسانه های غربی موج تبلیغاتی جدیدی را درباره وقوع انفجار و تخریب در سایت فردو براه انداخته بودند که در نهایت با تکذیب بازرسان آژانس فروکش کرد و ناکام ماند.
آمادگی ایران برای شروع نصب و بکار گیری نسل جدیدی از دستگاه های غنی سازی که به گفته کارشناسان غربی سرعت غنی سازی ایران را 5 تا 6 برابر افزایش می دهد، در شرایطی که فشارها و تحریم های اقتصادی و سیاسی غرب به حد اعلای خود رسیده و همه متمرکز بر توقف یا حداقل محدود کردن برنامه توسعه هسته ای کشورمان بوده اند مهر تاییدی بر بی تاثیر بودن این تلاشها و هزینه کردن های یک دهه ای است.
جبهه غربی وصهیونیستی که روزی به فعال بودن 10 سانتریفیوژ برای امر تحقیق در ایران رضایت نمی داد و امروز تلاش می کند تا ایران را به توقف غنی سازی 20 درصد و تولید سوخت رآکتور تحقیقی تهران ترغیب کند، با شنیدن خبر شروع نصب نسل جدید و پیشرفته سانتریفیوژها در فردو، جایی که به تعبیر آناه باید تعطیل شود شوکه می شوند.
مهمتر آنکه این سانتریفیوژها که احتمالا نسل"IR3" هستند یک فناروی کاملا بومی، نوآورانه و تنیجه تحقیقات دانمشندان ایرانی هستند که هیچ نمونه خارجی و معادلی برای آنها نمی توان یافت چون کشورهای دارنده این فناوری اجازه فروش آنرا به ایران ندارند.
این دستاوردهای برجسته فارغ از تاثیرات میدانی و کاربری شان پیام سرزندگی، پویایی، خلاقیت، و توانایی بومی جمهوری اسلامی ایران را به جهان می دهند، پیام عزت و توفیق ملتی که زیر بیشترین فشارهای ظالمانه بین المللی با اتکای به همت خود و با حفظ استقلال و کرامتش بر قله های افتخار و قدرت ایستاده است.