طبس- سرپرستی یزدفردا: معاون عمرانی استانداری یزد، بین نمازهای جمعه و عصر برای نمازگزاران طبس سخنرانی و خدمات اخیر دولت در این شهرستان را تشریح کرد.
"حیدر نوروزی" درباره گازرسانی به شهرستان طبس اظهار داشت: کار احداث شبکه داخلی گاز شهر طبس از اواخر سال ۱۳۸۹ آغاز شد که هماکنون اجرای این شبکه در اکثر شهر طبس به اتمام رسیده است و برای تأمین علمک و کنتور مورد نیاز نیز برنامهریزی لازم انجام شده تا کار واگذاری انشعاب گاز به متقاضیان در زمان کوتاهتری انجام شود.
معاون عمرانی استاندار یزد با اشاره به اینکه کار گازرسانی به واحدهای مسکن مهر طبس به پایان رسیده است، افزود: پروژه احداث خط انتقال گاز از دهمحمد به عشقآباد طبس در حال برگزاری مناقصهی خرید لوله و اجرای پیمان است که پس از اتمام روند مناقصه، اجرای این پروژه آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: مطالعه احداث خط انتقال گاز به شهر دیهوک طبس و همچنین مطالعه احداث شبکه داخلی گاز شهر دیهوک انجام شده است که در صورت اعلام شرکت ملی گاز کشور این پروژه هم آغاز خواهد شد.
نوروزی بیان کرد: هماکنون بیمارستان یکصد تختخوابی شهر طبس که به ۱۳۰ تخت ارتقاء یافته است، بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی یادآور شد: احداث پست برق ۴۰۰ کیلوولت طبس و احداث خط انتقال طبس – بافق به طول ۲۷۵ کیلومتر با هدف پایداری شبکه برق در شهرستان طبس و استان یزد و اتصال شبکه سراسری برق به استانهای خراسان به پایان رسیده است و بهرهبرداری از آن بزودی آغاز خواهد شد.
وی اضافه کرد: هماکنون تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار شهرستان طبس از نعمت برق برخوردار هستند.
معاون عمرانی استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود درباره احداث مجتمعهای آبرسانی خاطرنشان کرد: مجتمع آبرسانی شامل حفر یک یا چند حلقه چاه، ایجاد شبکه خط انتقال و شبکه توزیع و ایجاد مخازن متعدد برای ذخیرهسازی و پمپاژ است که در سطح استان یزد تعداد ۱۷ مجتمع آبرسانی احداث شده یا در دست احداث است.
وی ادامه داد: مجتمع آبرسانی دیهوک طبس و مجتمع آبرسانی زمزم طبس برای تأمین آب ۴۹ روستا با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال اجرا و به بهرهبرداری رسیده است و سه پروژه مجتمع آبرسانی کویر، کوثر و یخاب نیز در شهرستان طبس در دست اجراست.
نوروزی گفت: حفر ۵ حلقه چاه با ظرفیت آبدهی ۹۰ لیتر در ثانیه، اصلاح ۱۰۰ کیلومتر شبکه توزیع آب، ساخت ۱۰ هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب، اصلاح و توسعه شبکه آب شرب و اجرای ۱۰ کیلومتر خط انتقال از مهمترین اقدامات اخیر اداره آب و فاضلاب شهر طبس است.
وی درباره پروژههای مخابراتی شهرستان طبس هم اظهار داشت: طی ۹ سال گذشته در مجموع مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال در بخشهای مختلف مخابرات در شهرستان طبس هزینه شده که از جمله آن اجرای ۱۱۵۰ کیلومتر فیبر نوری، ۶۱ سایت تلفن همراه، ۱۳ سایت دیتا و ۲۷ دفتر آیسیتی روستایی است.
معاون عمرانی استاندار یزد با بیان اینکه تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار شهرستان طبس از نعمت تلفن خانگی برخوردارند، افزود: هماکنون ۹۷ درصد جمعیت کل روستاهای شهرستان طبس دارای تلفن خانگی، ۹۵ درصد تحت پوشش تلفن همراه، و ۹۶ درصد تحت پوشش خدمات دیتا هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ضریب نفوذ تلفن همراه در شهرستان طبس ۳۹ درصد و ضریب نفوذ تلفن ثابت ۳۷٫۵ درصد است، ضمن اینکه در سال جاری نیز حدود ۲۴ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژههای حوزه مخابرات شهرستان طبس اختصاص یافته است.
نوروزی با بیان اینکه مسکن مهر طبس یکی از بهترین مسکنهای مهر ویلایی در کشور است، از افتتاح مسکن مهر طبس به صورت رسمی در آینده نزدیک خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: کار مطالعه طرح هادی روستایی در تمامی روستاهای بالای ۵۰ خانوار طبس به اتمام رسیده و در حدود ۶۰ درصد این روستاها فاز اول ساماندهی اجرا شده است که پس از اتمام اجرای طرح هادی روستایی در روستاهای بالای ۵۰ خانوار، مطالعه اجرای این طرح در روستاهای بالای ۲۰ خانوار آغاز خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار یزد ادامه داد: مقاومسازی ۳۵۰۰ واحد روستایی، پرداخت ۲۰۰ فقره تسهیلات ودیعه مسکن، پرداخت ۹۴۸ فقره تسهیلات قرضالحسنه تعمیر خانههای روستایی و احداث حمام روستایی، صدور ۵۰۰۰ جلد سند برای ساماندهی مسکن روستایی و تملک ۲۵۰ هکتار اراضی روستاها برای ساماندهی و ارائه به متقاضیان از جمله اقدامات اخیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان طبس است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره وضعیت پروژههای راهسازی در شهرستان طبس یادآور شد: احداث هر کیلومتر راه اصلی، بیش از ۱۰ میلیارد ریال هزینه دارد، که به عنوان مثال اگر راه طبس – یزد حدود ۴۰۰ کیلومتر طول داشته باشد، دوبانده کردن این مسیر حدود ۴۰۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد که این مبلغ معادل ۵ برابر اعتبار کل استان یزد است.
نوروزی اضافه کرد: کار دوبانده کردن قطعهای از مسیر طبس – یزد انجام شده است، اما دوبانده کردن تمام این مسیر به اعتبار قابلتوجهی نیاز دارد که باید از طریق نمایندگان مجلس پیگیری شود تا در بودجه سال آینده مدنظر قرار گیرد.
وی یادآور شد: هماکنون احداث ۲۹۵ کیلومتر راه اصلی و ۱۲۰ کیلومتر راه روستایی در قالب ۹ پروژه با اعتبار اولیه بالغ بر ۱۶۵۰ میلیارد ریال در شهرستان طبس در دست اجراست.
معاون عمرانی استاندار یزد با اشاره به اینکه راه آهن طبس در چهارراه ریلی کشور واقع شده است، گفت: اداره کل راه هن شرق مستقر در طبس در سال ۱۳۸۴ تعداد سه رام قطار مسافری داشته که این تعداد در سال ۱۳۹۱ به ۱۰ رام افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در بخش حمل بار نیز در سال ۱۳۸۴ حدود ۵۶۰ هزار تنکیلومتر بار توسط اداره کل راه آهن شرق جابجا شده است که این میزان در ۹ ماهه نخست سال ۱۳۹۱ به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن افزایش یافته است.
نوروزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره پروژههای بخش کشاورزی شهرستان طبس نیز بیان کرد: اعتبار بخش کشاورزی شهرستان طبس در سال ۱۳۸۴ حدود ۷ میلیارد ریال بوده است که این مبلغ در سال ۱۳۹۰ با درنظر گرفتن اعتبارات ملی و استانی به ۷۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: تجهیز و نوسازی ۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی، ۷۶ کیلومتر کانالسازی و احداث ۳۶ کیلومتر جاده بین مزارع از مهمترین اقدامات اخیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس است، ضمن اینکه در سال گذشته ۱۳۰ میلیارد ریال تسهیلات در بخش کشاورزی به متقاضیان طبسی پرداخت و از این مبلغ حدود ۷۰ میلیارد ریال جذب شده که در نتیجهی آن ۴۹ طرح احداث باغ، ۲۶ طرح گاو شیری، ۲ طرح مرغ گوشتی و ۱۰ طرح آب و خاک در شهرستان طبس اجرا شده است.
گفتنی است، "غلامرضا رضایی" مدیرکل راه و شهرسازی و "علیرضا پیلهور" مدیرعامل شرکت گاز و "غفوری" مدیرعامل آب منطقه ای استان یزد در این سفر "حیدر نوروزی" معاون عمرانی استاندار را همراهی می کردند.
عکس: سعید قلی زاده ثالث