آپارتمان جای زندگی موقتی و اضطراری است / کوچکها جلوی طرحهای بزرگ را میگیرند / چرا همه باید در آپارتمان زندگی کنند / چطور 2 هزار سال پیش تمام ایران را راه کشیدند و آبادانی درست کردند اما ما هماکنون نمیتوانیم این کارها را بکنیم؟
به نقل از ایسنا، محمود احمدینژاد پس از افتتاح چند طرح عمرانی در استان همدان در سخنرانی خود با اشاره به میلاد پیامبر اکرم در ماه ربیعالاول اظهار کرد: شاید گذاشتن نام ربیعالاول برای این ماه از آن جهت است که پیامبر عزیز ما که حقیقت بهار هستی است از ناحیه خداوند متعال به عالم هدیه شده است.
وی در ادامه مردم استان همدان را مردمانی مومن و از پایهگذاران تاریخ و فرهنگ و تمدن انسانی و توحیدی دانست و افزود: در عالم، تمدن و یا ادعای آن زیاد است و من معتقدم این واژهها باید بازتعریف شوند. تمدنی که بر پایه توحید و چند هزار سال مطالعه با رویکرد تحقیق باشد و کوچکترین نشانهای از شرک و بتپرستی در آن پیدا نشود، ممتاز است.
رییسجمهور ایمان، بزرگواری، صمیمیت، پاکی، فداکاری و ایستادگی بر ارزشهای الهی را از ویژگیهای مردم همدان برشمرد و اظهار کرد: در این دیار انسانهای بزرگ، عارفان، فقیهان و مجاهدان یگانهای تربیت و به جامعه بشری هدیه شدهاند. همچنین مردم این استان در دوران انقلاب اسلامی پیشتاز ملت ایران بوده است و در کار خیر همبستگی و عشق برای ساختن و عشق به پیامبر و آل پیامبر زبازند عام و خاص بودند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خوشبختانه سرعت سازندگی در استان همدان بالا است، خاطرنشان کرد: البته امسال به دلیل طراحیهای دشمنان و فشارهای آنان یک مقدار منابع دولت دچار آسیب شد و آنطور که ملت میخواست کارها به سرعت جلو نرفت اما با این حال کارهای خوبی در حال انجام است.
احمدینژاد با مورد توجه قرار دادن پروژه مسکن مهر گفت: مسکن مهر با تمام حواشی که دارد در حال انجام است. من دیدم که در یک گزارش آورده بودند که در گوشهای از شهری، گچ یکی از برجها ریخته شده و عدهای داد و بیداد راه انداختهاند اما این طرح یک طرح ضربتی و فوری بود که باید درد مضمن را تسکین میداد تا ما بتوانیم طرحهای شایستهای را در کشور اجرا کنیم و به لحاظ مسکن ولو موقت در کشور آرامشی ایجاد شود.
وی با اشاره به افتتاح طرح مسکن مهر در استان همدان و شهر ملایر گفت: البته این شهرکهای ساخته شده از نظر محوطه سازی نواقصی داشتند که باید تکمیل شود و شیرینی در کام مردم دو چندان شود. به هر حال قیمتها بالا رفت و هزینهها به مردم فشار آورده است، بنابراین ما باید کاری کنیم که این به نوعی جبران شود. مثلا میتوانیم زمان را طولانیتر کنیم تا قسطها کمتر شود چراکه استفادهکنندگان از مسکن مهر نوعا طبقات متوسط به پایین هستند باید برایشان گشایشی انجام شود.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه "آنچه در عالم هستی از انسان باقی میماند، اعمال خیر است"، گفت: هرچه غیر از خیر، نیستی و سقوط و محو شدن است بنابراین هر کسی هرجایی که است باید کارش را طوری تنظیم کند که این کار در راستای پیشرفت و اعتلای کشور و با چنین انگیزهای باشد آنوقت دیگر ما دو هزار پیمانکار و ده هزار مدیر خدمتگذار نداریم بلکه 75 میلیون پیمانکار و مدیر و انسانی داریم که همه در یک راستا تلاش میکنند.
وی همچنین با اشاره به تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران اظهار کرد: مهمتر از بحث تاریخ و تمدن این است که ما ملتی هستیم که پی در پی در دامان خود انسانهای بزرگ پرورش دادهایم و در این زمین استعدادهای نهان نهفته است و این آب و خاک نخبه، بزرگ و انسانپرور است. البته خدا پروردگار است و من اعتقادم را میگویم که این نه ناسیونالیسم و نه خودبرتربینی و نه به رخ کشیدن است بلکه ذکر نعمت خدا برای شکر او قلمداد میشود. من معتقدم خدای متعال به سرزمین و مردم او ویژگیهایی داده که نوعا اگر نگوییم بینظیر، کم نظیر و بسیاری از آنها منحصر به فرد است.
رییسجمهور ادامه داد: ما تنها ملتی هستیم که در تاریخ ما بتپرستی نبوده است؛ البته بتپرستی به معنای شناخته شده چراکه هواپرستی و نفسپرستی و امید به غیر خدا به نوعی بتپرستی و شرکت است. همچنین ما هیچ وقت بردهداری نداشتهایم و هیچگاه بدی دیگران را نخواستهایم یعنی از وارد شدن سختی به دیگران هیچ وقت خوشحال نشدیم.
احمدینژاد با بیان اینکه "نمونه این گفته در همین 30 سال اخیر است"، گفت: یک آدم خودخواه، قدرتطلب و فاسد آمد و امکانات جهانی و کشورش را علیه ملت ایران بسیج کرد و به ملت خود و ملت ایران ظلم فراوانی شد و بعد هم او رفت و دشمنان آمدند و به کشور او صدمات بیشتری وارد کردند اما تنها کشوری که ایستاد و با آن کشور همراهی کرد و غصه خورد ملت ایران بود. بنابراین ملت ایران، ملت بزرگی است که نه تنها کینهای از آن کشور ندارد بلکه از او حمایت و پشتیبانی هم میکند و همه اینها ویژگیهایی است که نمیشود همه جان آن را پیدا کرد.
رییسجمهور ایران را یار معرفت، علم، آگاهی و دیار نخبگان دانست و افزود: نخبه فقط به ده نفر مخدوم نمیشود چراکه نخبگی در ذات ملت ایران است و میبینیم اقلیتهای ایرانی در هر کشور میدرخشند مردم کشورهای دیگر هم چنین موضوعی را قبول دارند. البته من اعتقاد دارم خدای متعال این ظرفیت و بزرگی را در این کشور به امانت گذاشته تا ملت ایران در تکمیل رسالت انبیاء و استقرار صلح و عدالت در جهان یک ماموریت ویژه ایفا کند و یک مسئولیت برجسته و موثر نیز به عهده بگیرد. اگرچه در مقابل هر استعداد و توانایی یک مسئولیت است و ما باید امروز ایران را بسازیم.
وی خاطرنشان کرد: من در مجلس هم به این موضوع اشاره کردم که ما روی دریای ثروت نشستهایم و نباید فقیری داشته باشیم بلکه باید از منابع خود به خوبی استفاده و آن را مدیریت کنیم و در این مسیر اصل این است که از ثروتهای طبیعی خداداد به درستی استفاده شود.
احمدینژاد افزود: خداوند خوراک هزاران نسل بعد از ما حتی اگر بخواهند در رفاه کامل زندگی کنند در این کشور قرار داده و درها بسته نشده است؛ اگرچه اصل درها در زمان حاکمیت جهانی عدالت که به زودی زود خواهد بود باز میشود و عطر او در عالم پیچیده است.
رییسجمهور با تاکید دوباره بر ضرورت استفاده از منابع طبیعی همچون زمین تصریح کرد: نباید به سمتی برویم که یک عدهای قلیلی کار و بقیه مصرف کنند. باید هرکس که توانایی دارد وارد چرخه تولید شود. در این راستا میتوان زمینهای وسیعی را که وجود دارد بین مردم تقسیم کنیم و بگوییم شرطش این است که این زمینها را آباد و برخی از مصارف خانه را کم کنید.
احمدینژاد با طرح این پرسش که "چرا همه باید در آپارتمان زندگی کنند و اصلا مگر آپارتمان جای زندگی است؟" گفت: آپارتمان جای زندگی موقتی و اضطراری است اما بعد از 50 و 100 سال زندگی که انشاءالله سلامت بیشتر و عمرها طولانیتر شد، باید فرصت عبادت خداوند متعال و آبادانی پیدا شود.
وی با بیان اینکه "چشمانداز وسیع و هوای پاک لازم است"، افزود: اینها را باید مردم با ثروت اصلیشان که زمین است ایجاد کنند اما متاسفانه نگاه ما دچار مشکل شده است و به خاطر استیلای طولانی مدت حاکمان فاسد و کوچک، اندیشه سازمان و حکمرانی در کشور تضعیف شده است. چطور دو هزار سال پیش تمام ایران را راه کشیدند و آبادانی درست کردند اما ما هماکنون نمیتوانیم این کارها را بکنیم؟
خبرگزاری مهر هم گزارش داد: رئیس جمهور یکی از ثروت های خدادادی ایران را زمین دانست و ادامه داد: ما کشور وسیع و پهناوری هستیم و 187.3 میلیون هکتار زمین داریم که تمام آن مفید است که قسمتی از آن یا آب است یا مرتع یا معدن و یا زمین کشاورزی و بیش از 45 میلیون هکتار آن نیز قابل کشت است که تنها از 14 میلیون آن استفاده می کنیم. نباید به سمتی برویم که عده معدودی کار کنند و بقیه مصرف کنند. همه باید بر تولید مشارکت داشته باشند.
وی افزود: ما بیست میلیون خانوار داریم که حدود 5-6 میلیون آن خانه و زمین دارند و ما به 15 میلیون خانوار دیگر می توانیم دو هکتار زمین بدهیم به شرطی که آن را آباد کنند.
احمدی نژاد افزود: خانه وسیع و چشم انداز زیبا برای مردم لازم است که باید توسط خود آنان بوجود آید و ثروت رسیدن به این هدف زمین است.
رئیس جمهور با اشاره به موانع و مشکلات استفاده از ثروت های ملی گفت: متاسفانه نگاه ما دچار مشکل است و دلیل آن هم استبداد طولانی مدت حاکمان فاسد، اندیشه سازمانی و حکمرانی در کشور است.
وی با طرح این سوال که ما چطور در دو هزار سال پیش در ایران آبادانی داشتیم و راه درست می کردند، الان نمی توانیم از ظرفیت های خود استفاده کنیم؟، گفت: باید توانمندی های خودمان را باور کنیم بعضی ها چون خودشان کوچک هستند در مقابل یک طرح دائما بهانه می آورند و مشکل ایجاد می کنند، اما ملت ایران بارها امتحان خود را در سختی ها داده است مانند جنگ تحمیلی و هدفمند سازی یارانه ها، بنابراین باید از ظرفیت مردم در جهت بهره برداری از توانمندی های کشور استفاده کنیم.
احمدی نژاد افزود: وقتیکه بیگانگان می گویند ما از شما نفت نمی خریم ما باید بگوییم که بجهنم که نفت نمی خرید. ما اگر از ظرفیت های مردم در تولید استفاده کنیم و مردم به میدان بیایند در جواب آنها می گویند ما اصلا نفت نمیفروشیم و راه عملی شدن این امر این است که فکر را باز کنیم و به توانمندی های توده های مردم اعتماد کنیم که اگر اینطور نشود بازار بورس بازی و دلالی راه می افتد.
رئیس جمهور با اشاره به تمدن کویر ایران تصریح کرد: بعضی ها به کویر به چشم ثروت نگاه نمی کنند، اما ببینید در همین کویر چه تمدنی پابرجاست و شهر جیرفت نمونه ای از آن است و زیباترین معماری ها برای کویر است.
وی با بیان اینکه مسئولین نباید خودشان را سقف پرواز مردم قرار دهند، ادامه داد: ظرفیت و توانمندی های مردم بالا و بی پایان است و اگر این انرژی عظیم ملت به صحنه بیاید دیگر بی جهت نمی توانند برای کشور مشکل درست کنند و البته بعضی ها از داخل دست به دست آنان بدهند بیایند به صحنه و بازی ارز درست کنند.
احمدی نژاد تاکید کرد: بنابراین ما می توانیم با استفاده از ظرفیت مردم بر مشکلات فائق بیاییم و با اصلاح مقررات و قوانین می شود کاری کرد که سهم مبادلات خارجی و آثار نوسانات ارز به حداقل برسد و با تفاهم و همدلی کار را جلو ببریم.
رئیس جمهوری تصریح کرد: ما ملتی هستیم که به سمت قله در حرکتیم و بدخواهان کوته بینان و دشمنان عدالت و توحید نمی خواهند که ما به قله برسیم و در مسیر ما تفرقه پراکنی می کنند، اما اگر با امید حرکت کنیم و همدل باشیم و قدرت ملت و عظمت آن را باور کنیم می توانیم به قله برسیم؛ چراکه ملت ما امام زمانی است و باور داریم که اگر ملتی برای خدا حرکت کند هیچوقت به بنبست نمی رسد و شکست نمی خورد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: باید ایران را بسازیم و تنها به عزت کشور توجه کنیم.