زمان : 24 Dey 1391 - 16:49
شناسه : 62914
بازدید : 9599
تولید داروی بیوتکنولوژیک ضد سرطان از شیر برای اولین بار در دنیا توسط استاد دانشگاه تبریز صورت گرفت تولید داروی بیوتکنولوژیک ضد سرطان از شیر دانشیار تغذیه دام دانشگاه تبریز پس از بررسی و تحقیقات گسترده موفق به تولید داروی بیوتکنولوژی حاصل از شیر به صورت قرص شد که این طرح موفق به کسب رتبه بر‌تر در دهمین جشنواره ملی ایده‌های بر‌تر شد.

 

دانشیار تغذیه دام دانشگاه تبریز پس از بررسی و تحقیقات گسترده موفق به تولید داروی بیوتکنولوژی حاصل از شیر به صورت قرص شد که این طرح موفق به کسب رتبه بر‌تر در دهمین جشنواره ملی ایده‌های بر‌تر شد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر اکبر تقی‌زاده دانشیارعلوم تغذیه دام دانشگاه تبریز اظهارداشت: از سال ۸۹ به عنوان موسس شرکت دانش بنیان در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه علوم پزشکی تبریز مشغول به انجام تحقیقات بنیادی برای استخراج قرص ضد سرطان از شیر شدم که برای رسیدن به فناوری مذکور ۱۰ طرح پژوهشی اجرا شده است.

 

 

وی با بیان اینکه این محصول کاملا طبیعی بوده و برای اولین بار در دنیا تولید شده است عنوان کرد: این طرح شامل سه بخش تولید شیر غنی سازی شده با ترکیبات ضد سرطان در مرحله تولید، غنی سازی شیر با ترکیبات ضد سرطان بعد از تولید شیر و استخراج قرص ضد سرطان حاوی اسید لینولئیک کونژوگه با استفاده از اکسیپانت‌ها و فیلر و آنتی اکسیدانهای مناسب است که محصول مرحله سوم در دهمین جشنواره ملی ایده‌های بر‌تر موفق به کسب رتبه اول بر‌تر جشنواره شد.

 

تقی‌زاده در ادامه پیشگیری از سرطان و کمک به درمان سرطان همراه با مصرف داروهای ضد سرطان را از مهم‌ترین کاربردهای این محصول برشمرد.

 

وی خاطرنشان کرد: طی مطالعات فراوانی که در کشورهای توسعه یافته صورت گرفته، مشخص شده است که CLA شیر دارای بارز‌ترین ترکیبات در حفظ سلامتی انسان بوده و دو ایزومر آن دارای فعالیت بیولوژیکی بالا و عبارت ازTrans-۱۱، Cis-۹ و Trans-۱۰، Cis-۱۲ هستند.

 

 دکتر تقی‌زاده عنوان کرد: در طرح توسعه‌ای این بررسی، پیش بینی ۷۰ درصد خلوص این ترکیب برای افزایش راندمان اثر قرص دور از انتظار نیست، که انشا الله با نیل به این مهم قدم موثر در امر پیشگیری و درمان سرطان به ویژه سرطان کولون و سینه برداشته خواهد شد.

 

این محقق و پژوهشگر متذکرشد: امروزه در کشورمان این نوع بیماری‌ها در بین مردم شیوع زیادی دارند و به نظر می‌رسد غنی‌سازی شیر با این ماده که در سبد غذایی مردم نیز بیشتر مصرف می‌شود، می‌تواند در کنترل این نوع بیماری‌ها نقش بسیار مهمی داشته باشد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه تغذیه، علوم دامی، صنایع غذایی، زیست فناوری و داروسازی طی دهه‌های اخیر این امکان را برای ما فراهم آورده که موادی تولید کنیم که تمام اقشار مصرف کنندگان بدون هیچ دغدغه‌ای قادر به مصرف آن‌ها باشند.

 

تقی‌زاده با اشاره به روند انجام این بررسی گفت: بخش مزرعه‌ای این طرح در گاوداری دشت آذر نگین وابسته به بنیاد جانبازان انجام شد و بخش استاندارد سازی فرمولا دارویی در دانشکده داروسازی و مرکز رشد فراورده‌های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مشتق سازی و تعیین پروفیل اسیدهای چرب کونژوگه در دانشگاه تبریز انجام شد.

 

این گزارش می‌افزاید؛ دکتر هادی ولی‌زاده از دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر صدیف آزاد مرد از گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز، دکتر غلامعلی مقدم از گروه علوم دامی دانشگاه تبریز، مهندس مقصود بشارتی دانشجوی دکترای تغذیه دام دانشگاه تبریز و مهندس ناصر قاسمی از شرکت دشت آذرنگین از دیگر همکاران این طرح بوده‌اند.

 

گفتنی است، دکتر تقی‌زاده مجری طرح پروژه اولین مرکز غنی سازی و فناوری شیر را ارائه نموده است.

 ارائه بیش از ۸۰ مقاله علمی-پژوهشی و ISI، ارائه بیش از ۱۰۰ مقاله در کنفرانس‌های ملی و بین المللی و تالیف ۳ کتاب فارسی در زمینه تقذیه دام و ۱ کتاب لاتین در کشور هندوستان با عنوان Advances in Animal Nutrition، ۲ فصل کتاب در کشور امریکا و کسب عناوین پژوهشگر بر‌تر دانشکده کشاورزی در ۳ دوره متوالی، کسب رتبه بر‌تر در جشنواره ایده‌های بر‌تر استان آذربایجان شرقی و دانشگاههای پیام نور استان آذربایجان شرقی و دریافت لوح تقدير از معاونت فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استاندارد آذربایجان شرقی و رسیدن به فناوری تولید گوشت ضد سرطان از دیگر فعالیتهای پژوهشی این محقق کشور است.

دهمین جشنواره ملی ایده‌های بر‌تر ۲۳ آذرماه به میزبانی پارک علم و فناوری یزد با حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت توسعه منابع انسانی ریاست جمهوری و کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد.