در نشستي در ابركوه عنوان شد :برداشت های بی رویه از آبهای زیرزمینی باعث خشک شدن قناتها می شود
به گزارش گروه خبر يزدفردا به نقل از روابط عمومي آب منطقه اي يزد :در راستاي اجراي پروژه تعادلبخشي در آبهاي زيرزميني دومين جلسه هماهنگي با كشاورزان با هدف افزايش سطح آگاهي آنان جهت استفاده بهينه از منابع آبهاي زيرزميني با حضور جمعي از مسئولين شهرستان ابركوه، مديران و كارشناسان شركت آب منطقهاي يزد و كشاورزان منطقه برگزار گرديد.
در اين جلسه ابتدا حجتالاسلام والمسلمين غفوري امام جمعه ابركوه در سخناني نقش و فوائد آب در جهان هستي را يادآور شد و گفت: كشور ايران بخصوص استان يزد با مشكل كمبود آب مواجه ميباشد و اين در حاليست كه در مصرف آب اسراف و تبذير ميشود. وي با بيان اينكه استفاده صحيح از آب در امور زندگي و كشاورزي بايد رعايت گردد اضافه کرد: يكي از مهمترين اقدامات مسئولين آموزش و ترويج فرهنگ صحيح كشاورزي به كشاورزان است.
سپس مهندس امامي فرماندار ابركوه، با اشاره به بحث صرفهجويي در آب گفت: در مثلث مصرف آب سه رأس وجود دارد: مصرفكننده، متوليان امور آب و فرهنگسازي جهت استفاده از تكنولوژي و سيستمهاي جديد آبياري ،
وی ادامه داد:متأسفانه در فرهنگ سازی استفاده از تکنولوژی و سیستمهای جدید آبیاری نقاط ضعفی وجود دارد و هنوز از سیستم آبیاری سنتی استفاده می شود.
امامی اظهار داشت : برای استفاده از تکنولوژی وسیستمهای جدید آبیاری بايد به كشاورزان آموزشهاي لازم داده شود و تمام زمينهها و بسترسازيها صورت گيرد.
وي اضافه كرد: در صورت ارائه خدمات مناسب از سوي حاميان سيستمهاي جديد آبياري، كشاورزان از اين سيستمها استفاده خواهند كرد.
فرماندار ابركوه تأكيد كرد: مسئولين بايد توجه داشته باشند كه كشاورزان از لحاظ اقتصادي نبايد ضرر كنند و به گونهاي برنامهريزي گردد كه آنها كاهش مصرف را برابر با كاهش توليد ندانند.
وي در خاتمه يادآور شد: سياست، روش، سليقه و انتخاب نقطه شروع مناسب در پيشرفت برنامهها نقش مؤثري ايفا ميكند.
سپس خليل روشن رئيس خانه كشاورز ابركوه برداشتهاي بيرويه آب را يكي از عوامل نابودي سفرههاي آب زيرزميني دانست و گفت: استان يزد داراي قناتهاي بسياري است بطوريكه ميتوان آب قناتها را پمپاژ و به صورت آبياري قطرهاي يا باراني استفاده كرد اما متأسفانه استفاده نادرست از قناتها باعث خشك شدن آنها شده است.
همچنين در ادامه جلسه محمدحسين جوبا كارشناس ارشدآبهای زیرزمینی ضمن توصيههايي به كشاورزان از آنها خواست تا خود از سرمايه مشتركشان كه همان سفرههاي آب زيرزميني است محافظت نمايند و در مصرف كودهاي شيميايي و سموم مختلف دقت داشته و گياهان كمآبخواه كشت نمايند.
وي پيشنهاد كرد سازمان جهاد كشاورزي با انجام تحقيقات، الگوي كشت مناسب را در اختيار كشاورزان قرار دهد.
در پايان اين جلسه به سوالات كشاورزان توسط مسئولين و كارشناسان شركت پاسخ داده شد.
يزدفردا