زمان : 11 Dey 1391 - 01:03
شناسه : 62212
بازدید : 2231
مرگ و مير كاهش يافت/ مراقب تهویه جریان هوا در داخل منزل باشيد دكتر نجفي با اشاره به شيوع مسموميت با گاز منوكسيد كربن مرگ و مير كاهش يافت/ مراقب تهویه جریان هوا در داخل منزل باشيد رئيس مرکزمديريت حوادث و فوریتهای پزشکی يزد با اشاره به شيوع مسموميت گاز منوكسيد كربن درفصل زمستان توصيه كرد: هرگز از وسایل گرمازای سوختی بدون دودکش در اتاق در بسته یا بدون پنجره بخصوص در زمانی که افراد خانواده در آن می‌خوابند استفاده نشود.

رئيس مرکزمديريت حوادث و فوریتهای پزشکی يزد با اشاره به شيوع مسموميت گاز منوكسيد كربن درفصل زمستان توصيه كرد: هرگز از وسایل گرمازای سوختی بدون دودکش در اتاق در بسته یا بدون پنجره بخصوص در زمانی که افراد خانواده در آن می‌خوابند استفاده نشود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر محمد حسن نجفی رئیس مرکزمديريت حوادث و فوریتهای پزشکی يزد با بیان اینکه در سال جاری مرگ و میر ناشی از مسمومیت منوکسید کربن نسبت به سال گذشته کاهش داشته است گفت: این در حالی است که با بی‌احتیاطی‌های شهروندان هنگام استفاده از بخاری گازی همچنان تعداد مسمومیت‌ها بالا است.

 وی در خصوص منابع تولید گاز مونوکسید کربن گفت: دود ناشی از آتش سوزی‌ها یا گاز متصاعد شده از احتراق ناقص سوخت گاز تولید گازی می‌کند به نام گاز منوکسید کربن که استنشاق آن سبب مسمومیت با این گاز می‌شود.

نجفی خاطر نشان کرد: در اثر استنشاق دود ناشی از آتش سوزی در فضای بسته در ظرف ۲ تا ۳ دقیقه مصدوم دچار مسمومیت شدید با این گاز می‌شود که اگر سریعاً اقدامات امداد و نجات انجام نشود به مرگ وی منجر می‌شود.

وی خاطرنشان ساخت: در این مسمومیت علایم بالینی متنوعی همچون علایم سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما ایجا دمی شود.

نجفی توصیه کرد: افراد به محض مشاهده علائمی همچون، سردردشدید و سوزش چشم سریعا پنجره‌ها را بازنموده و سایل گرمایشی را خاموش کنند وفرد مسموم را به هوای آزاد منتقل کنند.

وی افزود: در صورتی که مصدوم دچارکاهش سطح هوشیاری شده است جهت دریافت اکسیژن پرفشار، مصدوم را به مراکز اورژانس انتقال دهند.

نجفی گفت: در اغلب موارد این مسمومیت هنگام شب و درخواب اتفاق می‌افتد که فرد با بیدار شدن متوجه می‌شود و قدرت مقابله با آن را ندارد و در نتیجه منجر به فوت می‌شود.

دکتر نجفی با اشاره به اینکه استفاده از آبگرمکن یا بخاری‌های دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد در منزل مناسب بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می‌دهد افزود: به علت بی‌رنگ و بی‌بو بودن این گاز ممکن است وجود آن در محیط تا زمان ایجاد علایم مسمومیت شدید مورد توجه واقع نگردد و در نتیجه درمان را با مشکل مواجه نماييد.

وی با بیان اینکه اغلب موارد این مسمومیت با وسایل گرمایشی غیر استاندارد اتفاق می‌افتد توصیه کرد: افراد از دودکش‌های با لوله‌های حلزونی استفاده کنند.

رئيس مرکزمديريت حوادث و فوریتهای پزشکی يزد توصيه كرد: هرگز از وسایل گرمازای سوختی بدون دودکش در اتاق در بسته یا بدون پنجره بخصوص در زمانی که افراد خانواده در آن می‌خوابند استفاده نکنید.

 وي توصيه كرد: افراد از بکارگیری وسایل گرمازای گازوئیلی در داخل خانه بپرهیزیند و همواره مراقب تهویه کافی جریان هوا در داخل منزل باشند.

وي با تاكيد بر بازدید سالانه وسایل گرمازای سوختی قبل از فصل سرما توسط افراد حرفه‌ای  گفت: هنگام استفاده از وسایل گرمازای سوختنی مطمئن شوید که از دودکش مناسب برای آن استفاده می‌کنید.

دکتر نجفی تصریح کرد: بعضا افراد از پیک نیک و شعله پخش کن جهت گرم نمودن محل استفاده می‌کنند که این خود باعث این مسمومیت می‌شود و در برخی موارد مشاهده می‌شود رانندگان یا کوهنوردان از پیک نیک یا کرسی در مکان بسته جهت گرم شدن استفاه می‌کنند که این مورد نیز موجب بروز مسمومیت می‌شود.