زمان : 26 Azar 1391 - 20:49
شناسه : 61589
بازدید : 4206
راه اندازی اولین منطقه ویژه فناوری معدنکاری کشور در بافق راه اندازی اولین منطقه ویژه فناوری معدنکاری کشور در بافق

بافق علی حسن پور خبرنگار یزدفردا:مجری طرح :شهرستان بافق به یک منطقه ممتاز در سطح ملی و بین المللی در زمینه ارائه خدمات مرتبط با فناوری معدنکاری تبدیل میشود.
به گزارش یزدفردا، اولین جلسه طرح مطالعاتی منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق در محل فرمانداری و با حضور سرپرست فرمانداری ، مجری، مشاورین، داور دانشگاه، ناظر شرکت، مسئولین دانشگاه ها و مرکز رشد فناوری یزد و بافق تشکیل شد.

مجری طرح منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق دراین نشست از ایجاد منطقه ویژه فناوری معدنکاری در شهرستان بافق خبر داد و یادآور شد: با توجه به موقعیت ویژه شهرستان بافق در بخش معدن همچنین استقرار صنایع جوار معدنی، طراحی منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق مبتنی بر این توانایی ‌ها صورت گرفت.

"داریوش پور سراجیان" با اشاره به معرفی بلوک ایران مرکزی گفت : بخشی از بلوک ایران میانی قابل تقسیم به لوت ، فرازمین شتری ، فرونشست طبس فرازمین کلمرد ، بلوک پشت بادام ، فروافتادگی بیاضه ، بردسیر و بلوک یزد است که منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق نیز در این بلوک قرار می گیرد.

مجری طرح منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق با اشاره سند ماموریت منطقه ویژه فناوری های معدن کاری دربافق گفت : منطقه ویژه فناوری های معدنکاری به عنوان اولین نمونه خود در کشور با هدف ارتقای توانمندی بخش معدنی کشور ، با تکیه بر نوآوری و ارائه خدمات برتر تلاش می کند خدمات مورد نیاز برای پوشش کامل زنجیره ارزش بخش معدنی را به بازارهای ملی و بین المللی عرضه نماید.

پور سراجیان با قرائت بیانیه چشم انداز منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق اظهار امیدواری کرد :شهرستان بافق به یک منطقه ممتاز در سطح ملی و بین المللی در زمینه ارائه خدمات مرتبط با فناوری معدنکاری تبدیل شود.

وی منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق را مجموعه ای از امکانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی، زیرساخت‌ها و محیط‌های ارتباطی، نهادها و مؤسسات خواند و گفت: امیدواریم با تکیه بر خلاقیت و نوآوری‌ها، زمينه جذب فرصت‌ها و سرمایه‌های علمی را در بخش صنعت و معدن در منطقه فراهم کنیم.

مجری طرح منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق با اشاره به ذی نفعان این منطقه ویژه گفت: شرکت‌های صنعتی فعال در منطقه و مردم ساکن بافق و به دنبال در سطح ملی شرکت های معدنی و صنعتی و بالاخره صادر کنندگان ذی‌نفعان منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق را شامل می‌شوند.

پور سراجیان اذعان کرد: شناسایی چالش‌ها و مشکلات منطقه ، مطالعه تطبیقی و کارهای صورت گرفته در دنیا ، بررسی و تحلیل پتانسیل حوزه طرح و مطالعات صورت گرفته در شهرهای یزد، اصفهان و مشهد از مهم‌ترین دستاوردهای مطالعات این طرح است.

مشاور طرح منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق نیز در این نشست با معرفی کلی از منطقه ویژه فناوری گفت: منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق را ترکیب منسجمی از دانشگاه ها، پارک های فناوری، مراکز تحقیقی و پژوهشی، شرکت هایی با فناوری برتر، سرمایه های مخاطره پذیر، امکانات و زیرساختهای فیزیکی و نهادی و سرمایه انسانی می دانند که در یک محدوده خاص جغرافیایی با یک مدیریت متمرکز و ساختار حقوقی خاص و با اتصال به یک بازار مصرف، محصولات و خدمات دانش محور را تولید می کنند.

"علیرضا یاراحمدی" با اشاره به موقیعیت و اهداف منطقه ویژه فناوری معدنکاری بافق گفت: این منطقه با وسعت تقریبی 30 کیلومتر مربع حدفاصل شهرک آهنشهر و معدن چغارت می باشد که هدف از ایجاد منطقه فراهم آوردن شرایط جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی و هدایت آنها در جهت احداث واحد های صنعتی و معدنی ،صنایع جوار معدنی و فرآوری مواد معدنی و همچنین رشد توسعه اقتصادی ، افزایش فرصت های شغلی ، افزایش و توسعه فناوری های مدرن حوزه تولید ، مهارتهای مدیریتی ، ارتقای کیفیت تولیدات و افزایش توان صادرات به منظور رقابت در بازارهای جهانی جزء اهداف ترسیم شده طرح ویژه فناوری معدنکاری در بافق می باشد.

یاراحمدی با تاکید بر اینکه طرح ویژه فناوری در فاز مطالعات اولیه است خاطر نشان کرد: این مناطق بعد از مطالعات اولیه مجوز ایجاد خود را از شورای عتف (علوم، تحقیقات و فناوری) اخذ می نمایند و مشمول مجموعه ای از حمایت های مادی و معنوی دولت ، از جمله معافیت های مالیاتی عوارض و گمرکی می شوند.