زمان : 16 Aban 1391 - 18:11
شناسه : 59919
بازدید : 6185
برگزاری نشست تخصصی مهندسی در دفاع مقدس در دانشگاه آزاد اسلامی یزد در لابلای اخبار برگزاری نشست تخصصی مهندسی در دفاع مقدس در دانشگاه آزاد اسلامی یزد

 به همت پایگاه بسیج دانشجویی امام رضا(ع) دانشگاه آزاد اسلامی یزد نشست تخصصی مهندسی در دفاع مقدس با حضور رنجبر فرمانده گردانهای مهندسی رزمی تیپ 18 الغدیر در دوران دفاع مقدس ، دانشجویان و جمعی از مسئولین واحد یزد در سالن آمفی تئاتر ساختمان تحصیلات تکمیلی مرحوم دکتر علی سلطانی برگزار شد

در این مراسم امین قانعی مسئول پایگاه بسیج دانشجویی امام رضا (ع) واحد یزد ضمن گرامیداشت یازدهمین سالگرد 8 شهید گمنام دانشگاه گفت: مراسم کنگره بزرگداشت شهدای گمنام واحد یزد در شب های 16و 17 آبان ماه 91 در مسجد شهید صدوقی و معراج شهدای گمنام این دانشگاه برگزار می شود.

وی ادامه داد: به همین مناسبت همچون سنوات گذشته با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته توسط پایگاه بسیج دانشجویی دانشگاه یکسری برنامه ها و نشست های تخصصی در راستای این کنگره برگزار شد که در روز 15 آبان نشست تخصصی پزشکی در دفاع مقدس با حضور دکتر میر محمدی جانباز سرافراز دفاع مقدس و رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد ، جمعی از مسئولان دانشگاه و با استقبال خوب دانشجویان در دانشکده پزشکی علی ابن ابیطالب دانشگاه برگزار و به اهداف و نتیجه دلخواه آن رسیدیم.

همچنین در ادامه این نشست سرهنگ حسین رنجبر راوی دفاع مقدس و فرمانده گردانهای مهندسی رزمی تیپ 18 الغدیر در دوران دفاع مقدس ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب و یازدهمین رجعت 8 شهید گمنام واحد یزد خواستار هر چه باشکوه تر برگزار شدن این کنگره در دانشگاه شد.

وی افزود: ماموریت مهندسی ایجاد موانع در زمان پدافند(دفاع) و رفع موانع در زمان آفند(حمله) در تمامی جنگ هایی که اتفاق افتاده می باشد. رنجبر ادامه داد: فی الواقع جنگ ناخواسته ای که بر ما تحمیل شد یک جنگ تمام عیار مهندسی بود و ضعف ها و کمبود هایی که در جنگ وجود داشت با ماموریت و فعالیت های مهندسی که بسیار موثر و حائز اهمیت بود جبران میشد.

وی تصریح نمود: سابقه مهندسی در جنگ بیگانه نیست به طوری که در صدر اسلام جنگ احزاب یا خندق که در مدینه در زمان پیامبر اسلام (ص) اتفاق افتاد برای دفاع از شهر یک طرحی توسط سلمان فارسی پیشنهاد گردید و آن حفر خندق اطراف شهر و این یک اقدام مهندسی بود که در سرنوشت جنگ موثر بود.

رنجبر در ادامه درباره فعالیت ها و توانمندی ، اجرا و نقش مهندسی در دوران دفاع مقدس مطالبی را بیان نمود و اشاره کرد به اجرای طرح ها و فعالیت های مهندسی در دوران جنگ از جمله طرح غرقابی در دشت آزادگان توسط سردار شهید دکتر چمران که بسیار موفق اجرا شد و دشمنان را ناکام گذاشت ، همچنین طراحی و ساخت وسایل شنود مخابراتی ، ساخت پل و سد های شناور ، پرنده کوچک جهت شناسایی ، خودرو های ضد شیمیایی برای خنثا سازی ، طراحی فرشهای باتلاق رو جهت حرکت خودرو های سنگین ، ساخت اسکله و طراحی مواضع شناوری بر روی آب که باعث انحراف راهدارهای دشمن در جنگ های دریایی می شد.

وی اشاره داشت: در زمان جنگ در کنار ماموریت مهندسی به مرور رسته مهندسی سازماندهی پیدا کرد و سازمانهای مهندسی در قالب یگان های مهندسی ، تیپ های مهندسی ، قرارگاه مهندسی شکل گرفت و واحد های مهندسی در یگان های رزم فعال و سازمان آنها گسترش پیدا کرد که در کنار این فعالیتها سازمان بسیار منسجم فعال و انقلابی در جنگ بنام گردان های مهندسی جهاد سازندگی داشتیم که این جهاد گران حیاتی ترین طرح های مهندسی را در جنگ اجرا می کردند

سرهنگ رنجبر در پایان خاطر نشان کرد : سربلندی امروز ما در بین ملت های جهان ، آرامش و آسایش و عزت به خاطر رشادت ها و جانفشانی رزمندگان اسلام و شهدا که مدیون آنها هستیم و باید قدر دان باشیم و با قدر دانی از خون شهدا و پیمودن راه آنها بتوانیم کشور را به جایی برسانیم که انشاءا... مورد رضای پروردگار و شهدا باشد و بتوانیم همیشه سربلند باشیم. لازم به ذکر است روز گذشته نیز نشست تخصصی پزشکی در دفاع مقدس برگزار شد.