زمان : 11 Mehr 1391 - 22:14
شناسه : 58126
بازدید : 2475
نامه یک عضو فرهنگستان هنر درباره کارتون روزنامه شرق نامه یک عضو فرهنگستان هنر درباره کارتون روزنامه شرق

حبيب‌الله صادقي عضو فرهنگستان هنر، نامه‌ای درباره‌ي كارتون هادي حيدري که در روزنامه شرق منتشر شده بود، نوشت.
به گزارش ایسنا، حبيب‌الله صادقي متولد سال 1336، طراح، نقاش، گرافیست، تصویرساز و کاریکاتوریست است. صادقي عضو فرهنگستان هنر است و در دوره‌اي رياست موزه‌ي هنرهاي معاصر را بر عهده داشته است.
متن نامه‌ي اين هنرمند پيشكسوت كه در اختيار بخش طنز و كاريكاتور به اين شرح است:
«و اما بعد
برادران عزيز و دوستان گرامي، بنده كم‌ترين حبيب‌الله صادقي عضو هيأت علمي دانشگاه و مدرس دانشكده هنر و از هنرمندان انقلاب اسلامي كه توفيق همراهي و ارادت و همكاري با انديشه انقلاب اسلامي و ارادت به حضرت امام خميني (ره) و شهدا از افتخارات زندگي اينجانبت هست، اعلام مي‌دارم كه انقلاب بزرگ‌، رشيد و مظلوم اسلامي ايران از بدو تولد تا كنون همواره با فداكاري و رشادت سلحشوران جبهه‌ي جنگ همراه بوده است. سرود مقدس جمهوري اسلامي و لحظه لحظه‌ مردي و جوانمردي و فتوت و ارجمندي انقلاب اسلامي با ياد و نام امام و شهداي نازنين همراه بوده است. در لحظه‌هاي سختي كه 32 كشور متخاصم به سرزمين نور و ولايت ما حمله‌ور شدند، كدامين امكان نظامي‌، لجستيكي، هوايي و دريايي به دفاع از اين حقيقت نوراني يعني دين و انقلاب ما پرداخت جز غيرت، شرف و فداكاري امام و شهدا در گردان پنجاه‌نفره مناطق جنگي؟ كدام عقل معاش‌گر و طبقه‌بندي‌شده خويشتن‌فرمايي و غيرت و سلحشور نازنين‌ياران مرا در دوران دفاع مقدس ياري كرد كه در ازاي 50 نفر 11 ماسك شيميايي؟ با دست خالي، برنو و كتاني و قلبي سرشار از عشق ولايت و ايمان حضرت اباعبدالله (ع)، اين امكان يعني دفاع آيا ميسر بود؟ نام‌ها و شهدا آن‌قدر بسيارند كه گونه‌گونگي و تنوع و كثرت آرا، طريق شهادت آن‌ها، شعر و ادبيات و فرهنگ و هنر اين سرزمين را تا پايان تاريخ مي‌تواند گواه و شاهد باشد. عزيزانم ارادتمند اين معنا يعني كسي كه مي‌توان آرا و تنوع خدمات عاشقانه و باورمندانه‌اش را به شهدا و فداكاران انقلاب‌ در آثار و آراي تصويري از قبل و بعد از پيروزي انقلاب مقدس اسلامي ديد و تحليل كرد. برادرانم نقد به روزنامه شرق و يا تحليل درباره آرا و آثار هنرمند دليل راه متفاوت و ديگري مي‌طلبد. طرح ارائه‌شده به نظر و باور اينجانب با شناختي كه از خانواده هنرمند و پدر ارجمندشان و اين‌كه ايشان دوره‌اي نزد بنده به امر طراحي و آموزش آن پرداخته‌اند و زندگي عاطفي و معنوي اين هنرمند را از نزديك شاهد بوده‌ام، دليل مدعايي كه اعلام شده، به نظرم دور از ذهن است. نشانه‌شناسي و ويژگي‌هاي تصويري كاريكاتور امري پيچيده و چندزبانه است. ما در كشوري زندگي مي‌كنيم كه ادبيات و نقاشي و نگاه و اشارت‌ها از امثال و حكم گرفته تا آرا و باورهاي شاعرانه و رمزي داراي پيچيدگي‌ها و ويژگي‌هاي خاص است.
با احترامي كه به همه غيرتمندان و دلسوزان صحنه فرهنگ و انديشه ناب انقلاب اسلامي دارم، به حفظ حرمت فرزندان سلحشور و عزيز ما در جبهه‌ها، گونه‌اي ديگر ـ نه وجه مصالحه ـ در عين هوشمندي و غيرتمندي ياران و دشمنان دين و شهدا و امام و رهبري را بايد خوب تشخيص دهيم. قطعا هنرمند عزيز و گرامي جناب آقاي هادي حيدري از ارادتمندان دين و ولايت و عشق و غيرت ديني هستند. فرصت تحليل و تجلي و ديدار و ارائه آثار هنري براي ايشان مي‌تواند بزرگي عظمت فداكاري ياران خوشنام و با حقيقت دين را در جلوه‌اي ديگر به معرفي درآورد. انقلاب ما انقلاب عشق و سلوك و بزرگي است. ياران انقلاب منتظر آقاي‌شان حضرت بقيه‌الهد هستند. در ركاب و ملازمت ايشان خواهيم جنگيد. عزيزان در خاتمه در مجموع عرض مي‌كنم اين طرح با معناي تصويري كه ترجمه شده، متفاوت است و به نظر كارشناسي اينجانب، طرح فوق چون طرح مجرد و آزادي در صفحه بود و تنها دليلي كه منتقدان به اين معنا اشاره روا داشته‌اند، اين است كه هم‌زمان با روزهاي بزرگ غيرت و شرف و عزت ما يعني هفته دفاع مقدس منتشر شده و اين دليل‌، دليل محكم و قابلي نيست كه بتوان از اين زاويه به هنرمند دين‌باوري چون هادي حيدري اين معنا را اعلام كنيم كه خداي ناخواسته اين طرح معناي ديگري مي‌دهد. رمز، ايماژ و چندواژگي بيان‌ها در شعر و ادبيات ما گاهي مضاميني را در اذهان ايجاد مي‌كند، ولي كدام شرف و غيرتي حاضر است بزرگ‌ترين ميراث فرهنگي و عزت‌خواهي و شرافت را خداي ناخواسته نشانه برود؟
ارادتمند همه عزيزان و عاشقان امام و رهبري و شهداي انقلاب اسلامي
رقم كم‌ترين
 
حبيب‌الله صادقي»
 
حبيب‌الله صادقي متولد سال 1336، طراح، نقاش، گرافیست، تصویرساز و کاریکاتوریست است. صادقي عضو فرهنگستان هنر است و در دوره‌اي رياست موزه‌ي هنرهاي معاصر را بر عهده داشته است