یزد فردا، منیره زارع زاده خبرنگار بهداشت و درمان/ کارشناس مسئول بهداشت روان مرکز بهداشت استان یزد داشتن اعتماد به نفس را یکی از راههای پیشگیری از اعتباد در نوجوانان دانست و توصیه کرد: والدین بایستی به نکات مثبت و امتیازات فرزندشان توجه بیشتری کنند و او را مورد تایید و تشویق قرار دهند.
فاطمه زارع در گفت و گو با خبرنگار یزد فردا در خصوص پیشگیری از اعتیاد در دوره نوجوانی اظهارداشت: تحقیقات نشان داده است که پسران عموما مواد را به دوستان تعارف می کنند که این تعارف مواد می تواند در جاهایی از قبیل پارک ها ، خیابان ها، مدارس خانه ها یا مهمانی ها صورت گیرد؛ به علاوه مواد می تواند توسط افراد نزدیکی مثل دوستان یا حتی اعضای فامیل صورت گیرد.
وی افزود: افرادی که به این تعارفات پاسخ مثبت می دهند افرادی هستند که عوامل محافظت کننده ضعیفی از جمله پایین بودن اعتماد به نفس، نداشتن توانایی نه گفتن، حمایت ضعیف والدین و وضعیت تحصیلی نامناسبی داشته اند.
زارع خاطرنشان ساخت: یکی از موادری که همواره بایستی مورد توجه والدین باشد پرورش اعتماد به نفس در فرزندان است زیرا فرزندانی که اعتماد به نفس نداشته باشد هر دستوری از طرف دوستان و دیگر افراد را اطاعت می کند.
این کارشناس بهداشت روان تصریح کرد: کسی که اعتماد به نفس نداشته باشد نمی تواند در مقابل درخواست های ناشایست و یا تعارف مواد مخدرمقاومت کند.
زارع یادآورشد: یکی از راههای تقویت اعتماد بنفس در کودک و نوجوان این است که پدر و مادر به جای اینکه همواره انگشت روی نقاط ضعف فزند خود بگذارند بایستی به نکات مثبت و امتیازات وی توجه بیشتری کنند و اورا مورد تایید و تشویق قرار دهند.
این روانشناس متذکرشد: گاهی اوقات فرزندانی که در اثر شماتت و سرزنش والدین دچار حقارت هستند و والدین آنها کمترفرزند خود را مورد تایید قرار داده اند به سمت دوستان ناباب گرایش پیدا می کنند و از آنها مهر تایید را می طلبند و چه بسا همین تایید گرفتن از دوستان آنها را به سمت استفاده از سیگار و مواد مخدر سوق می دهد.