یزدفردا :هشتم خردادماه جاری با تولد نوزاد دوقلوی بهم چسبیده در یزد از یک زن 20 ساله افغانی که سه قلویی به دنیا آورده بود و دو قل آنها به یکدیگر چسبیده بودند منتشر شد و پزشک معاج کودک دکتر نوری عمل جراحی این دوقلوها را بسیار مشکل عنوان کرد و افزود: مشاوره های لازم برای انجام عمل جراحی انجام شد و پس از ثابت سازی وضعیت نوزادان اقدام به انجام عمل جراحی می کنیم.
وی همچنین تاکید کرد : به لحاظ سخت بودن عمل جداسازی این دوقلوها امکان مرگ هردو نوزاد وجود دارد.
با به دنیا آمدن دوقلوهای به هم چسبیده در یزد یکی از اتفاقات نادر که هر 25 سال یک بار و از هر 50 هزار زایمان یک مرتبه اتفاق می افتد، رخ داد و این بار دو قلوهای به هم چسبیده که تبعیت افغان دارند، از ناحیه شکم به هم چسبیده اند.
پدر و مادر که از زمان اطلاع از سه قلو بودن فرزندشان، در تب و تاب چگونگی نگهداری از آنها و تامین هزینه های آنها بودند، اکنون نگران تامین هزینه های درمان فرزندان خود هستند.
مادر سه قلوها که در نخستین زایمان خود نیز صاحب یک دختر شده، اکنون مادر دختری یک ساله است و به شدت نگران سلامتی فرزندان به هم چسبیده و تامین هزینه های زندگی شش نفره شان است.
او که اکنون بی خبر از خطری است که فرزندانش را تهدید می کند، چشم امید به تصمیم گیری پزشکان یزدی دارد.
درآمد کافی برای نگهداری سه قلوها نداریم
مادر سه قلوها با اشاره به وضع مالی پایین و نداشتن درآمد کافی برای نگهداری این سه قلوها گفت: همسرم یک کارگر بنا است و متاسفانه درآمد خوبی برای اداره و نگهداری فرزدانمان نداریم.
لیلا تاجیک در خصوص بارداری سه قلوها اظهار داشت: در سن 20 سالگی در یک بارداری معمولی سه قولو باردار شدم.
چسبیدگی نوزادان در سونوگرافی مشخص نبود
وی افزود: در طول دوران بارداری سه مرتبه سونوگرافی انجام دادم که پزشکم هر سه سونوگرافی را سه قلو تشخیص داد.
تاجیک ادامه داد: در هر سه سونوگرافی مشخص شد یکی از قل ها دارای وزن کمی است ولی تشخیص این که دوقلوها به هم چسبیده اند، داده نشد.
مادر این سه قلوها با اشاره به بستری بودن دوقلوهای به هم چسبیده در بخش NICU بیمارستان شهید صدوقی یزد از نحوه ارائه خدمات و سرویس دهی به نوزادان ابراز رضایت کرد و افزود: در این مدت سه روز بستری دوقلوها کادر پرستاری و پزشک نوزادان زحمات زیادی برای مراقبت آنها انجام کشیده اند.
مادر این سه قلوها با بیان این مطلب که من وشوهرم اصالتا از کشور افغانسان هستیم گفت: بلافاصله پس از ازدواج ( قریب به 2 سال است) ساکن یزد شدیم و بستگان شوهرم بیش از 20 سال است که در استان یزد زندگی می کنند.
وی با اشاره به اینکه خدا در دو زایمان چهار دختر نصیبمان کرده است، افزود: از این بابت هیچ ناراحتی نداریم و تمام نگرانی ما از تامین هزینه هاست.
جداسازی دوقلوها در مرحله تصمیم گیری
دکتر محمود نوری شادکام، فوق تخصص نوزادان و مراقبت های ویژه تنفسی نوزادان و پزشک دوقلوهای بهم چسبیده در یزدضمن اعلام اینکه حال عمومی دوقلوها خوب است و مشکل خاصی وجود ندارد اظهار داشت :این دوقلوهای بهم چسبیده دارای ارتباطات عروقی زیادی بوده و نیازمند عمل جراحی سنگین قلب و عروق می باشند.
وی از بررسی نحوه عمل جداسازی دوقلوها خبر داد و افزودعمل جراحی این دوقلوها را بسیار مشکل و مشاوره های لازم برای انجام عمل جراحی انجام شد و پس از ثابت سازی وضعیت نوزادان اقدام به انجام عمل جراحی می کنیم.
این فوق تخصص نوزادان و مراقبت های ویژه تنفسی نوزادان ادامه داد: مقرر شد از امروز تغذیه دوقلوها آغاز شود و سپس بعد از انجام اقدامات طبی وضعیتشان ازریابی شود.
وی ادامه داد: پس از پایدار شدن وضعیت دوقلوها و عدم مشکلات گوارشی و داخلی، تصمیم لازم برای عمل جداسازی آنها گرفته می شود.
نوری شادکام با اشاره به نبود جراح قلب و عروق اطفال در یزد اظهارامیدواری کرد: با همکاری جراحان قلب و عروق بزرگسالان در یزد این عمل با موفقیت انجام شود.
NICU بیمارستان شهیدصدوقی یزد از برترین های کشور است
دکتر معالج نوزادان دوقلو گفت: NICU بیمارستان شهید صدوقی یزد از برترین بخش های مراقبت های ویژه در کشور است.
محمود نوری شادکام افزود: NICU بیمارستان شهیدصدوقی یزد با حمایت های مستمر ریاست دانشگاه علوم پزشکی یزد قوت گرفت و از لحاظ نحوه ارائه و کیفیت خدمات از برترین های کشور است.
وی اظهارداشت: بخش NICU بیمارستان شهید صدوقی یزد از شش ماه گذشته تاکنون با حمایت های دانشگاه علوم پزشکی و خرید تجهیزات مورد نیاز و افزایش نیروی انسانی و کادر پزشکی مجرب، 25 تا30 نوزاد را پذیرش می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: در این بخش از نوزادان نارس از بالای 650 گرم، همچنین نوزادان بدحال و دارای مشکل گوارش، قلبی عروقی و مغزی مراقبت می شود.
وی با اشاره به سرویس دهی بسیارخوب بخش NICU بیمارستان شهیدصدوقی یزد تصریح کرد: این بخش ضمن دارابودن کادر مجرب و پزشکان متعهد دارای مرگ و میر بسیار پایین نوزادان است.
همه این امکانات به اضافه تجربه و مهارت پزشکان یزدی، امید به زنده ماندن دوقلوهای به هم چسبیده را افزایش می دهد اما از آنجا که این دو قلوها از ناحیه شکم به هم چسبیده اند و ممکن است دستگاه گوارش، قلب و ریه آنها در عمل جداسازی آسیب ببیند، امکان مرگ آنها نیز قوی است.
پزشکان یزدی امروز تصمیم نهایی خود را برای عمل جداسازی این دوقلوها می گیرند، تصمیمی که برای نوزادان سه روزه سرنوشت ساز است و آنها را در جدالی سخت با مرگ روبرو کرده است.
به هر حال تولدهای غیرمتعارف پدیده ای است که در کشور ما نیز همچون سایر کشورها به وقوع می پیوندد.
پزشکان هنوز دلایل قطعی علت این تولدها را اعلام نکرده اند و به هر حال به نظر می رسد این نوع تولدها گرچه نادرند اما وقوع آنها اجتناب ناپذیر است.