زمان : 05 Ordibehesht 1391 - 16:51
شناسه : 49883
بازدید : 3317
ضعف توجیه ناپذیر دستگاههای فرهنگی در به رخ کشیدن واقعه طبس(1نظر) واقعیتی تلخ! ضعف توجیه ناپذیر دستگاههای فرهنگی در به رخ کشیدن واقعه طبس(1نظر) یکی از بزرگترین وقایع تاریخ سی و سه ساله انقلاب اسلامی، عملیات نظامی آمریکا در صحرای طبس و شکست مفتضحانه آنها به اذن و اراده خداوند متعال است. حادثه ای که هرگز از ذهن و یاد آمریکاییها پاک نخواهد شد، حتی اگر خود ما آن را فراموش کنیم!

یکی از بزرگترین وقایع تاریخ سی و سه ساله انقلاب اسلامی، عملیات نظامی آمریکا در صحرای طبس و شکست مفتضحانه آنها به اذن و اراده خداوند متعال است. حادثه ای که هرگز از ذهن و یاد آمریکاییها پاک نخواهد شد، حتی اگر خود ما آن را فراموش کنیم!

 

۵ اردیبهشت هرسال به مناسبت این روز بزرگ، مراسمی در محل وقوع حادثه برگزار می گردد. امسال گویا قصد دارند عظمت کار را قدری بیشتر کنند و برنامه ای آبرومند برگزار کنند.

یکی از برنامه های جانبی این مراسم، نمایشگاهی از کتاب های منتشر شده مرتبط با واقعه طبس است. حقیر موظف شدم تمام کتاب هایی که در این رابطه منتشر شده تهیه کنم.

در کمال ناباوری و پس از جستجو، تنها ۱۱ عنوان کتاب پیدا کردم. تازه از این ۱۱ عنوان، ۲ عنوان نوشته خود آمریکایی هاست، ۱ عنوان کتاب کودک است و ۱ عنوان هم ترجمه دیگری از کتاب امریکایی هاست! 1 عنوان دیگر هم مربوط به سالهای گذشته است و دیگر تجدید چاپ نشده است! (به پینوشت همین مطلب مراجعه نمایید)

به نظرم این یعنی عمق فاجعه!

یکی از دغدغه های تبیین و صدور انقلاب اسلامی، کم کاری در حوزه نشر کتاب فاخر در عرصه تاریخ و وقایع مهم انقلاب بوده و هست که در بیانات رهبرمعظم انقلاب نیز به چشم می خورد، با این وضعیت مشکل است مفاهیم و اعتبارات انقلاب را به نسل های آینده منتقل کرد، چه برسد به صدور انقلاب!

البته شکی نیست که ریشه های این انقلاب در آسمان است و امروزه مفاهیم انقلاب خمینی تا قاره های دور نیز رسیده است، اما وظیفه ثبت و ضبط و حراست از تاریخ انقلاب به عهده ماست و توجیهی برای فرار از این تکلیف نخواهد بود.

دوست و دشمن معترفند که شکست آمریکا در صحرای طبس چیزی جز معجزه الهی نبوده است. آیا ارزش این معجزه بزرگ به قدر تلاش برای انتشار حداقل ۵ رمان و داستان فاخر نیست؟! نسل های بعدی سوالات زیادی از این واقعه خواهند داشت و بهترین راه تبیین، قلم است و کتاب. چرا تاکنون در پیچ و خم بودجه های فرهنگی، ردیفی برای تولید محتوای فاخر در این زمینه دیده نشده است؟ تولید کتاب، بخصوص داستان و رمان از اینگونه وقایع تاریخی -که جزء امتیازات و افتخارات هر ملتی می تواند باشد- نه تنها در عرصه ملی اثرگذار است، بلکه با ترجمه به زبانهای مختلف، به عنوان یک ابزار دیپلماتیک در بین ملت ها خواهد بود. همچنانکه کتاب هایی مانند دا، سفر به گرای 270 درجه، داستانهای شهرجنگی و ... ترجمه شده و حتی در چند دانشکده در آمریکا درحال تدریس است!

به هرحال ما که دل مان به درد آمد! ای کاش مسئولین تقویم فرهنگی اندکی توجه به مسائل فرهنگی هم داشتند...

پــــــــــــــــــ یـــــــــــ نوشتـــــ

عناوین کتب مرتبط با حادثه طبس:

ـ واق‍ع‍ه‌ طب‍س‌ و الام‍دادات‌ ال‍غ‍ی‍ب‍ی‍ه‌/ وزاره‌ الارش‍اد اس‍لام‍ی‌،دائ‍ره‌ ال‍ت‍خ‍طی‍ط و ال‍ت‍ن‍س‍ی‍ق‌ لاع‍لام‌ ال‍خ‍ارج‍ی/1363 (به زبان عربی).
ـ نيروي دلتا از پلي‌مي تا طبس/ چ‍ارل‍ی‌ ب‍ک‍وي‍ث‌ و دون‍ال‍د ن‍اک‍س‌؛ ت‍رج‍م‍ه‌ رض‍ا ف‍اض‍ل‌ زرن‍دی‌ / اميركبير / 1365. 
ـ حادثه طبس / چارلي بكویث؛ ترجمه جامعه مدرسين حوزه علميه قم / جامعه مدرسين حوزه علميه قم، دفتر انتشارات اسلامي (قم) / 1367.
ـ طبس، مصداقي بر سوره فيل(نگرشي بر ماجراي فيل) / ترجمه و تنظيم دانشجويان مسلمان پيرو خط امام خميني‌(ره) / مركز نشر اسناد لانه جاسوسي / 1370. 
ـ خال خالي و طوفان شن / محمد انجم شعاع / قلم آشنا / 1380. 
ـ ماجراي طبس / علي‌ اشرف پرگاري / پرگار / 1380. 
ـ عقاب در آتش (روای‍ت‍ی‌ از شکست آمریکا در طبس) / عباس آقايي/ مركز اسناد انقلاب اسلامي / 1385.
ـ به سوي طبس/ ويلي شيرك لوند،ترجمه فرخنده نيكو و ناصر زراعتي/خانه هنر و ادبيات گوتنبرگ/ 1385. 
ـ شكست طبس / مريم جمشيدي / كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان / 1385. 
ـ طبس/ رها مولویان / روزنامه ایران، موسسه انتشاراتی / ‏‫‏‏۱۳۸7.
ـ هجوم با نگاهی به زندگی شهید محمد منتظرقائم/ حمید نوایی‌لواسانی / نشر شاهد / 1387.

ضمناً اگر کسی کتاب دیگری می شناسد خبر دهد.

* این لینک رو هم بیینید. مرتبط است ( http://shureshgar.blogfa.com/post-75.aspx )