یزدفردا
پایگاه خبری و تحلیلی
زمان :
19 Tir 1403 - 10:39
شناسه :
4938
بازدید :
104242
اسامی و تصاویر نه نفر از متهمان قاچاق کالا و ارز کشور با تصاویر
.
.
..
.
.
.
.
.
یزدفردا :به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا به نقل از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور اسامی و تصاویر نه نفر از متهمان پرونده های بزرگ کشور را به شرح زیر اعلام نموده است
1-
علی مشهدی اسماعیل فرزند : محمود
نام و نام خانوادگی : علی مشهدی اسماعیل
فرزند : محمود
شماره شناسنامه : 50569
متولد : 1345
صادره : تهران
شغل : آزاد
محل تولد : تهران
محکوم به : پرداخت 144 میلیارد ریال جریمه نقدی و تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری
سوابق :
شرح پرونده :
با دستگیری شبكه 16 نفره قاچاق كالا تحت رهبری قاسم ممتاز در مورخه 24/9/83 باند دیگری شامل 22نفر به رهبری علی مشهدی اسماعیل برادر خانم قاسم ممتاز در تیرماه سال 84 دستگیر گردیدند. متهمان این دو شبكه با پرداخت رشوه انواع كالاهای ممنوعه از جمله تجهیزات دریافت ماهواره، كفش، لوازم آرایش و موتور خودروهای سنگین را تحت پوشش ترانزیت وارد كشور نموده و در مسیر راه منحرف و در داخل كشور تخلیه و وارد بازار میكردند و به جای آن كالاهای بی ارزش و یا بعضاً كالاهای یارانهدار را بارگیری و به خارج از كشور قاچاق مینمودند. سرانجام كلیه متهمین این دوشبكه در مرداد ماه سال 85 توسط شعبه 38 دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در مجتمع قضایی امور اقتصادی محاكمه و جمعاً به مبلغ 644 میلیارد ریال محكوم گردیدند. علاوه بر این تمامی كامیونها و وسایل نقلیه متهم علی مشهدی اسماعیل كه حمل قاچاق كالا مینمود به نفع دولت ضبط میشود.
عبرت : آقای علی مشهدی اسماعیل و دیگر متهمان این پرونده علاوه بر اینكه كالاهای ممنوعه نظیر تجهیزات دریافت ماهواره و لوازم آرایش غیربهداشتی را در پوشش ترانزیت به كشور قاچاق مینمودند، اقلامی همچون پودر و شكر كه دولت برای آنها یارانه میپردازد را در كانتینرهای تخلیه شده بارگیری و به خارج از كشور قاچاق میكردند و از این طریق ضربه مضاعف به اقتصاد، فرهنگ و نظام بهداشت و سلامتی كشور وارد مینمودند
2-
نام و نام خانوادگی : پیمان محبی
فرزند : وجیها...
شماره شناسنامه : 12906
متولد : 1350
صادره : تهران
شغل : آزاد
محل تولد : تهران
محکوم به : پرداخت 131 میلیارد ریال و تحمل 40 ضربه شلاق تعزیری
سوابق :
شرح پرونده :
پس از دستگیری شبكه 16 نفره قاچاق كالا تحت رهبری قاسم ممتاز در سال 83، شبكه دیگری شامل 23نفر به رهبری آقایان علی مشهدی اسماعیل و پیمان محبی در تیرماه 84 دستگیر گردیدند. متهمین مذكور با پرداخت رشوه، انواع كالاهای ممنوعه از جمله تجهیزات دریافت ماهواره، كفش، لوازم آرایش و مكملهای ورزشی را تحت پوشش ترانزیت وارد كشورنموده و درمسیر راه منحرف و در داخل كشور تخلیه و وارد بازار میكردند و به جای آن كالاهای دیگر و بعضاً كالاهای یارانهای را بارگیری و به خارج از كشورقاچاق مینمودند.
متهم پیمان محبی در مرداد ماه سال 85 توسط شعبه 38 دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در مجتمع قضایی امور اقتصادی محاكمه و به پرداخت 131 میلیارد ریال جریمه نقدی و تحمل 40 ضربه شلاق تعزیری محكوم گردید. علاوه بر این تمامی كامیونها و وسایل نقلیه متهم پیمان محبی كه حمل كالای قاچاق مینمودند به نفع دولت ضبط میشود.
عبرت : متهم پیمان محبی در حالی دستگیر گردید كه مشغول بازكردن درب یكی از كانتینرهای ترانزیتی جهت تعویض كالاهای آن بود
3-
نام و نام خانوادگی : مهرداد قطان
فرزند : عبداله
شماره شناسنامه : 1859
متولد : 1348
صادره : تهران
شغل : آزاد
محل تولد : تهران
محکوم به : پرداخت یكصد و ده میلیارد و هفتصد و شصت و یك میلیون و ششصد و هفتاد و هشت هزار و پانصد و بیست و پنج ریال جریمه نقدی
فرزند :
عبداله
شماره شناسنامه :
سوابق :
شرح پرونده :
پس از دستگیری شبكه 16 نفره قاچاق كالا به رهبری قاسم ممتاز در سال 83، شبكه دیگری شامل 23نفر به رهبری آقایان علی مشهدی اسماعیل و پیمان محبی در تیرماه 84 دستگیر گردیدند. متهم مهرداد قطان نیز جزء شبكه 23نفره بود كه دستگیر گردید. متهمین مذكور با پرداخت رشوه، انواع كالاهای ممنوعه از جمله تجهیزات دریافت ماهواره، كفش، لوازم آرایشی و ... را تحت پوشش ترانزیت وارد كشور نموده و در مسیر راه منحرف و در داخل كشور تخلیه و وارد بازار میكردند و به جای آن كالاهای دیگر و بعضاً كالاهای یارانهای را بارگیری و به خارج از كشور قاچاق مینمودند.
متهم مهرداد قطان در مرداد ماه سال 85 توسط شعبه 38 دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در مجتمع امور اقتصادی محاكمه و به پرداخت بیش از 110 میلیارد ریال محكوم گردید.
عبرت : قاچاقچیان با ارتكاب این گونه اعمال مجرمانه چه پاسخی در پیشگاه خداوند متعال و امت شهید پرور ایران اسلامی در رابطه با اقتصاد كشور، اشتغال جوانان و تولیدات داخلی كشور دارند.
4-
نام و نام خانوادگی : قاسم خاكی
فرزند : عزیزا...
شماره شناسنامه : 439
متولد : 1340
صادره : تهران
شغل : فرش فروش
محل تولد : تهران
محکوم به : پرداخت یكصد و پانزده میلیارد و چهارصد و نود و چهار میلیون تومان
سوابق :
شرح پرونده :
در سال 78 یك شبكه 16 نفره قاچاق ارز و جعل اظهارنامههای ارزی به رهبری آقایان قاسم خاكی كه دارای سوابق متعدد قاچاق ارز و طلا بود و اسماعیل احمد زمردی توسط وزارت اطلاعات شناسایی و دستگیر گردیدند. قاچاقچیان فوق با اغفال و تطمیع تعدادی از كارمندان بانك و پرداخت رشوه به آنان اقدام به قاچاق ارز مینمودند. پرونده شبكه قاچاق مذكور با اعلام جریمه از سوی بانك مركزی به میزان یكصد و پانزده میلیارد و چهارصد و نود و چهارمیلیون تومان به شعبه 23 دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در فرودگاه مهرآباد جهت رسیدگی ارسال گردید. در مهر ماه سال 80 شعبه مذكور با این استدلال كه مبنای قاچاق جعل اسناد بانكی و غیره میباشد و ابتدا بایستی به اتهام جعل متهمین در دادگاههای عمومی رسیدگی شود پرونده را با صدور قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاههای عمومی تهران ارسال نمود. شعبه 1401 دادگاه عمومی تهران در آبان ماه سال 81 به استناد ماده 55 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب كه میگوید درصورت كشف جرائم مختلف ابتدا بایستی به جرائم در صلاحیت دادگاه انقلاب رسیدگی شود، دادگاه انقلاب را صالح به رسیدگی دانسته و نهایتاً پرونده جهت حل اختلاف به دیوانعالی كشور ارسال گردید. شعبه نهم دیوان عالی كشور با اعلام اینكه ابتدا دادگاه انقلاب اسلامی صالح به رسیدگی است حل اختلاف نموده و پرونده مجدداً به شعبه 23 دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در فرودگاه مهرآباد ارسال گردید. شعبه مذكور در مردادماه 84 پس از درخواست بانك مركزی مبنی بر ارسال پرونده به سازمان تعزیرات حكومتی، پرونده مذكور را به تعزیرات حكومتی استان تهران ارسال نمود. شعبه پانزدهم بدوی، تخصصی ویژه قاچاق كالا و ارز تعزیرات حكومتی در آذرماه 84 رأی بر برائت كلیه متهمین صادر نمود كه مورد اعتراض وزارت اطلاعات واقع گردید كه متعاقب آن رأی شعبه پانزدهم توسط رئیس سازمان تعزیرات نقض و پرونده به شعبه دوم تجدیدنظر ویژه رسیدگی به امور قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی ارسال گردید.
شعبه دوم تجدیدنظر تعزیرات در اسفند ماه سال 84 قاچاقچیان قاسم خاكی و اسماعیل احمد زمردی عاملین اصلی این باند را علاوه بر ضبط ارزهای مكشوفه به پرداخت مبلغ یكصد و پانزده میلیارد و چهارصد و نود و چهار میلیون تومان جزای نقدی و حبس تعزیری به مدت دو ماه محكوم نمود. پرونده دیگر قاچاق مربوط به متهم قاسم خاكی و دیگر متهمین (قاچاق كالا) در شعبه بدوی تعزیرات حكومتی در دست رسیدگی است و تاكنون رأی آن صادر نشده است.
پس از صدور رأی، قاچاقچیان مذكور از طریق وكلای خود اقدام به طرح شكایت جدیدی در دیوان عدالت اداری نموده كه هماكنون پرونده در شعبه نهم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری در دست رسیدگی است
5-
نام و نام خانوادگی : شهرام جزائری عرب
فرزند : محمد منصور
شماره شناسنامه : 13259
متولد : 1350
صادره : تهران
شغل : آزاد
محل تولد : تهران
محکوم به :
سوابق :
شرح پرونده :
شهرام جزائری در آبان ماه سال 80 به اتهام اخلال در نظام اقتصادی كشور و پرداخت رشوه به همراه 47 نفر متهم دیگر دستگیر و به 27 سال حبس محكوم گردید. این فرد كه از 27 سالگی وارد فعالیتهای اقتصادی شده توانسته بود ضمن برقراری ارتباط با شماری از نمایندگان مجلس و چهرههای سیاسی به سرمایه هنگفتی دست پیدا كند. جزائری كه جلسات محاكمه وی از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد در افكار عمومی به عنوان ضرب المثل مفاسد اقتصادی شناخته شد.
جزائری كه دوران بازداشت خود را در زندان اوین می گذراند از شرایط مناسبی برخوردار بود و از مرخصیهای طویل المدتی استفاده می كرد. 76 روز مرخصی مداوم از زندان برای شهرام جزائری تنها یكی از تسهیلاتی بود كه به وی ارائه شده است. با مطلع شدن آیت الله شاهرودی از این موضوع با دستور سریعی تسهیلات ویژه متهم كه با موافقت قاضی پرونده وی صورت گرفته بود لغو گردید. پس از نقض رای پرونده متهم شهرام جزائری از سوی شعبه 20 دیوانعالی كشور این پرونده در اردیبهشت سال 85 با ابلاغ ویژه آیت الله شاهرودی رئیس قوه قضائیه به شعبه هم عرض دادگاه بدوی شعبه 1192 مجتمع قضایی امور اقتصادی ارسال گردید.
نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات شهرام جزائری در مورخه 12/10/85 توسط قاضی آقا ملكی در سالن محاكمات قضایی ویژه امور اقتصادی برگزار و به بخشی از اتهامات وارده رسیدگی شد.
قاضی آقا ملكی در پایان این جلسه به ایسنا گفت: شهرام جزائری با حدود 32 نفر از متهمان امروز احضار شدند و اتهام وی مبنی بر اخلال در نظام اقتصادی كشور كه در دیوان عالی كشور نقض شده بود مورد بررسی قرار گرفت. وی تعداد متهمان را بیش از 60 نفر عنوان كرد و گفت: بیش از 120 مورد عنوان اتهام از طریق تحصیل مال نامشروع به متهم ردیف اول منتسب است.
6-
نام و نام خانوادگی : عباس تقی زاده
فرزند : میرزاعلی
شماره شناسنامه : 2912
متولد : 1348
صادره : خراسان رضوی
شغل : آزاد
محل تولد : ملایر
محکوم به : پرداخت جمعاً 460 میلیارد ریال
سوابق :
1- دوبار دستگیری محكوم در سال 1368 توسط كمیته انقلاب اسلامی به اتهام حمل و فروش داروهای كمیاب
2- دستگیری محكوم در سال 1377 به اتهام قاچاق كالا
3- محكومیت متهم در سال 1378 به پرداخت 257 میلیون ریال توسط دادگاه انقلاب اسلامی كرج در اتهامات ردیف 1 و2 فوق
4- دستگیری محكوم علیه در سال 83 به اتهام قاچاق كالا ، تحصیل مال به صورت نامشروع و پرداخت رشوه و محكومیت در قاچاق كالا به پرداخت بیش از 102 میلیارد ریال و ضبط تمامی كامیونها و اتومبیلهایی كه حمل یا جاسازی كالاهای قاچاق مینمودند و نیز محكومیت در جعل، تحصیل مال به صورت نامشروع و پرداخت رشوه به پرداخت بیش از 360 میلیارد ریال
5- مفتوح بودن پرونده متهم در خصوص مطالبه 100% جریمه ناشی از كماظهاری قیمتها و تعداد كالاها با شكایت گمرك ایران به میزان 120 میلیارد ریال .
شرح پرونده :
بدنبال وصول گزارشهای متعدد از منابع مختلف مبنی بر فعالیت گسترده قاچاقچی عباس تقیزاده در امر قاچاق كالا از فرودگاههای پیام و مهرآباد و انجام تحقیقات گسترده توسط وزارت اطلاعات و حفاظت، اطلاعات قوه قضائیه، سرانجام در سال 83 قاچاقچی فوق به همراه 25 نفر از همكارانش دستگیر گردیدند.
متهم در اوایل جوانی از ملایر به تهران نقل مكان نموده و در قهوه خانهای در میدان شهر ری به سیگارفروشی میپردازد و پس از آن بساط لوازم خرازی ایجاد نموده و سپس به فروش لوازم آرایشی و بهداشتی روی میآورد. در سال 68 به كیش سفر نمود و با دیدن اوضاع كیش مدت شش سال در امر بردن مسافر به كیش، فعالیت و از معافیتهای كالاهای مسافری استفاده نموده است. محكوم علیه در سال 1368 دوبار توسط كمیته انقلاب اسلامی به اتهام حمل و فروش داروهای كمیاب و نوارهای غیرمجاز و در سال 1377 به اتهام قاچاق كالا دستگیر و در سال 1368 طی حكمی از سوی دادگاه انقلاب اسلامی كرج به مبلغ 257 میلیون ریال جریمه نقدی و یكماه حبس و ضبط كالاهای مكشوفه محكوم گردید. از سال 81 اقدام به تشكیل و هدایت باندی از كاركنان گمرك و فرودگاه مینماید كه با كوتاهترین زمان بتواند كالاهای قاچاق خود را از گمركات مختلف بویژه گمرك فرودگاه پیام ترخیص و در سطح شهر توزیع نماید.
نامبرده با اجاره روزانه 3-2 فروند هواپیمای 15 تنی و یك فروند هواپیمای یك تنی از فرودگاه پیام، كالاهای قاچاق را با كماظهاری قیمتهای واقعی و وزن و تعداد برخی كالاها بمنظور فرار از پرداخت عوارض گمركی، تغییر نام برخی از كالاهای گرانقیمت خروج كالا از محوطه گمرك بدون ارزیابی و بازبینی گمرك و با تبانی تعدادی از عوامل گمركی اقدام به ورود كالاهای قاچاق در سطح گسترده مینمود.
وی بنحوی برنامهریزی نموده بود تا در صورت بروز مشكلات حقوقی و قضایی هیچ نامی از وی در میان نبوده و صرفاً عوامل تحت امر وی در این ماجرا درگیر شوند.
سرانجام به اتهامات ایشان در خصوص قاچاق كالا، جعل اسناد و مدارك، تحصیل مال به صورت نامشروع، پرداخت رشوه، رسیدگی و به شرح ذیل اقدام به صدور رأی گردید:
الف) در مورخه 5/11/84 شعبه 38 دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در مجتمع قضایی امور اقتصادی قاچاقچی عباس تقی زاده را به اتهام قاچاق كالا محاكمه و به پرداخت مبلغ 102 میلیارد و 649 میلیون و 685 هزار و 346 ریال جریمه و ضبط كلیه كالاهای قاچاق مكشوفه و ضبط تمامی كامیونها و اتومبیلهایی كه حامل یا جاسازی كالاهای قاچاق مینمودند محكوم كرد.
ب) در مورخه 3/12/84 شعبه 1192 دادگاه عمومی تهران قاچاقچی مذكور را به اتهام پرداخت رشوه و تحصیل مال به طریق نامشروع و تكرار جرم توسط وی بدفعات و توسعه فساد با اغوا و كشاندن جمع وسیعی از كارمندان به فساد مالی و اداری به تحمل سه سال حبس تعزیری و محرومیت از انجام تجارت داخلی و خارجی (واردات و صادرات و ... اعم از مباشرتاً یا وكالتاً و مانند آن) به مدت ده سال و ده سال اقامت اجباری در شهرستان طبس و رد مبلغ 241 میلیارد و 353 میلیون و 125 هزار و 554 ریال كه من غیر حق بدست آورده و معادل دو برابر آن یعنی 482 میلیارد و 706 میلیون و 251 هزار و 108 ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت (جمعاً مبلغ 724 میلیارد و 59 میلیون و 376 هزار و 662 ریال) و مازاد آن از اموال، خانه و مغازه منوط به اثبات از طریق دادگاه ویژه اصل 49 قانون اساسی محكوم نمود.
ج) رأی صادره از سوی شعبه 1192 دادگاه عمومی تهران مورد اعتراض متهم و وكلای وی واقع و پس از طی مراحل قانونی در مورخه 15/8/85 توسط شعبه 69 تجدیدنظر مورد رسیدگی مجدد واقع و محكوم علیه عباس تقی زاده را از لحاظ پرداخت رشوه به سه سال حبس تعزیری، سه سال اقامت اجباری در طبس، سه سال محرومیت از هرگونه واردات و صادرات و مراجعه به گمركات كشور اعم از مباشرتاً یا وكالتاً و ضبط كلیه اموال و وجوه حاصل از ارتشاء و از بابت تحصیل مال به طریق نامشروع به رد مال به میزان 120 میلیارد و 676 میلیون و 562 هزار و 777 ریال در حق گمرك و نیز معادل دو برابر آن به میزان 241 میلیارد و 353 میلیون و 125 هزار و 554 ریال (جمعاً مبلغ 362 میلیارد و 29 میلیون و 688 هزار و 331 ریال) جریمه نقدی در حق صندوق دولت و ضبط كلیه كالاهای مكشوفه به نفع دولت محكوم نمود.
همچنین در خصوص مطالبه 100 درصد جریمه ناشی از كماظهاری قیمتها و تعداد كالاها با شكایت اداره گمرك مطرح رسیدگی میباشد.
عبرت : 1- اگر قاچاقچی عباس تقیزاده از اولین مجازات و محكومیت در سال 78 عبرت میگرفت، محكومیتهای بعدی نصیب او نمیشد. تازه این مجازاتها دنیوی است و مجازاتهای اخروی به جای خود باقی است. 2- آیا دنیا و زرق و برقهای مربوط به آن، ارزش آن را دارد كه سعادت دنیا و آخرت را از دست داده و برای رسیدن به مطامع بی ارزش و زودگذر دنیایی آبرو و حیثیت خود را پایمال نمائیم. 3- اگر انسانها زمانی كه در معرض هواهای نفسانی و شیطانی قرار میگیرند خداوند متعال را بیاد آورند و به سرانجام آن در دنیا و آخرت بیندیشند، هدایت شده و مرتكب جرم و تخلف نمیشوند. 4- كارمندان دولتی در هر رده و مسئولیتی هوشیار باشند تا فریب دنیاپرستان و سودجویان را نخورند و به این نكته بیندیشند كه كوچكترین لغزش در تحصیل مال از راه نامشروع و حرام آخرین لغزش خواهد بود و شرمندگی در دنیا و آخرت را بدنبال خواهد داشت.
7-
نام و نام خانوادگی : اسماعیل احمد زمردی
فرزند : حسین
شماره شناسنامه : 1064
متولد :
صادره : تهران
شغل : آزاد
محل تولد : تهران
محکوم به : پرداخت 115 میلیارد و 494 میلیون تومان
سوابق :
شرح پرونده :
در سال 78 یك شبكه 16 نفره قاچاق ارز و جعل اظهارنامههای ارزی به رهبری آقایان اسماعیل احمد زمردی و قاسم خاكی توسط وزارت اطلاعات شناسایی و دستگیر گردیدند. قاچاقچیان فوق با اغفال و تطمیع تعدادی از كارمندان بانك و پرداخت رشوه به آنان اقدام به قاچاق ارز مینمودند پرونده شبكه قاچاق مذكور با اعلام جریمه از سوی بانك مركزی به میزان 115 میلیارد و 494 میلیون تومان به شعبه 23 دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در فرودگاه مهرآباد جهت رسیدگی ارسال گردید. در مهر ماه سال80 شعبه مذكور با این استدلال كه مبنای قاچاق جعل اسناد بانكی و غیره میباشد و ابتدا بایستی به اتهام جعل متهمین در دادگاههای عمومی رسیدگی شود پرونده را با صدور قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاههای عمومی تهران ارسال نمود. شعبه 1401 دادگاه عمومی تهران در آبان ماه سال 81 به استناد ماده 55 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب كه میگوید در صورت كشف جرائم مختلف ابتدا بایستی به جرائم در صلاحیت دادگاه انقلاب رسیدگی شود دادگاه انقلاب را صالح به رسیدگی دانسته و نهایتاً پرونده جهت حل اختلاف به دیوانعالی كشور ارسال گردید. شعبه نهم دیوان عالی كشور با اعلام اینكه ابتدا دادگاه انقلاب اسلامی صالح به رسیدگی است حل اختلاف نموده و پرونده مجدداً به شعبه 23 دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در فرودگاه مهرآباد ارسال شد. شعبه مذكور در مرداد ماه 84 پس از درخواست بانك مركزی مبنی بر ارسال پرونده به سازمان تعزیرات حكومتی، پرونده مذكور را به تعزیرات حكومتی استان تهران ارسال نمود. شعبه پانزدهم بدوی تخصصی ویژه قاچاق كالا و ارز تعزیرات حكومتی در آذرماه 84 رأی بر برائت كلیه متهمین صادر نمود كه مورد اعتراض وزارت اطلاعات واقع گردید كه متعاقب آن رأی شعبه 15 توسط رئیس سازمان تعزیرات نقض و پرونده به شعبه دوم تجدیدنظر ویژه رسیدگی به امور قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی ارسال گردید.
شعبه دوم تجدیدنظرتعزیرات در اسفندماه 84 قاچاقچیان اسماعیل احمد زمردی و قاسم خاكی عاملین اصلی این باند را علاوه بر ضبط ارزهای مكشوفه به پرداخت مبلغ 115 میلیارد و 494 میلیون تومان جزای نقدی و دوماه حبس تعزیری محكوم نمود.
پس از صدور رأی قاچاقچیان مذكور از طریق وكلای خود اقدام به طرح شكایت جدیدی در دیوان عدالت اداری نموده كه هماكنون پرونده در شعبه نهم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری در دست رسیدگی است.
8-
نام و نام خانوادگی : محمدرضا حكمی
فرزند : سلطان حسین
شماره شناسنامه : 353
متولد : 1341
صادره : آبادان
شغل : مدیر كل وقت گمرك جنوب تهران و مشاور عالی رئیس گمرك ایران
محل تولد : آبادان
تنها مدیر دولتی است محکوم به : پرداخت 220 میلیون ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت، 6 ماه حبس تعزیری، 2 سال انفصال موقت از خدمات دولتی و پرداخت 10 میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق
سوابق :
شرح پرونده :
پس از دستگیری باند قاچاق كالا معروف به باند قاچاق فرودگاه پیام به رهبری قاچاقچی عباس تقیزاده، در سال 83 رشوهخوار محمدرضا حكمی فرزند سلطان حسین مدیر كل وقت گمرك جنوب تهران و مشاور عالی رئیس گمرك ایران نیز به اتهام اخذ رشوه به میزان 220 میلیون ریال و تبانی و همكاری با باند مذكور دستگیر گردید. پرونده رشوهخوار محمدرضا حكمی به همراه دیگر متهمین در شعبه 1192 دادگاه عمومی تهران مورد رسیدگی واقع و به تحمل 5 سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت و پرداخت مبلغ 220 میلیون ریال در حق صندوق دولت، علاوه بر استرداد وجوه مأخوذه و تحمل 74 ضربه شلاق تعزیری و انفصال دائم از خدمات دولتی محكوم گردید. با اعتراض متهم پرونده توسط شعبه 69 تجدیدنظر مجتمع قضایی امور اقتصادی مورد رسیدگی قرار گرفت و وی به پرداخت مبلغ 220 میلیون ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت، 6 ماه حبس تعزیری، 2 سال انفصال موقت از خدمات دولتی و پرداخت 10 میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق محكوم گردید
9-
نام و نام خانوادگی : قاسم ممتاز
فرزند : عوضعلی
شماره شناسنامه : 10
متولد : 1341
صادره : كرج
شغل : آزاد
محل تولد :
محکوم به : پرداخت 248 میلیارد ریال جریمه نقدی و 74 ضربه شلاق تعزیری و 20 سال محرومیت از ورود هرگونه كالای ترانزیتی از بنادر كشور
سوابق :
1- در مورخه 12/8/78 توسط دادگاه انقلاب اسلامی سرخس به اتهام حمل كالای قاچاق به پرداخت سیصد میلیون ریال جزای نقدی و تحمل دو سال حبس تعلیقی محكوم گردید.
2- در مورخه 25/11/83 توسط دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام قاچاق كالا به پرداخت چهارده میلیارد ریال و تحمل
74 ضربه شلاق تعزیری محكوم گردید.
3- در مورخه 30/5/85 توسط دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در مجتمع قضایی امور اقتصادی به اتهام قاچاق كالا تحت پوشش ترانزیت به پرداخت 248 میلیارد ریال جریمه نقدی و 74 ضربه شلاق تعزیری و 20 سال محرومیت از ورود هرگونه كالای ترانزیتی از بنادر كشور محكوم گردید.
شرح پرونده :
با دستگیری شبكه 16 نفره قاچاق كالا تحت رهبری قاسم ممتاز در مورخه 24/9/83 باند دیگری شامل 23 نفر كه ارتباط تنگاتنگ با باند قاسم ممتاز داشت شناسایی و دستگیر گردیدند. متهمان این دو شبكه با پرداخت رشوه، انواع كالای ممنوعه از جمله تجهیزات دریافت ماهواره، لوازم آرایشی و بهداشتی، پارچه و مواد خوراكی را تحت پوشش ترانزیت وارد كشور نموده و درمسیر راه منحرف و در داخل كشور تخلیه نموده و وارد بازار میكردند و به جای آن كالاهای بیارزش و یا بعضاً كالاهای یارانهدار را بارگیری و به خارج از كشور قاچاق مینمودند. سرانجام كلیه متهمین این دو شبكه در مرداد ماه سال 85 توسط شعبه 38 دادگاه انقلاب اسلامی مستقر در مجتمع قضایی امور اقتصادی محاكمه و جمعاً به پرداخت 644 میلیارد ریال محكوم گردیدند. علاوه بر این كلیه كامیونها و وسایل نقلیه متهمین كه حمل كالای قاچاق مینمودند به نفع دولت ضبط میشود.
عبرت : آقای قاسم ممتاز در حالی اقدام به قاچاق كالا تحت پوشش تراتزیت مینمود كه در پرونده دیگری در دادگاه انقلاب اسلامی تهران در حال محاكمه بود و نهایتاً به پرداخت 14 میلیارد ریال و 74 ضربه شلاق تعزیری محكوم گردید. در صورتی كه پس از ارتكاب اولین جرم قاچاق، كارت بازرگانی متهم ابطال میشد و عدم صلاحیت وی در واردات و صادرات كالا به گمركات كشور اعلام میگردید جرمهای بعدی اتفاق نمیافتاد. قاچاقچیان كالا ، با انجام این قبیل اعمال مجرمانه هتك حیثیت و شرمندگی خود را در پیشگاه خداوند متعال و ملت شریف و شهیدپرور ایران اسلامی فراهم آورده و باعث ضربه به تولیدات داخلی و بیكاری جوانان عزیز این مرز و بوم میشوند.
در پایان امید واریم برخورد مناسب با تمامی مجرمان صورت گرفته و پیشگیری نیز در راس برنامه های ستاد باشد
یزدفردا