این روز ها در هر کوی و برزن که قدم بگذاری و هر پیر و جوان و کوچک و بزرگ را ببینی متوجه تلفن همراهش می شوی که مشغول تماس یا ارسال پیامک و یا بلوتوث است .
خوب ، عصر ارتباطات است و کمتر کسی پیدا می شود که از نقاط دور دست اطلاعی نداشته باشد . مثل سابق نیست که فرد از روستا یا شهر همسایه خود خبری نداشت و اگر فرزندان یا بستگانشان از دیار آنها می رفتند تا مدتی از آنها بی اطلاع بودند .
زمانه عوض شده است و همه با هر وسیله ای از هم آگاهی دارند و با هم صحبت می کنند . در هر حال این وسیله ارتباطی هم در جامعه امروزی برای مردم یک وسیله ضروری است و واقعا هم حلال مشکلات است . اما با کمال تاسف باید گفت بسیاری از مردم ایران زمین این وسیله ارتباطی را برای سرگرمی خود و یا بازی فرزندان تهیه کرده اند و متاسفانه تاثیرات منفی نیز در آنها ایجاد کرده است و و ارتباطات کلامی مردم را به ارتباط اس ام اسی یا بلوتوثی تبدیل کرده است . ما می بینیم بسیاری از دوستان که در کنار هم می نشینند به جای صحبت کردن با هم ، ساعت ها مشغول ارسال پیامک یا بلوتوث می شوند دریغ از اینکه چند جمله ای با هم در مورد خودشان حرفی بزنند و ای کاش این مسئله فقط در مورد بزرگ سالان بود که ما می بینیم الان کودکان و نوجوانان هم درگیر بازی های اس ام اسی و بلوتوثی شده و مطالب و تصاویری را رد و بدل می کنند که شایسته یک جوان مسلمان و یک خانواده ایرانی شیعه نیست و تا زمانی که این دریچه همچنان باز باشد و فیلتری بر سر راه آن قرارندهند باید انتظار وضعی بدتر از آن در حیطه فرهنگ ایران باشیم . الان کمتر گوشی همراهی را می توان نگاه کرد که حد اقل یک یا دو مورد از پیامک یا بلوتوث سیاه و یا تصاویر غیر ارزشی نداشته باشد اگر می خواهید امتحان کنید ازدوستتان بخواهید گوشی خود را به مدت یک ساعت در اختیار شما قرار دهد . بعد ببینید آیا به راحتی آن را به شما می دهد یا اینکه ابتدا چند دقیقه ای با آن ور رفته و سپس به شما می دهد . البته نمی خواهم بگویم همه بررسی کردن ها نشانه مطالب یا تصاویر غیر اخلاقی است که شاید طرف تصاویر یا فیلم های خانوادگی داشته باشد ولی معمول گوشی های همراه متاسفانه کارایی اصلی خود را که همان ارتباط راحت و حل کردن مشکلات است از دست داده است و فقط به یک وسیله ای برای سرگرمی و خوش گذرانی تبدیل شده است که بسیاری از مواقع با دیدن و ارسال مطالب غیر اخلاقی و غیر شرعی همراه است و قلب و دل جوانان ما را آلوده به گناه و پلیدی می کند .
الان تلفن های همراه رقیبی برای پدر و مادر در امر تربیت فرزندشان است و این رقیب ، کار والدین را در امور تربیتی سخت تر می کند و آنها باید مواظبت بر این داشته باشند چرا که این وسیله را می توان یک هجوم خاموش نامید یک هجومی بی سر و صدا که با دل و قلب و دین جوانان ما مبارزه می کند و متاسفانه در غالب موارد پیروز از میدان بیرون می رود .
در هفته ای به سر می بریم که هفته سلامت و سالمندان است اینجاست که از ته دل باید گفت خوشا به حال سالمندان که در زمان آنان این وسایل نبود و در تربیت آنها ممانعت ایجاد نمی کرد و رقیبی اینچنینی هم در تربیت پدران و مادران ما نداشتند و توانستند به راحتی فرزندان خود را دینی تربیت کنند.
بله . عصر ، عصر ارتباط است و هر کس بخواهد با دیگری ارتباط برقرار کند با فشار آوردن بر روی چند شماره به راحتی با دیگران تماس گرفته و مکالماتی را رد و بدل می کند . هر کس در در دورترین نقطه عالم باشد می تواند با کسی که میلیون ها کیلومتر با او فاصله دارد صحبت کند .
عصر ، عصر ارتباط است ولی ....
ولی نکته اصلی اینجاست که در این زمانه هر کس با دیگری در ارتیاط است و ارتباطات قوی است ولی با کمال تاسف باید گفت یک ارتباط کاملا ضعیف شده یا به طور کلی قطع شده است .
عصر ارتباط است و همه به این ارتباط های خود می نازند و افتخار می کنند ولی غافل از اینکه هر چقدر ارتباط مردم با یکدیگر قوی شده است به همین مقدار از ارتباط آنها با خالق همه ارتباط ها کاسته شده است.
سابق ، اینهمه ارتباط بین مردم نبود و از یکدیگر کمتر اطلاع داشتند ولی در عین حال با خدای خود ارتباطی تنگاتنگ داشتند و فاصله آنها با خدایشان کم بود اما حال که ارتباط بندگان با یکدیگر بیشتر شده و فاصله هایشان هم کمتر شده است به راحتی متوجه این قضیه می شویم که ارتباط مردم با خدا ، کم و فاصله شان با خدا زیاد شده است . در حالی که ما هر چه داریم از ارتباط با خدایمان داریم و این ارتباط با اوست که به ما وجود خارجی می بخشد .
پس بیایید نگذاریم این وسیله و یا وسایل ارتباطی مانع ارتباط ما با محبوب و معشوق مان شود و یا رابطه ما را با او کم رنگ کند و نگذاریم با این وسیله چشم و گوش و دل و قلب ما زنگار گناه بگیرد تا اینکه خدای ناخواسته ، خداوند رابطه اش را با ما قطع کند و ما را به خودمان واگذارد.
سید عباس حسینی باقرآبادی