زمان : 29 Esfand 1390 - 18:35
شناسه : 48295
بازدید : 3685
جلال ذوالفنون با زمستان همسفر شد جلال ذوالفنون با زمستان همسفر شد

جلال ذوالفنون با زمستان همسفر شد


استاد جلال ذوالفنون نوازنده پیشکسوت سه تار در واپسین روزهای زمستانی با این فصل همسفر شد تا بهار سال نو را نبیند.

جلال ذوالفنون نوازنده صاحب سبک سه تار که حدود دوهفته پیش عمل جراحی قلب را با موفقیت پشت سر گذاشته بود، بعد از ظهرامروز یکشنبه 28 اسفندماه به علت خونریزی داخلی در بیمارستان البرز کرج جان به جان آفرین تسلیم کرد.

او متولد سال ۱۳۱۶ در آباده بود. در اوان کودکی به همراه خانواده‌اش به تهران آمد و فراگیری موسیقی را در همان دوران خردسالی آغاز کرد. برای ادامه تحصیل به هنرستان موسیقی ملی رفت و در آنجا به نوازندگی سه تار پرداخت و توامان با سازهای دیگری چون تار و ویولن آشنا شد.


نوازندگی ویولن را نزد برادر بزرگترش محمود ذوالفنون فرا گرفت. بعدها در رشته موسیقی دانشکده هنرهای زیبا راه یافت و از آموزش های نورعلی برومند و دکتر داریوش صفوت بهره های فراوان برد.


ذوالفنون از آثار و نحوه نوازندگی بزرگانی چون ابوالحسن صبا، ارسلان درگاهی و همچنین احمد عبادی  تاثیرات فراوانی گرفت اما در نهایت خود به بیان مستقلی در نوازندگی سه تار دست یافت.


جلال ذوالفنون آثار متعدد مکتوب و صوتی در زمینه موسیقی ملی ایران از خود به جای گذاشته است که از آن میان آلبوم های گل صدبرگ وآتشی در نیستان از شاخص ترین آنها است.


ذوالفنون در بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر که اواخر بهمن ماه امسال در تالار وحدت برگزار شد به عنوان هنرمند برجسته موسیقی سنتی مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت.



به گزارش خبرنگار مهر، گلنوش ذوالفنون با اشاره به محل خاکسپاری پدرش به مهرگفت: استاد گنجه ای برای مراسم تشییع و خاکسپاری با ما تماس گرفته اند اما پدرم دوست داشت که در امامزاده طاهر کرج آرام بگیرد و لذا به محض مشخص شدن زمان و مکان مراسم، خبر آن را اعلام می کنیم.

http://www.yazdfarda.com/images/news/actual/?img=48295_20120318213529cb-%D8%AF%D9%88%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%86%D9%88%D9%86.jpg

زمان تشییع پیکر استاد ذوالفنون اعلام شد

پیکر جلال ذوالفنون –نوازنده شهیر سه تار- دوم فروردین ماه با حضور جمعی از هنرمندان تشییع می‌شود.

پیکر جلال ذوالفنون –نوازنده شهیر سه تار- دوم فروردین ماه با حضور جمعی از هنرمندان تشییع می‌شود.


آرش اوستا – مدیر برنامه‌های مرحوم ذوالفنون- با اعلام این خبر گفت:این مراسم ساعت 9 صبح روز دوم فروردین‌ماه سال 1391 با حضور اهالی هنر از مقابل تالار وحدت تهران برگزار می‌شود و استاد ذوالفنون در قطعه هنرمندان امامزاده طاهر کرج آرام خواهد گرفت.


جلال ذوالفنون شامگاه گذشته -28 اسفند ماه- به دلیل خونریزی ریه و بیماری قلبی در بیمارستان البرز کرج در گذشت. جلال ذوالفنون در سال 1316 در آباده فارس متولد شد و از 10 سالگی سه تار در دست گرفت. برای ادامه فراگیری موسیقی به هنرستان رفت. در آنجا سه تار چندان فراگیر نبود و بنا به گفته خود ذوالفنون سه تارسازی نبود که همگانی باشد و فقط مخصوص برخی از خواص بود و تار بیشتر جنبه همگانی داشت. پس او نیز تار را برگزید و در محضر استاد موسی خان معروفی آن را فرا گرفت.


در هنرستان با سازهای دیگر نیز آشنا شد و ویولن را نزد برادر بزرگش محمود ذوالفنون آموخت و در مدت هشت سال آموزش، وی در هنرستان، سه تار، تار و ویولن را به خوبی آموخت. همزمان با تأسیس رشته موسیقی در دانشگاه هنرهای زیبا، به آنجا رفت و با شخصیت‌های ارجمند موسیقی چون مرحوم نورعلی برومند و داریوش صفوت آشنا شد و از سال 1346 تمام توجه و تجربه‌اش را روی سه تار متمرکز کرد.