زمان : 25 Bahman 1390 - 09:42
شناسه : 46294
بازدید : 1419
توصيه كارشناس مسؤول تغذيه مركز بهداشت يزد:با تغذیه صحیح و تعادل غذایی از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کنید توصيه كارشناس مسؤول تغذيه مركز بهداشت يزد:با تغذیه صحیح و تعادل غذایی از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری کنید
كارشناس مسؤول تغذيه مركز بهداشت استان يزد با تاکید بر داشتن اصول تغذيه صحيح و تعادل غذايي گفت: مي بايست در رژيم غذايي بين گروه هاي مختلف غذايي اعتدال را رعايت كرد و يك نوع ماده غذايي بيشتر از نوع ديگر يا بي تناسب با نوع ديگر مصرف نشود.


يوسف نقيايي ضمن اشاره به اصول تغذيه صحيح گفت: نخستين اصل، رعايت اصول تغذيه اي يا كفايت غذايي است بدين معنا كه مقدار غذا متناسب با ميزان مورد نياز شخص دريافت شود. طبيعي است در صورتي كه اين ميزان بيشتر از مورد نياز باشد مي تواند منجر به اضافه وزن و چاقي شود.

وي دومين اصل را تنوع غذايي دانست و افزود: تنوع غذايي بدين معناست كه از انواع غذاها استفاده شود و بي دليل، نوع خاصي از موادغذايي از رژيم غذايي حذف نگردد.

وي ادامه داد: سومين اصل تغذيه صحيح، تعادل غذايي مي باشد يعني مي بايست در رژيم غذايي بين گروه هاي مختلف غذايي اعتدال را رعايت كرد و يك نوع ماده غذايي بيشتر از نوع ديگر يا بي تناسب با نوع ديگر مصرف نشود.


نقيايي خاطرنشان كرد: به منظور داشتن تغذيه اي مناسب كه خود سر منشا پيشگيري از بيماري ها است، استفاده از انواع گروه هاي غذايي توصيه مي شود.


وي در خصوص ميزان استفاده از گروه هاي غذايي توضيح داد: نان وغلات بيش از مقدار 6 تا 11 واحد مصرف شود به طوري كه هر واحد شامل 30 گرم نان و يك سوم ليوان برنج پخته است. همچنين 3 واحد از گرو ه سبزيجات استفاده شود در حالي كه هر واحد سبزي شامل يك ليوان از نوع خام و نيم ليوان ازنوع پخته است.


وي مصرف 2 تا 4 واحد گروه ميوه ها را توصيه كرد و افزود: هر عدد ميوه به طور متوسط يك واحد محسوب مي شود و يا نصف ليوان آب ميوه طبيعي توصيه مي شود.


نقيايي تصريح كرد: مصرف شير و لبنيات به مقدار 2 تا 3 واحد در روز باشد كه هر ليوان شير يا ماست يك واحد محسوب مي شود. همچنين استفاده از گروه گوشت ها كه انواع گوشت، حبوبات و تخم مرغ راشامل مي شود ضروري است به عنوان مثال 45 گرم گوشت يا يك تخم مرغ يا يك سوم ليوان حبوبات پخته يك واحد محسوب مي شود.


وي اضافه كرد: در صورت مصرف مواد غذايي در مقدار ذكر شده در گروه هاي مختلف مي توان محدوده وزني طبيعي خود را حفظ كرد.