زمان : 26 Dey 1385 - 14:59
شناسه : 4557
بازدید : 864
دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در جمع خبرنگاران از دانه درشتهاي مفاسد اقتصادي و پرونده هاي آنان گفت. دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در جمع خبرنگاران از دانه درشتهاي مفاسد اقتصادي و پرونده هاي آنان گفت.

دانه درشتهاي مفاسد اقتصادي معرفي شدند -

دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در جمع خبرنگاران از دانه درشتهاي مفاسد اقتصادي و پرونده هاي آنان گفت.

به گزارش فارس، حميدرضا محمدتقي‌زاده دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز عصر امروز در جمع خبرنگاران افزود: ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، پرونده‌هاي دانه درشت را پيگيري مي‌كند، از جمله پرونده‌هاي درشت، پرونده قاچاق 80 ميليارد تومان و پرونده كشتي‌ قاچاق سوخت در خرمشهر و پرونده 300 ميليارد توماني كه مرحوم كريمي‌راد اعلام كرد.

محمدتقي‌زاده افزود: هنوز پرونده‌هاي بيش از 10 ميليارد تومان در ستاد مبارزه با قاچاق وجود دارد كه در پيچ و خم رسيدگي است.

وي از رسانه‌ها خواست كه رسيدگي، پرونده‌هاي دانه درشت را خواستار شوند و نگذارند، رسيدگي به آنها به فراموشي سپرده شده يا در پيچ و خم اداري قرار گيرد.

دبيرستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: پرونده امروز مرتبط به يك سرشبكه قاچاق كالا به نام رحيم «س» و دو برادر كه در ترخيص كالا بودند، مي‌باشد اين افراد از طريق تخليه بارهاي ترانزيتي كه طبق مقررات بايد از كشور خارج مي‌شد، در داخل كشور علاوه بر اين كار قاچاق به جاي كالاي ترانزيتي، كالاهاي يارانه‌دار داخلي را جاسازي مي‌كردند و از كشور به طور غيرقانوني خارج مي‌كردند.

محمدتقي‌زاده گفت: برخي عوامل در دستگاههاي دولتي هم در جعل اسناد ترانزيت و از مسير خارج كردن محموله‌ها دست داشتند.

وي گفت: پرونده نزديك به ختم رسيدگي قرار دارد.

*كشف 42 كانتينر قاچاق

دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: نيروي انتظامي 42 كانيتنر قاچاق كالا در تهران، مشهد و اصفهان كشف كرد كه كالاهاي پوشاك، كفش، عطر، ادكلن، و لوازم آرايشي تاريخ گذشته وارد شده بود و به جاي آن 700 تن پودر لباسشويي كه يارانه‌دار جاسازي شده بود كشف و ضبط شد.

وي گفت: مدير يك شركت توليدكننده پودر لباسشويي يارانه‌دار با قاچاقچيان دست داشته و قاچاقچيان حتي در خارج از كشور مؤسسه‌ها و كارخانه‌هايي احداث كرده بود.

محمدتقي‌زاده دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: اين باند 14 ميليارد تومان جنس محصولات قاچاقي وارد و صادر كرده بودند كه جريمه آنها 28 ميليارد تومان اعلام شد.

وي با اشاره به اين كه مجتمع قضايي ويژه امور اقتصادي پرونده‌ قاچاق 80 ميليارد توماني را خوب رسيدگي كرد، گفت:‌اين پرونده هم اكنون در شعبه دوم مجتمع در حال رسيدگي است.

دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: طبق قانون اگر رسيدگي به پرونده‌هاي قاچاق كالا ظرف يك ماه در دادگاه به نتيجه نرسد، سازمان شاكي (مانند گمرك) مي‌تواند پرونده را به سازمان تعزيرات حكومتي منتقل كند.

*پرونده قاچاق گوشي تلفن همراه

محمدتقي‌زاده دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا گفت: در راستاي پشتيباني از تصميم دولت مبني بر افزايش تعرفه واردات گوشي تلفن همراه دستورالعملي در ستاد صادر شد و ظرف ماه گذشته محموله‌هايي در بوشهر شامل چند هزار دستگاه گوشي تلفن همراه به ارزش 6 ميليارد تومان كشف و عليه آن اعلام جرم شد.

وي گفت: پيش‌بيني مي‌شود كه ميزان جريمه اين قاچاق 5 برابر ارزش محموله باشد.

وي گفت: پرونده قاچاق گوشي تلفن همراه در دادگاه عمومي و انقلاب اسلامي بوشهر در حال رسيدگي است.

تقي‌زاده خبر از كشف يك محموله ترانزيت ديگر گوشي تلفن همراه در تهران داد و گفت: دهها كارتن گوشي تلفن قاچاقي را ناجا در تهران كشف كرده و تحويل گمرك داده است.

*مبارزه با قاچاق سوخت در اولويت

محمد‌تقي‌زاده دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز بيان داشت: مبارزه با قاچاق سوخت با توجه به حجم آن و يارانه‌‌اي بودن سوخت در اولويت ستاد قرار دارد. در اين رابطه دو پرونده در استانهاي آذربايجان شرقي و غربي در جريان است.

وي گفت: يك پرونده قاچاق سوخت مربوط به استان آذربايجان غربي شامل قاچاق 520 هزار ليتر فرآورده‌هاي نفتي است كه در تعزيرات حكومتي در حال رسيدگي است.

وي گفت:‌قاچاقچيان سوخت سهميه سوخت در قالب يك كارخانه را دريافت مي‌كردند و از شبكه مصرف كشور خارج مي‌كردند، طبق مصوبه مجلس جريمه اين قاچاق 5 برابر ارزش محموله است.

* تخليه ضايعات سوخت در بيابان

سردار محمدتقي‌زاده در مورد محموله ديگر قاچاق سوخت گفت: اين محموله در استان آذربايجان شرقي به ميزان 350 هزار ليتر فرآورده‌ نفتي است كه در قالب ضايعات نفتي حمل مي‌شده و پس از تخليه آن در بيابان‌، جاي آن را نفت گاز (گازوئيل) بار مي‌‍زدند و از كشور خارج مي‌كردند.

*اسامي محكوم‌شدگان پرونده قاچاق در سايت

دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز ضمن درخواست از رسانه‌ها براي پيگيري پرونده‌هاي بزرگ قاچاق گفت: پايگاه اطلاع‌رساني ستاد راه‌اندازي شده و از اين پس اسم و عكس محكوم‌شدگان پرونده‌هاي درشت قاچاق در آن اعلام مي‌شود.

*شناسايي 201 اسلكه و 12 هور

حميدرضا محمدي‌تقي‌زاد دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز خبر از ساماندهي و شناسايي 210 اسكه و 12 هور داد و گفت: از اين تعداد 43 اسكه تجاري، 69 اسكله صادراتي، 20 اسكه صنعتي 23 اسكله چند منظوره، 7 اسكله مسافري، 15 اسكله نظامي و 13 اسكله متروك بوده‌اند.

وي گفت: در بررسي وضعيت اسلكه‌ها مشخص شد كه با تغيير اعضاي ستاد مبارزه با قاچاق روند، رسيدگي به اسكله‌ها كند شده بود، آنچه تاكنون عمل شده 34 اسكله كه متروك بوده يا متولي نداشتند، تعطيل شدند.

وي ادامه داد: در 47 اسكله حضور نيروي انتظامي ضعيف بود كه اقدام به تصويب ناجا در آنها شد، 15 اسكله در اختيار نيروهاي مسلح بود كه هيئتي از ستاد كل نيروهاي مسلح براي رفع مشكل آنها اعزام شد و از آنها يك اسكله بلاتكليف بود كه تعطيل شد.

*رفع مشكل از 102 اسكله شيلاتي

حميدرضا محمدي‌تقي‌زاده دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: 102 اسكله شيلاتي، مسافري و چند منظوره وجود دارد كه مجاز هستند ولي فاقد تمامي مجوزهاي فعاليت هستند. از اين تعداد اكنون برخي مجوزهاي را گرفته‌اند.

دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: تا نيمه نخست سال 86 كل 102 اسكله شيلاتي و چند منظوره ساماندهي مي‌شوند.

وي گفت: تاكنون 65 تا 70 درصد كار اسكله‌ها ساماندهي شده و در كاهش قاچاق از اسكله‌‌ها 80 درصد پيشرفت كار صورت گرفته است.

وي افزود: ساماندهي 100 درصد اسكله‌ها به معني خلاف قاچاق نيست، بلكه بايد با نيروهاي اطلاعات و نيروي انتظامي جلو سواستفاده از مجوزهاي قانوني گرفته شود.

*ستاد مبارزه با قاچاق و نشست مشترك با مجلس

محمدتقي‌زاده گفت: اين ستاد تاكنون دو جلسه با نمايندگان مجلس در كميسيون امنيت ملي و برنامه بودجه داشته‌اند.

وي گفت:‌در جلسه دوم با كميسيون برنامه عملكرد بند هـ تبصره 13 مورد رسيدگي شد كه با افزايش جريمه قاچاق كالا، چقدر از ظرفيت‌ قانوني آن استفاده شده است.

*دستورالعمل مبارزه با قاچاق سوخت

دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز از تدوين دستورالعمل مبارزه با قاچاق سوخت خبر داد و گفت: اين دستور كار ظرف 3 ماه كارشناسي تهيه شده و در 4 نشست ستاد مورد بررسي قرار گرفته است.

محمدي‌تقي‌زاده گفت:‌ ويرايش دستورالعمل بايد تنظيم شود و تا پايان ديماه جاري براي اجرا به ستاد مبارزه با قاچاق كالا ابلاغ‌شود.

وي گفت: همچنين از افراد خوش‌نام در صادرات قانوني كالاها و فرآورده‌هاي نفتي تقدير به عمل مي‌آيد.

*ميانگين حجم قاچاق 6 ميليارد دلار درسال

دبير ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در پاسخ به پرسش خبرگزاري فارس مبني بر برآورد ميزان قاچاق گفت:‌جرم‌ قاچاق پنهان و سياسي است، اما براساس برآوردها ميانگين 6 ميليارد دلار در سال قاچاق كالا وارداتي و صادراتي وجود دارد.

وي در مورد پرونده سلطان‌شكر گفت: آنچه در دادگاه رسيدگي مي‌شود جرم زمين‌خواري است و هنوز وارد بحث قاچاق شكر نشده است، لذا در ستاد هم از آن بحث نشده است.