زمان : 08 Bahman 1390 - 16:42
شناسه : 44975
بازدید : 2658
دمکراسی در ایران باستان (8+2نظر) دمکراسی در ایران باستان (8+2نظر)

دمکراسی در ایران باستان


یزدفردا :میرزا محمد کاظمینی در روز نوشت خود نوشت :بیست و ششم ژانویه سال 560 میلادی( چهار روز مانده به جشن سده) خسرو انوشیروان ـ شاه ساسانی ایران در دیدار با موبدان و بزرگان ایران درتالار تیسفون( ایوان مدائن) برای اطلاع از چگونگی بر پایی مراسم جشن سده آن سال که پنجاه روز پیش از نوروز برگزار می شود به آنان گفت تصمیم گرفته است که برای هر روستای ایران یک « دهگان(دهقان)» انتخاب شود و تنظیم امور روستا، جمع آوری مالیات، معرفی سرباز هنگام ضرورت، پرورش اسب برای فروش به ارتش و داوری برای حل اختلاف برزگر و ارباب زمین به او واگذار شود و چنین فردی هم باید برزگر باشد و هم صاحب زمینی که در آن کشت می کند(خرده مالک) تا با مشکلات هر دو طرف آشنا باشد. به علاوه او باید لایق، منصف، امین و راستگو و مورد اعتماد بیشتر ساکنان روستا باشد و اگر روستا کوچک است؛ چند روستای مجاور هم یک دهگان[کدخدا] داشته باشند. این دهگان یک تکلیف عمومی هم دارد و آن گزارش وضعیت محصولات روستا، و نارضایی های محلی و ستمگری و اجحاف مقام های دولتی و اربابان به نمایندگان شخص اوست که هر گوشه و کنار کشور در دسترس خواهند بودو این دهگانان بر کنار نخواهند شد مگر اینکه درستی و کفایت خود را از دست بدهند.


وظیفه میهنی این دهگانان این است که بدون چشمداشت بکوشند که تولیدات تولیدات روستا سال به سال افزایش یابد و همچنین بتوانند هنگام بروز خطر با بسیج مردان روستا، در کار دفاع مشارکت کنند.


این تصمیم که شرح آن در دائره المعارف دمکراسی امده است به اجرا در آمد و بتدریج جزیی از فرهنگ روستا های ایران و یک آیین ماندگار شد.


نکته:


الحمد ا... دمکراسی در دوران فعلی به نحو شایسته در جامعه وجود دارد.......