عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد ضمن اشاره به كاهش قابل توجه بروز سرطان معده طي 65 سال گذشته، اظهار داشت: مصرف طولاني مدت مواد غذئي دودي و نمك زاده شده باعث بروز سرطان معده ميشوند.
دكتر محسن آخوندي اظهار داشت: سرطان معده يكي از شايعترين سرطانهايي است كه دستگاه گوارش را مبتلا ميكند و هرچند يافتههاي پژوهشي نشان ميدهند كه تماسهاي محيطي آغاز زندگي در ايجاد اين سرطان نقش دارند، وليكن مواد سرطانزاي خوراكي از محمتلترين عوامل بروز سرطان معده ميباشند.
وي ضمن اشاره به عوامل موثر غذايي در ايجاد سرطان معده به مصرف طولاني مدت غلظتهاي بالاي نيترات در غذاهاي خشك شده،دودي و نمك زده اشاره نمود و خاطرنشان كرد: عفونت با هليكوباكترپيلوري،كاهش اسيد معده، و برداشتن قسمت انتهايي مري طي عمل جراحي معده، نيز ميتواند منجر به سرطان معده گردد.
اين فوق تخصص بيماريهاي گوارشي با بيان اين مطلب كه سرطان معده علائم باليني اختصاصي ندارد، عنوان داشت: معمولاً در ابتداي بيماري، بيمار از هيچ علائمي برخوردار نيست و حتي بيماري وي قابل درمان نيز ميباشد، ولي در مراحل پيشرفته بيماري همراه با علائمي از قبيل كم خوني، استفراغهاي مكرر، كاهش وزن و خونريزيهاي گوارشي ميباشد.
وي اضافه كرد: توصيهميشود بيماراني كه علائم مذكور و به خصوص كاهش وزن، گيركردن غذا، كم خوني و بياشتهايي را دارند، حتماً جهت تشخيص به موقع، اقدام به آندوسكوپي نمايند.
دكتر آخوندي تاكيد كرد: از آنجائي كه سن يكي ازفاكتورهاي مهم خطر در اين بيماري محسوب ميگردد و حتي تصميمگيري در مورد اقدامات آندوسكوپي نيز به آن مربوط ميباشد، لذا توصيه ميگردد بيماران بالاي 50 سال حتي در صورت بروزعلائمي مثل سوزش سر دل و يا سوء هاضمه از همان ابتدا آندوسكوپي تشخيصي انجام دهند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد در پايان راجع به شيوههاي درماني سرطان معده ابراز داشت: عمل جراحي در مراحل اوليه بيماري ميتواند به عنوان درمان اصلي سرطان معده، نتيجهبخش باشد ولي انجام اقدامات كمكي مانند شيمي درماني نيز در اكثر موارد لازم است.