زمان : 03 Bahman 1390 - 14:02
شناسه : 44747
بازدید : 3242
یک روانپزشک: با خواب مناسب وخوردن صبحانه با اضطراب امتحان مقابله کنید یک روانپزشک: با خواب مناسب وخوردن صبحانه با اضطراب امتحان مقابله کنید

یک روانپزشک در یزد گفت: مقدار اندک اضطراب در امتحانات را سبب افزایش تمرکز و دقت حواس در فرد دانست و توصیه کرد: تغذیه مناسب به ویژه خوردن صبحانه، اضطراب امتحان را کاهش می دهد. 

دکتر امیررضا چمنی  با بیان این مطلب افزود:  اضطراب یک هیجان ناخوشایند است که در فرد ایجاد دلشوره و نگرانی مبهم و بدون علت مشخص می کند. زمانی استرس در کنکور و امتحانات طبیعی محسوب می شود که شدت آن متناسب با شرایط امتحانات باشد; چرا که این امر خود جنبه مثبت داشته و سبب افزایش تمرکز دقت حواس، کارائی و عملکرد شخص می شود. در صورتی که دامنه اضطراب زیاد و شدت آن نامتناسب باشد فلج کننده بوده و باعث مختل شدن عملکرد فرد می شود.

وی استفراغ، دل درد، تکرر ادرار، تنگی نفس، تپش قلب، بی قراری، بیخوابی، بی اشتهایی و لرزش را از علائم جسمانی اضطراب در کنکور و امتحانات برشمرد و درباره علل بروز اضطراب امتحانات تصریح کرد: انتظارات نامعقول و نامناسب والدین و اولیا»  مدارس، ترس از شکست در امتحان و نگرانی از نتیجه امتحانات و تطابق دادن عامل موفقیت و ارزشمندی فرد با نتیجه آزمون از علل بروز استرس و اضطراب در امتحانات است.

این روانپزشک افزود: گاهی مشاهده می شود منبع عزت نفس و ارزشمندی شخص، موقعیت فرد در امتحان و کنکور قرار می گیرد بنابراین اگر تنها منبع عزت نفس شخص نتیجه کنکور باشد بار روانی شدیدی بر فرد گذاشته و در نهایت عدم نتیجه گیری در کنکور یا امتحان باعث کاهش عزت نفس فرد می شود. 

وی چهارمین علت بروز اضطراب امتحان را افکار ناکارآمد و ناخوشایند و آزار دهنده در رابطه با نتایج آزمون دانست و افزود: افکار ناکارآمد از قبیل "من نمی توانم"، "من شکست خواهم خورد"، "چیزی در حافظه ام نمی ماند"، "اگر نتیجه نگیرم و غیره" می تواند استرس را در فرد افزایش دهد.