زمان : 25 Dey 1390 - 17:53
شناسه : 44326
بازدید : 9161
نا گفته های زاکانی از جاسبی:پایان ریاست جاسبی تازه شروع کار است- جاسبی در 3 قوه نفوذ داشت احمدی‌نژاد تغییر جاسبی را به تعویق انداخت نا گفته های زاکانی از جاسبی:پایان ریاست جاسبی تازه شروع کار است- جاسبی در 3 قوه نفوذ داشت احمدی‌نژاد تغییر جاسبی را به تعویق انداخت
جاسبی در 3 قوه نفوذ داشت-احمدی‌نژاد تغییر جاسبی را به تعویق انداخت


رئیس هیئت تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد با بیان اینکه اطرافیان رئیس جمهور با جاسبی دیدار و گفتگو می کردند گفت: احمدی‌نژاد تغییر جاسبی را به تعویق انداخت و جریانهایی تلاش کردند که ریاست جاسبی دردانشگاه آزاد ادامه پیدا کند وگرنه کار او زودتر از اینها می توانست تمام شود.


  علیرضا زاکانی از چهره های شاخص اصولگرا و نماینده مردم تهران در مجلس ،مسئول هیأت تحقیق و تفحص از آموزش عالی کشور در مجلس هفتم بود ،براین اساس شناخت مناسبی از نحوه مدیریت عبدالله جاسبی رئیس سابق دانشگاه آزاد و تیم مورد حمایت وی در این دانشگاه دارد.زاکانی با بیان اینکه با تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد دنبال سیاسی کاری نبودم گفت: مهم برای ما اصلاح ساختار دانشگاه آزاد بود و اصلا تمایلی نداشتم که اقدامات را رسانه ای کنم.


پس از تصمیم نهایی هیأت امنای دانشگاه آزاد که منجر به معرفی فرهاد دانشجو بعنوان رئیس پیشنهادی هیأت مدیره به شورای انقلاب فرهنگی و پایان مسئولیت 29 ساله جاسبی در این دانشگاه شد در گفتگویی با علیرضا زاکانی به تشریح عملکرد جاسبی در دانشگاه آزاد پرداختیم.



علیرضا زاکانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به پایان ریاست 30 ساله جاسبی بر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تغییر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کار بسیار بزرگی بود و این تغییر را در جهت اصلاح می بینم. البته این اصلاح فقط مربوط به دانشگاه آزاد نمی شود بلکه امروز مانعی بزرگ از نظام آموزشی کشوربرداشته شد.


وی گفت: آقای جاسبی با نفوذی که در دستگاههای اجرایی، تقنینی و قضایی پیدا کرده بود خواسته های خود را پیش می برد، اما امیدوارم از این به بعد دانشجویان،هئیت های علمی و کارمندان این دانشگاه در قالب نظام آموزشی کشور با ضابطه و چارچوب حرکت های خود را توسعه دهند.


زاکانی به سوءاستفاده های جاسبی از دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: وقتی خبر تغییر رئیس دانشگاه آزاد منتشر شد موجی از شادی در بین کسانی که علاقه مند به اصلاح ساختار دانشگاه آزاد بودند پدیدآمد و امیدواریم این تغییر و تحول باعث خیرو برکت برای دانشگاه آزاد باشد.


عضو کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه یکی از کارکردهای جاسبی آن بود که در مجموعه قوای سه گانه پایگاهی را برای خود درست کرده بود افزود: این پایگاهها در همه جا حضور داشتند و مانع حرکت های اصلاحی می شدند به طوری که در مجلس کمیسیون آموزش و تحقیقات را از آن خود کرده بودند و از همه موارد و جزئیات باخبر می شدند و از سوی دیگر ضوابط در آن دانشگاه حاکم نبود و فقط می خواستند به هر نحوی ضوابط رادور بزنند.


همچنین مدیریت خانوادگی دانشگاه آزاد یکی دیگر از مواردی بود که باید به آن اشاره کرد. جاسبی به همراه برادرش عباس جاسبی فضا را در اختیار داشتند.


وی گفت: امیدواریم آنچه که در دانشگاه آزاد حاکم می شود قانون و ضوابط باشد، همچنین با توجه به پتانسیلی که در دانشگاه آزاد وجود دارد می توان به جهش علمی کشور امید داشت.



دیدار اطرافیان رئیس جمهور با جاسبی/احمدی نژاد تغییر جاسبی را به تعویق انداخت

این نماینده مجلس در پاسخ به این سئوال که چرا برخی از جریانها می خواستند این تغییر و تحولات در دانشگاه آزاد را به اسم خود تمام کنند؟ افزود: نه اینگونه نیست، رئیس جمهور مدتها تغییر و تحول دردانشگاه آزاد را به تعویق انداخت همچنین اطرافیان وی با جاسبی دیدار و گفتگو می کردند و عوامل جاسبی نیز در ساختار دولت قرارداشتند.


زاکانی گفت: جریانهایی تلاش کردند که عمر جاسبی دردانشگاه آزاد کش پیدا کند وگرنه کار دانشگاه آزاد زودتر از اینها می توانست به نتیجه برسد.


زاکانی با بیان اینکه بنده مدعی پرچمداری این حرکت(تحولات دانشگاه آزاد) نیستم افزود: این توفیق از آن من شد تا بتوانم تحقیق و تفحص دانشگاه آزاد را انجام دهم، وقتی که کار را شروع کردیم دوستان باورنمی کردند که چنین اتفاقاتی در دانشگاه آزاد رخ داده است.


رئیس هیئت تحقیق و تفحص از آموزش عالی کشور در مجلس هفتم با بیان اینکه برای این تحقیق با خیلی از دوستان انقلاب صحبت کردم از اعلام اسامی آنها خودداری کرد.


فضای مجلس هفتم برای تحقیق از دانشگاه آزاد بهتر از مجلس هشتم بود

این نماینده مجلس در پاسخ به این سئوال که فضای مجلس هفتم را در تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد چگونه ارزیابی می کنید وآیا اگر این موضوع در مجلس هشتم نیز مطرح می شد فضا فراهم بود یا نه؟، گفت: موضوع تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد در مجلس هفتم مطرح شد و ماحصل کار در مجلس هشتم ادامه یافت البته معتقدم فضای کار در مجلس هفتم بهتر از مجلس هشتم بود.


پایان ریاست جاسبی تازه شروع کار است

وی همچنین با بیان اینکه پایان مدیریت جاسبی شروع کار است افزود: مشخص شد که برخی از افراد وظایف خود را در این دانشگاه انجام نمی دادند و فقط کلوپ سیاسی برای رسیدن به قدرت راه انداخته بودند بنابراین پایان ریاست جاسبی را نباید پایان کار دانست. دستگاههای قضایی باید ورود پیدا کند، گزارشها آماده است و ما آن را به کمیسیون اصل نود تحویل داده ایم.


وی در پاسخ به این سئوال که آیا قبول ندارید جاسبی با نفوذی که در دستگاهها پیدا کرده است می تواند از این رهگذر نیز عبور کند افزود: این موضوع باید زمانی مطرح می شد که جاسبی در قدرت بود الان دیگر در قدرت نیست و الان بهتر می توان کارها را به پیش برد.


دانشجو مسئولیت خطیری را برعهده گرفته است

این نماینده مجلس در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه معرفی فرهاد دانشجو به عنوان رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی را چگونه ارزیابی می کنید افزود: دانشجو از اساتید دانشگاه تربیت مدرس است زمانی مسئولیت این دانشگاه را برعهده داشت و امروز مسئولیت خطیری را برعهده گرفته است که امیدوارم در مسئولیت جدید موفق باشد.


اگر اصلاحات از سوی جاسبی رقم می خورد ماندگار می شد

زاکانی در پاسخ به این سوال که اگر در حال حاضر جاسبی را ببینید به وی چه می گویید و چه عکس العملی را نشان می دهید گفت: چیز خاصی به وی نمی گویم اما اگر شخص جاسبی این اصلاحات را رقم می زد ماندگار می شد ولی مقاومت کرد و راه خلاف را در پیش گرفت.


به گفته زاکانی،در این مدت که تحقیق و تفحص دانشگاه آزاد را دنبال می کردم هیچگاه به جاسبی بی احترامی نکردم.



گزارش جاسبی قابل استناد نبود


رئیس هیئت تحقیق و تفحص از آموزش عالی کشور در مجلس هفتم در ادامه به چگونگی طرح تحقیق و تفحص مجلس از دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل مسئولیتی که در گذشته داشتم با دانشگاهها در ارتباط بودم و یکی از این دانشگاهها دانشگاه آزاد اسلامی بود. موقعیت تلخ این دانشگاه را می دیدم و وقتی که نماینده شدم احساس مسئولیت کردم و بنا شد نسبت به اصلاح نظام آموزشی اقدام اساسی را انجام دهم. بالطبع یکی از آن اصلاحات به دانشگاه آزاد اسلامی برمی گشت.


نماینده مردم تهران در مجلس خاطر نشان کرد: از زمان ورود نمایندگان به مجلس، جاسبی با نمایندگان دیدار می کرد. اما بنده دلیلی برای حضور در این جلسات نمی دیدم و هر بار که درخواستی برای شرکت در این جلسات مطرح می شد آن را نمی پذیرفتم.


زاکانی خاطرنشان کرد: آقای فرهنگی نماینده تبریز به من گفت، جاسبی در این جلسات مدام سراغ شما را می گیرد علت چیست؟ چرا در این جلسات شرکت نمی کنید؟ که به وی گفتم علت خاصی ندارد.اگر ترجیح دهم در جلسه شرکت می کنم.


وی گفت: در یکی از این جلسات شرکت کردم ،به یاد دارم جاسبی در آن جلسه صحبت خود را با این جمله آغاز کرد که این 178 امین جلسه بنده با نمایندگان است. در صورتی که فقط 6 ماه از آغاز به کار مجلس،می گذشت اما این در حالی بود که 178 جلسه نمایندگان با رئیس دانشگاه آزاد برگزارمی شد.


زاکانی ادامه داد: در آن جلسه جاسبی راجع به مسائل کشورو مجلس صحبت کرد و من نیز در آن جلسه به اهمیت دانشگاه آزاد پرداختم و به این نکته اشاره کردم که ما اهل انصافیم، حقیقتا زحمات زیادی برای این دانشگاه کشیده شده است اما با این اوصاف دانشگاه آزاد کاستی های جدی دارد و اگر بنای اصلاح باشد مقدم بر هر کس خود شما(آقای جاسبی) می توانید این اصلاحات را انجام دهید چون با این اصلاحات دانشگاه آزاد ماندگار می شود.


وی یادآور شد: بنده خطاب به جاسبی گفتم اگر بنای انجام اصلاحات ندارید ما اراده اصلاح داریم. اما اگر خود شما بخواهید این کار را انجام دهید ما کمکتان می کنیم. که وی در پاسخ از این ایده استقبال کرد.


زاکانی گفت:در آن جلسه از جاسبی خواستم ظرف یک ماه گزارشی از وضعیت علمی ، فرهنگی، تشکل های دانشجویی و میزان اعتبارات دانشگاه آزاد ارائه دهد که وی وعده داد هرچه زودتر این گزارش را برای شما ارسال می کنم.


نماینده اصولگرای مجلس خاطرنشان کرد: یک ماه گذشت و خبری از این گزارش نشد ،نامه رسمی نوشتم و در آن نامه 13 مورد را درخواست کردم و آن را به معاون پارلمانی دانشگاه آزاد دادم اما باز خبری نشد .


زاکانی گفت: تا اینکه جاسبی به من زنگ زد و اعلام کرد که گزارش را آماده کرده است و می خواهد به مجلس بیاورد،به یاد دارم ظهر یکشنبه ای رئیس دانشگاه آزاد به مجلس آمد و گزارش آماده شده را به من داد.


زاکانی با بیان اینکه گزارش ارائه شده به هیچ وجه قابل استناد نبود، افزود: متوجه شدیم که آنها قصد اصلاح را ندارند و می خواهند همان مسیر گذشته را ادامه دهند. بر این اساس با توجه به تجربه تحقیق و تفحص از آزمون دستیاری سال 82 همان تجربه را برای تحقیق و تفحص از نظام آموزشی کشور دنبال کردیم.


بنا نداشتم تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد را سیاسی کنم

وی گفت: برای این تحقیق و تفحص از 14 نماینده ای که کاملا می شناختم امضا گرفتم،به هئیت ریئسه ارجاع شد و هئیت رئیسه نیز آن را به کمیسیون آموزش فرستاد ، وارد کمیسیون شد و در آنجا به تحقیق و تفحص رای داده شد.البته رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفتم براین باور بود که در تحقیق و تفحص از نظام آموزش عالی، دانشگاه آزاد قرار نمی گیرد که به وی گفتم این دانشگاه نیز شامل این تحقیق می شود،با این حال وقتی که به صحن رفت سخنگوی کمیسیون آموزش حاضر نشد در این باره صحبت کند که خود من صحبت کردم.


زاکانی با اشاره به اینکه به هیچ وجه بنا نداشتیم تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد را سیاسی جلوه دهم افزود: تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد مصادف با انتخابات ریاست جمهوری شده بود پس ترجیح دادیم یک ماه کار را مسکوت نگه داریم تا سیاسی تلقی نشود، چرا که بنده از سیاسی کاری پرهیز می کردم.


عباسپور مخالف تحقیق و تفحص بود

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه بعد از انتخابات بر روی مبانی نظری و تحقیقی دانشگاه آزاد کار کردیم اذعان داشت: 1500نفر نیرو در کشور سازماندهی کردیم تا فعالیت های خود را برای تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد انجام دهند همچنین نامه نگاری های زیادی را با دانشگاه ازاد انجام دادیم اما آنها پاسخی ندادند. دانشگاه آزاد نمی گذاشت کارها انجام شود ضمن آنکه بیشترین مقاومت را عباسپور تهرانی فرد در مجلس می کرد اما به این حال بنده همچنان بر انجام تحقیق و تفحص تاکید می کردم و گفته بودم اگر این همکاریها صورت نگیرد از طریق دستگاه قضایی رویه را دنبال می کنم.


وی گفت: سرانجام جاسبی پذیرفت و با وی جلسه ای را برگزار کردیم که در آن جلسه آقایان دوگانی نماینده فسا و استکی نماینده اصفهان به همراه بنده حضور داشتیم و مباحث را مطرح کردیم و بنا بر آن شد تا مسئولین دانشگاه آزاد مکانی را در اختیار ما قرار دهند تا تیم ما در آنجا متمرکز شود.


زاکانی گفت:از این رو 75 نفر را در ساختمان دانشگاه ازاد مستقر کردم.


دیدار با احمدی نژاد و هاشمی

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از آموزش عالی کشور در مجلس هفتم در ادامه با بیان اینکه این تحقیق و تفحص باعث شد تا 48 جلد سند از دانشگاه جمع آوری کنیم گفت: علاوه بر این سندها 42 جلد گزارش استخراج شد که 13 جلد مربوط به دانشگاه آزاد بود و تصمیم برآن بود که گزارشها را اول به مسئولین ذیربط در دانشگاه آزاد ارائه دهیم بخاطر همین گزارشها را اول برای جاسبی فرستادم.


زاکانی اظهار داشت: معتقد بودم برای کار اصلاحی نیاز به هیاهو نداریم. به همین منظور اقدامات را رسانه ای نمی کردم.


این نماینده مجلس همچنین با بیان اینکه وقتی به اطلاعات دسترسی پیدا کردیم و از جزئیات کار باخبر شدیم این موارد را با مسئولین کشوری مطرح کردم گفت: با رئیس جمهور دیدار و گفتگو کردم و مطالب را به وی منتقل کردم. همچنین با افراد دیگر نیز صحبت کردم تامسئولین کشور متوجه شوند که چه اتفاقی در دانشگاه آزاد رخ می دهد چرا که این اتفاقات باعث می شد که دانشجویان، اساتید و کارمندان دانشگاه آزاد از رویه جاسبی آسیب بخورند.


عضو کمیسیون اصل نود مجلس با بیان اینکه در زمان تحقیق و تفحص مجلس هفتم از دانشگاه آزاد حداد عادل به بنده توصیه کرده بود که این مطالب را به هاشمی رفسنجانی نیز منتقل کنم گفت: بنده خطاب به آقای حداد گفتم مشکلی با این دیدار ندارم اما اگر آقای هاشمی از من گزارش بخواهد حاضرم گزارشهای خود را به وی ارائه دهم.


عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس یادآور شد: محسن هاشمی در آن دوران مدیریت مترو تهران را به عهده داشت و در مجمع تهران برای ارائه گزارش از عملکرد مترو حاضر شده بود. در آنجا با وی صحبت شد و بنا شد دیداری با هاشمی رفسنجانی داشته باشیم.


وی گفت: سرانجام با هاشمی رفسنجانی دیدار و گفتگو کردم و در آن دیدار اسناد و گزارشهای خود را به وی ارائه کردم.

زاکانی افزود: به نظرم مطالبی که به هاشمی ارائه می شد مطالب جدیدی بود از نوع سئوالات وی مشخص بود. رئیس هئیت امنای دانشگاه آزاد در این دیدار خطاب به من گفت شما این گزارش را برای آقا (مقام معظم رهبری) فرستاده اید که گفتم خیر.


وی ادامه داد: نتیجه دیدار با هاشمی رفسنجانی آن شد که تیمی برای بررسی بیشتر تعیین شود همچنین 13 جلد گزارش را برای همه اعضای هیئت امنا فرستادم اما متوجه شدیم که این گزارشها به دست بعضی از اعضای هیئت امنا نرسیده بود.


وی خاطرنشان کرد:اما بعدا همه 42 گزارش را برای دفتر معظم له فرستادیم.


مرتضوی با نامه نگاری ها مخالفت کرد

زاکانی با بیان اینکه بنای مقابله نداشتیم و فقط برای ما اصلاح دانشگاه آزاد مهم بود گفت: اما جاسبی در مصاحبه های خود حرفهای نادرستی را مطرح کرد و از آنجا تصمیم بر آن شد تا کار رسانه ای شود. جاسبی فرار رو به جلو را در پیش گرفته بود و من در نامه نگاری هایی که صورت دادم پاسخ این مطالب را دادم اما متوجه شدیم که مرتضوی از این نامه نگاری های برانگیخته شده و دستور داده که نباید پاسخهای این آقا را در روزنامه ها منتشر کنیم وگرنه آن روزنامه توقیف می شود.


زاکانی گفت: کار به جایی رسیده بود که مرتضوی، اشتهاردی مدیر مسئول سابق روزنامه ایران را تهدید کرد و گفته بود اگر نامه نگاری زاکانی را منتشر کنید روزنامه را توقیف می کنیم البته من نیز اعتراض خود را به معاونت وزارت ارشاد و وزیر وقت ابلاغ کردم.


بزرگترین تحقیق و تفحض مجلس از دانشگاه آزاد صورت گرفت

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: پس از این شاهد فعالیت های دانشجویی شدیم. روشنگری هایی در خصوص اصلاح دانشگاه آزاد شروع شد. همچنین تمامی اسنادی را که به دست آورده بودیم به شورای انقلاب فرهنگی ارسال کردیم به نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز فرستادیم و پس از آنکه در مسیر قانونی خود افتاد بنده کمتر ورود پیدا کردم و دیگر به آن شکل اظهارنظر نمی کردم.


وی تحقیق و تفحص مجلس از دانشگاه آزاد را جزو بزرگترین تحقیق و تفحص ها در تاریخ مجلس ارزیابی کرد و در عین حال گفت: وقتی که اصلاح دانشگاه آزاد دنبال شد فهمیدیم اراده ای در کار است که نمی گذارد مسئولین به تصمیم درست برسند به طوری که اگر در زمان تحقیق و تفحص که از نظام آموزشی نام دانشگاه آزاد را می آوردیم کسی آن را امضا نمی کرد.