به گزارش روابط عمومي مديركل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان يزد گفت: هتلهاي سنتي در گوشه و کنار شهر و استان يزد هر کدام با ذوق و سليقهاي خاص طراحي شده اند و در همه آنها تلاش شده از عناصر سنتي و معماري کهن ايراني بهره گرفته شود و درون مايه هاي معماري در آن حفظ شود.
"بهرام رضايي" افزود: در بسياري از اين هتلها هنوز بادگيرها، هشتي ها، زيرزمينها و آب انبارها و ... خود نمايي ميکند. حوضهاي کم ارتفاع اما عريض، انارستانها و نارنجستانها، اتاقهاي سه دري و پنج دري، پنجرههايي با شيشههاي کوچک رنگي، درهاي چوبي و ... همه و همه از زيباييهايي است که در هتلهاي سنتي يزد حفظ شده و همين جاذبهها گردشگران را به سوي خود فرا ميخواند.
وي گفت: هتلهاي سنتي الزاما خانههاي قديمي نيستند و در برخي موارد حتي حمامهاي تاريخي به فضاهاي اقامتي يا حتي سفره خانههاي سنتي تبديل شدهاند.
اين مقام مسئول افزود: اغلب اتاقهاي اين گونه هتلها با صنايع دستي يزد از جمله پشتيهاي ترمه، پيش بخاريهاي ابريشمي، قاليهاي قديمي و گلدانهاي شمعداني تزئيين شدهاند. بسياري ديگر نيز که ذوق و سليقهاي داشتهاند، فضاي هتلهاي خود را با ابزار، ظرف و ظروف قديمي تزئين کردهاند و هتلهاي خود را به شکل موزهاي قديمي درآوردهاند.
"رضايي" افزود: گرچه در برخي از اين هتلها جاي خالي سنتهاي همگون با فرهنگ يزدي خالي است، اما با حضور در آنها هم مي توان اندکي به حال و هواي قديم رفت.
گفتني است با اينکه تعداد هتلهاي سنتي در يزد کم نيست و شايد بتوان گفت بيش از 20 هتل سنتي و 21 سفره خانه سنتي و ييلاقي در يزد مشغول ارائه خدمات به مردم در سطح استان هستند اما اين شهر با حجم گردشگرپذيري که دارد، هنوز بيش از اينها گنجايش دارد ضمن اينکه ميراث فرهنگي نيز بارها حمايت خود را از اين اقدام اعلام کرده است.
بسياري از خانههاي قديمي و تاريخي، حمامها و ... در حال آسيب هستند و ميراثفرهنگي،صنايع دستي و گردشگري نيز بودجههاي کافي براي مرمت و احياء آنها ندارد اما حاضر است با مشاركت بخش خصوصي اين مکانهاي تاريخي را بهسازي و با تغيير كاربري توسط بخش خصوصي اداره گردد تا علاوه بر حفظ و پايداري بنا، جاذبه گردشگري ديگر به استان اضافه شود.
در اين بين به نظر مي رسد هتل هاي سنتي بيش از ساير گزينه ها مورد استقبال بخش خصوصي قرار گرفته اند و اکنون در گوشه و کنار شهر به ويژه در بافت تاريخي هتلهاي سنتي بي نظيري وجود دارد که به واقع چشم هر بيننده اي را خيره مي کند.
شايد همدلي و همگامي ديگري بتواند تحولي بزرگتر در اين زمينه ايجاد کند و بخش خصوصي با کمک ميراث فرهنگي بتواند بخشي از دستاوردهاي گذشتگان را به طور ملموس در معرض ديد مردم قرار دهد.
به طور قطع ميراث فرهنگي از ورود بخش خصوصي به اين بحث استقبال مي کند و اين موضوع در گذشته بارها از سوي معاونت سرمايه گذاري ميراث فرهنگي،صنايعدستي و گردشگري استان يزد مطرح شده است.