کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد، توصیه کرد:در طب سنتي هندوانه دارای مزاج سرد و تر است اگر در شب یلدا هندوانه خوردید حتماً از آجیلهای گرم شب یلدا مثل گردو، پسته و بادام و کشمش میل کنید که از آثار سردی هندوانه بکاهد.
مهندس رضا مورکیان ضمن اشاره به مصرف هندوانه در شب یلدا اظهارداشت: مصرف هندوانه، به دلیل سرشار بودن از انواع ویتامینها و املاح معدنی، نیاز بدن به این مواد مغذی را تامین كرده و مایعات هدر رفته را جبران میكند.
وی افزود: وجود مقادیر بالایی از آنتیاكسیدانهای مختلف در این میوه، آن را ارزشمند ساخته است. ویتامینهای «A» و «C» و «لیكوپن» از مهم ترین ضداكسیدكنندههای هندوانه به شمار میآیند. این تركیبات با غیر فعال كردن رادیكالهای آزاد، از اكسیداسیون كلسترول و تنگشدن دیواره عروق و در نهایت از بروز بیماریهای قلبی و سكته جلوگیری میكنند.
این کارشناس خاطرنشان ساخت: مطالعات نشان میدهد كه مصرف منظم این میوه، از بروز حملات آسم، سرطان كولون و حتی آرتروز میكاهد؛ حتی هندوانه را درمان بیماری های كلیه ، نقرس و بواسیر هم میدانند.تخم هندوانه نیز حاوی 30 درصد روغن است كه از نظر خواص شیمیایی مانند بادام است و مغز تخم هندوانه هم انگلهای روده و معده را از بین میبرد.
مورکیان یادآورشد: در نسخ قدیمی به خواص پوست سفید داخل آن اشاره شده است كه برای زخم گلو و دهان بسیار مفید است.
این کارشناس توصیه کرد: در طب سنتي هندوانه دارای مزاج سرد و تر است اگر در شب یلدا هندوانه خوردید حتماً از آجیلهای گرم شب یلدا مثل گردو، پسته و بادام و کشمش میل کنید که از آثار سردی هندوانه بکاهد.