استان يزد ظرفيتي مناسب براي توسعه گردشگري روستايي
استان يزد با برخورداري از روستاهاي هدف گردشگري مصوب در کميته راهبردي کشور و کارگروه گردشگري استاني، ظرفيتي مناسب براي توسعه گردشگري روستايي است
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراثفرهنگي صنايعدستي و گردشگري استان يزد،"بهرام رضايي" گفت: روستاها به دلايل گوناگون از جمله نظام اجتماعي، بافت معماري سنتي و طبيعت جذاب جز مهمترين جاذبههاي گردشگري محسوب ميشوند.
وي افزود: با برنامهريزي و مديريت صحيح همراه با سرمايهگذاري مناسب بخش خصوصي توسط مسئولان، زمينه توسعه اکوتوريسم روستايي به لحاظ داشتن شرايط و موقعيت طبيعي و تاريخي روستاها، مناطق ييلاقي با چشمانداز زيبا، باغات سرسبز، ويژگيهاي زيستمحيطي، ارتفاعات، توپوگرافي زيبا و توجه به مناظر طبيعي و نقاط ديدني روستا، فراهم ميشود.
مديركل ميراثفرهنگي،صنايعدستي و گردشگري افزود: يکي از گامهاي اساسي در راستاي ارتقاي توسعه هر منطقه، استفاده بهينه از تمامي امکانات و منابع آن با مديريت علمي و به کار بردن پژوهشهاي محققان در زمينههاي اکوتوريسم يا بومگردي روستايي است.
وي گفت: اکوسيستم روستاها بستر مناسبي براي سودآوري در بخش اکوتوريسم است و حمايت از توريسم روستايي موجب حفظ و تداوم فرهنگهاي محلي و بومي ميشود. سرمايهگذاري در روستاهاي هدف گردشگري، اشتغالزايي و افزايش درآمد روستاييان را به دنبال دارد و در کاهش مهاجرت جوانان به شهرها موثر است.
"رضايي" افزود: روستاهاي هدف گردشگري استان يزد از جغرافياي فرهنگي و غني برخوردار هستند كه با توسعه گردشگري روستايي ميتوان گردشگران را با انواع غذاهاي سنتي، آداب و رسوم، صنايعدستي و فعاليتهاي کشاورزي متنوع و ديگر جلوههاي فرهنگ بومي آشنا كرد.
گفتني است اسلاميه، دهبالا، طزرجان، بنادکوک، مهرآباد، حسنآباد، بفروئيه، سريزد، بندرآباد، اصفهک، فهرج و حجتآباد وزير از جمله روستاهاي هدف گردشگري مصوب شده در کميته راهبردي کشور است.
لازم به ذکر است، شهرسب، هاروني، هک، اسفندآباد، قطرم، خوانسار، چاهک، پيرحاجات، ازميغان، کرخنگان، رکنآباد و منشاد از جمله روستاهاي هدف گردشگري مصوب شده در کارگروه گردشگري استاني است.