در زمانه اي قرار داريم كه ميراث فرهنگي كه بايد نماد فرهنگ و فرهنگ باوري باشد به حاشيه و بيراهه برده شده و شبه مديراني نامتعارف اقدام كارشناسان و معاون هنوز در قيد حيات خود را در اداره كل و كارشناسان معاونت حفظ واحيا ميراث فرهنگي كشور زير سوال مي برند و بناي ثبت ملي و تخريب شده (خانه شمس در ابركوه) را فاقد ارزش مي دانند و فرهنگ و ميراث قرباني سياست مي شود و مردم ناآگاه پنداشته مي شوند و در مصاحبه ها به در و ديوار خود را براي توجيه و تائيد و حمايت از تخريب و مخرب مي زنند.
آيا واژه ها و مفاهيمي مثل سپاسگزاري از مرداني كه جهت حفظ و احيا بناي خود را از روزي اعتماد به نام دولت مي كنند، مديران و اداره هاي ما آشنا هستند ؟!
فرخي يزدي شاعر نامدار شهركويري يزد براي مديران مامور از شمال در يزد شناخته شده هستند يا بايد بيوگرافي منتشر سازيم؟! يا افسوس فقر مطالعه و آگاهي بايد خورده شود؟!.
خانه فرخي يزدي شاعر نامدار يزدي مي تواند با كمي ذوق - سليقه - هنر و علاقه مندي اونهم بصورت غير دولتي با پشتيباني سخت افرازي دولتمردان مي تواند مركزي جهت شناخت نامداران ادب و فرهنگي پارسي شود.
مكاتبه ها و پيگيري هاي انجمن دوستداران و حافظان خشت خام از اداره كل ميراث فرهنگي – صنايع دستي و گردشگري استان يزد جهت حمايت و همكاري جهت راه اندازي موزه و مركز فرهنگي ادبي فرخي يزدي تاكنون منجر به نتيجه نشده و اين اداره كل علي رغم حمايت صرفاً لفظي و پيشنهاد مكتوب آن اداره كل هيچگونه اقدام اجرائي و مناسب حمايتي در اين خصوص نداشته است!.
به ياد داشته باشيم ميراث فرهنگي حفظ و انتقال باورهاي ماندگار ديارمان است و مردمان شهر يزد تشنه وجود ايجاد و توسعه مراكز فرهنگي و ادبي به نام ماندگار مفاخر و انديشمندان ديارشان هستند و مردم هزاره كنوني دوستدار برگشت به هويت و اصالت هاي تاريخي و فرهنگي خود مي باشند٬ لطفاً فرهنگ و ميراث را سياسي نكنيد و به جاي شعار كمي فكر كنيد.
عليرضا صادقي – فعال و دوستدار ميراث فرهنگي