زمان : 06 Azar 1390 - 12:57
شناسه : 42105
بازدید : 2417
شايعترين زمان بروز آلرژي غذايي چند سال اول زندگی است شايعترين زمان بروز آلرژي غذايي چند سال اول زندگی است

دكتر محمدحسن بمانيان  آلرژي غذايي در ميان كودكان، يكي ازانواع بيماريهاي ‌آلرژيك است كه مي‌تواند مشكلات زيادي را براي بيماران و خانواده‌هاي آنان ايجاد نمايد.

وي اظهار داشت: آلرژي غذايي به شكلهاي مختلف ممكن است تظاهر نمايد و از يك "كهير" ساده تا شوك "آنافيلاكسي" شديد، متغير است. او شايعترين زمان بروز آلرژي غذايي را در چند سال اول عمر دانست و علت آن را عدم تكامل كافي سد دفاع مخاطي دستگاه گوارش در اين دوران ذكر كرد.

بمانیان مهمترين آلرژی هاي غذايي را شير گاو،گندم،بادام و بادام زميني، سويا، ماهي، غذاهاي دريايي و تخم مرغ ذكر كرد.

اين متخصص اظهار داشت: گاهي اوقات به دليل شباهت بين ساختار مولكولي آلرژی هاي غذايي با يكديگر و يا حتي با مواد غيرغذايي، واكنشهاي متقاطع، رخ مي‌دهد.

بمانيان گفت: شايعترين علائم هنگام تماس با ماده آلرژي زا در فرد حساس، به صورت كهير، تورم لبها و داخل دهان، تنگي نفس و علائم شبيه آسم، اگزماي پوستي، علائم گوارشي، دردهاي كرامپي شكم،اسهال و حتي‌اسهال خوني، سوء تغذيه و كاهش رشد نمايان مي‌شود.

وي اضافه كرد: اگر واكنش‌ها شديد باشد بروز علائم شوك به صورت افت فشار، برافروختگي و احساس گرما، كاهش ضربان قلب، تنگي نفس و كهير رخ مي‌دهد.

بمانيان افزود:براي تشخيص آلرژي غذايي، لازم است تا در درجه‌اول، شرح‌حالي دقيق از لحاظ سابقه تماسها، وجود ارتباط با ماده غذايي مشكوك، زمان بروز علائم و نوع علائم از بيمار تهيه شود. به گفته او، در مرحله دوم، آزمون تست پوستي با ماده آلرژي زاي مشكوك و در صورتيكه بيمار سابقه شوك آنافيلاكسي داشته است بجاي تست پوستي آزمون "RADIORAST" يا " allergrorbenttestradiorast" انجام مي‌شود.

وي اظهار داشت: پس از شناسايي ماده غذايي آلرژي زا، بايد آن را به طور كامل از رژيم غذايي بيمار به مدت حداقل يك يا دوسال حذف نمود و پس از آن مجددا آزمون‌هاي تشخيصي تكرار مي‌گردند .