اصغر عربیان:
گزارش تفریغ بودجه به منزله تخلف قطعی نیست
دادستان کل دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه گزارش تفریغ بودجه به منزله تخلف قطعی نیست، گفت: تعیین ضربالاجل برای تفریغ بودجه مفید نیست و این موضوع کیفیت گزارشها را کاهش میدهد.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری خانه ملت به گیلان، در نخستین روز سومین مجمع سالانه مدیران دیوان محاسبات کشور که در مجتمع رفاهی زیباکنار برگزار میشود، اصغر عربیان با بیان اینکه موضوع نظارت یک موضوع سخت و مشکل است، تصریح کرد: تمام دستگاههای نظارتی باید در نظارتشوندگان پاسخگو باشند.
دادستان کل دیوان محاسبات کشور با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب دو سال پیش به بررسی و تصویب قانون نظارت بر عملکرد نمایندگان تأکید فرمودند، افزود: باید به عملکرد کمیته نظارت بر رفتار نمایندگان نیز نظارت شود.
وی ادامه داد: اگر در این دنیا نظارت دقیقی انجام نشود، ناظران باید در آن دنیا پاسخگوی عملکرد خود باشند.
عربیان با بیان اینکه هماکنون تنها درباره هزینهکرد در بخشهای مختلف صحبت میشود، گفت: دیوان محاسبات کشور در مسیر حسابرسی عملکرد همکاری همهجانبه قرار دارد و باید میزان بهرهوری و تناسب آن با هزینهها را نیز بررسی کند.
وی تأکید کرد: با توجه به شرایط کنونی سیستم نظارتی کشور، نظارت بر هزینهها کار مشکلی نیست، اما موضوع اصلی نظارت بر تحقق درآمدها است که این اصلیترین مشکل در زمینه نظارت به شمار میرود.
دادستان کل دیوان محاسبات کشور با یادآوری اینکه این دیوان در موضوع نظارت بر مالیات فعالیت دارد، تأکید کرد: هماکنون متخصصان مالیاتی میگویند امکان وصول مالیات بسیار کمتر از آن چیزی است که پیشبینی شده است.
عربیان با بیان اینکه نحوه نظارت مجلس به گزارش تفریغ بودجه مانند نظارت دیوان محاسبات به دستگاهها است، تصریح کرد: تعیین ضربالاجل برای تفریغ بودجه مفید نیست و این موضوع کیفیت گزارشها را کاهش میدهد.
وی با تأکید بر اینکه گزارش تفریغ بودجه به منزله تخلف قطعی نیست، بیان کرد: گزارش تفریغ بودجه و تخلف دو موضوع جدا از هم هستند و باید از هم تفکیک شوند و البته دیوان محاسبات کشور در این راستا تلاشهایی را نیز انجام داده است.
عربیان ادامه داد: تلاش دیوان محاسبات کشور بر این است که تمام پروندههای موجود در این دیوان در مدتزمان ۶ ماه بررسی شود.
دادستان کل دیوان محاسبات کشور با یادآوری اینکه دیوان محاسبات در سالهای اخیر با تلقی خروج از بیطرفی در دستگاههای نظارتی روبهرو بوده است، تأکید کرد: دیوان محاسبات کشور و مسئولان آن از بیطرفی خارج نشدهاند، اما این موضوع کافی نیست و عملکرد دیوان باید به گونهای باشد که تلقی خروج از بیطرفی وجود نداشته باشد