يك كارشناس تغذيه در يزد:هويج به لحاظ خاصيت ضد عفوني كنندگي، التيام بخش زخم معده و روده است.
يوسف نقيايي گفت: هويج درگروه سبزيجات قرار ميگيرد و موطن اصلي آن اروپا، شمال آمريكا و آسيا است.
وي با اشاره به 10 درصد كربوهيدرات پيچيده در اين سبزي گفت: كربوهيدراتهاي پيچيده در مقايسه با كربوهيدراتهاي ساده كه براي بعضي از افراد مشكل ساز ميشود براي تمامي افراد مفيد است.
وي در خصوص خواص و تركيبات هويج اظهار كرد: شاخصترين تركيب هويج تباكاروتن پيش ساز ويتامين A است كه اثر خوبي بر روي بنيايي و افزايش ديد و تكميل ذخاير آهن را در پي دارد.
نقيايي با اشاره به خاصيت ضد عفوني كنندگي هويج گفت: اين سبزي اثر بخشي خوبي بر التيام زخمها به خصوص زخم روده و معده دارد.
وي در ادامه گفت: وجود يد موجود در هويج باعث كاهش كلسترول خون و در نتيجه از بروز بيماريهاي قلبي و عروقي پيشگيري ميكند.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به فيبر موجود در اين سبزي خاطر نشان كرد: وجود فيبر در اين سبزي منجر به پيشگيري از بروز بيماري يبوست و بواسير مي شود.
نقايي در پايان با اشاره به ويتامينk به مقدار 13 ميكروگرم و ويتامين c به مقدار9ميلي گرم در اين سبزي خاطر نشان ساخت: اين سبزي داراي پتاسيم فراوان و همچنين حاوي آنتياكسيدانهايي چون بتاكاروتن، آلفا كاروتن ،گلوتاتيون و مقداري هم ويتامين E است.
كه آنتياكسيدانها در پيشگيري از بيمارهاي سرطان و قلبي و عروقي ميشود.
وي افزود: بسياري از كارشنان تغذيه هويج را ضد اسهال ميدانند در صورتيكه كه آب هويج رنده شده مصرف شود. در ضمن براي بيماريهاي پوستي مث خارش و اگزما و سوختگيها مفيد است و به خاطر خاصيتهاي فراواني از سبزيجات برتر به حساب ميآيد.
وي تصريح كرد: هويج انواع مختلفي دارد هويج قرمز (نارنجي) هويج زرد (زردك) كه حاوي رنگدانهي .... بر خلاف هويج قرمز كه حاوي كارتنوئيد است ميباشد.و هويج سفيد كه فاقد رنگدانه است ولي با اين وجود اكثر خواص هويج را داراست.
وي در آخر افزود:انرژي اين سبزي 42 كيلوكالري است و داراي 5/2 گرم فيبر خوراكي ، 322 گرم پتاسيم، 34 ميليگرم سديم و 2800 بتاكاروتن است كه در نوع خود بي نظير است.
وي افزود: هويج ميوهاي سرشار از بتاكاروتن، پيش ساز ويتامين A ست كه تاثير بسيار خوبي بر بينايي دارد.