يك متخصص چشم در يزد گفت: يكي از فرمولهاي كمك كننده به فرد براي كمتر شدن عوارض استفاده از كامپيوتر قانون 20، 20 ، 20 است بدين معنا كه فرد هر 20 دقيقه كار با كامپيوتر به مدت 20 ثانيه چشم ها ببنديد يا در فاصله 20 فوتي به صفحه كامپيوتر نگاه كند.
دكتر بشارتي گفت: با توجه به رايج شدن استفاده از كامپيوتر بويژه در محيط هاي كاري، فرد مجبور است به مدت 7 يا 8 ساعت پشت دستگاه كامپيوتر بنشيند كه رعايت نكاتي براي كمتر شدن عوارض در فرد الزامي است.
وي ادامه داد: عواملي مانند فاصله فرد به كامپيوتر، اكونومي صندلي فرد، فاصله چشم تا كامپيوتر، نور اطراف چشم، نور دستگاه كامپيوتر و نور محيط و سلامت چشم در اين ارتباط دخالت دارند و اگر هريك از اين فاكتورها دچار اشكال شود بطور قطع عوارضي بر روي چشم خواهد داشت.
وي افزود: براي كاهش درد و علائم چشمي بايستي كامپيوتر تقريبا بصورت مستقيم جلو فرد قرار گيرد و بهتر است از كامپيوترهاي LCD استفاده شود. همچنين كامپيوتر بايد به موازات با سر و مقداري پايين تر قرار گيرد و نور محيط كمتر از نور عادي باشد.
دكتر بشارتي با بيان اينكه استفاده مداوم و طولاني از كامپيوتر باعث خشكي چشم مي شود خاطرنشان كرد: خشكي چشم باعث حالت فشار بر چشم و قرمز شدن چشم مي شود كه بهتر است هر از چند گاهي فرد مرتب پلك بزند و گاهي مواقع از داروهاي چشم هم استفاده شود و همچنين قانون 20، 20، 20 را نيز رعايت كند.
وي تصريح كرد: استفاده از كامپيوتر معمولا باعث ضعيف شدن چشم يا بالاتر رفتن نمره چشم نمي شود و بالا رفتن نمره چشم يك روند طبيعي است و به فيزيولوژي خود فرد بر مي گردد كه چشم ضعيف مي شود.