زمان : 22 Aban 1390 - 11:24
شناسه : 41508
بازدید : 1820
با دیابت مقابله کنیم همین حالا/تنها 1 درصد یزدی ها میوه و سبزی مصرف می کنندبا مصرف میوه و انجام فعالیت ورزشی از بروز دیابت پیشگیری کنیم با دیابت مقابله کنیم همین حالا/تنها 1 درصد یزدی ها میوه و سبزی مصرف می کنندبا مصرف میوه و انجام فعالیت ورزشی از بروز دیابت پیشگیری کنیم

مدیر گروه مبارزه بابیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه تصریح کرد: بررسی های انجام شده در یزد نشان می دهد کاهش وزن و افزایش تحرک بدنی حداقل 50درصد شانس ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد.

  دکتر مجیدجعفریزاده در همایش آموزشی ویژه بیماران دیابتی با اشاره به افزایش رو به رشد دیابت در دنیا گفت: متاسفانه با شیوع افزایش دیابت در دنیا، کشور و حتی استان یزد با پدیده اپیدمی دیابت در دنیا رو به رو هستیم.

وی با اشاره به آمار دیابت در دنیا افزود: در سال 2030 (17 سال آینده) تعداد افراد دیابتی دنیا 2 برابرخواهد شد.

دکتر جعفریزاده با اشاره به شیوع کاهش سن بیماری دیابت در کشورهای در حال توسعه عنوان داشت: متاسفانه این بیماری بیشتر قشر جوان، فعال و پویای جامعه را درگیر نموده است؛ این در حالی است که این بیماری در کشورهای پیشرفته بیشتر افراد با سنین بالا را درگیر می کند.

وی افزود: در ایران بیشترمبتلایان به دیابت سنین 24 تا 65 سال هستند.

وی ادامه داد: بیماری دیابت در استان یزد دو برابر میانگین کشوری است.

دکتر جعفریزاده اظهار کرد: بالاترین عوارض ناشی از دیابت در کشور مربوط به استان یزد است.

وی با اشاره به پیشگیری از بروز دیابت گفت: پیشگیری از بیماریخهای غیرواگیر از جمله دیابت در سه سطح اولیه، ثانویه و ثالثیه انجام شود.

وی افزود: پیشگیری در سطح اولیه به منظور جلوگیری از بروز و ایجاد یک بیماری خاص است و پیشگیری ثانویه به منظور تشخیص زودرس و درمان مناسب انجام می شود و پیشگیری ثالثیه به منظور ارتقاء کیفیت زندگی بیمار انجام می گردد.

مدیر گروه مبارزه بابیماریهای غیرواگیر مرگز بیهداشت یزد ادامه داد: اقداماتی در زمینه پیشگیری سطح اول و دوم در یزد انجام شده است به عبارتی؛ طی ده سال اخیر 3 دوره غربالگری دیابت در یزد انجام شد و برنامه هایی نیز در آینده نزدیک اجرا خواهدشد.

وی با بیان این که شیوع دیابت در افراد با سابقه خانودگی ارتباط مستقیم دارد گفت: اضافه وزن وچاقی، تغذیه نامناسب و کم تحرکی شانس ابتلا افراد را به بیماری دیابت افزایش می دهد.

مدیر گروه مبارزه بابیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه تصریح کرد: بررسی های انجام شده در یزد نشان می دهد کاهش وزن و افزایش تحرک بدنی حداقل 50درصد شانس ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد.

وی با بیان این که 20 درصد زنان یزدی اضافه وزن دارند افزود: شیوع اضافه وزن و چاقی در مردان و زنان یزدی از میانگین کشوری بالاتراست.

وی توصیه کرد: افراد باید روزانه 5 واحد یا بیشتر میوه و سبزی جات مصرف کنند تا به بیماریهای غیرواگیر از جمله سرطان و دیابت مبتلا نشوند.

وی با بیان اینکه تنها 10 درصد از افراد کشور میوه و سبزی مصرف می کنند تصریح کرد: این وضعیت در استان یزد نیز در وضعیت بسیار بدی قرار دارد به نحوی که تنها 1 درصد یزدی ها میوه و سبزی مصرف می کنند.

مدیر گروه مبارزه بابیماریهای غیرواگیر با بیان این مطلب که کم تحرکی زنان یزدی از میانگین کشوری بالاتر است اظهارداشت: 40 درصد زنان یزدی و 30 درصد مردان یزدی کم تحرک اند.

مدیر گروه مبارزه بابیماریهای غیرواگیر با اشاره به طرح غربالگری دیابت در یزد بیان داشت: خوشبختانه اقدامات موثری جهت غربالگری دیابت بارداری نیز در یزد در حال انجام است.

وی متذکرشد: هر سال 700 مورد جدید دیابت بارداری در یزد کشف و تحت درمان قرار می گیرند.