زمان : 02 Aban 1390 - 03:33
شناسه : 40741
بازدید : 5073
چه زمانی صدا و سیمای کشورمان با کودکی خود وداع خواهد نمود؟ چه زمانی صدا و سیمای کشورمان با کودکی خود وداع خواهد نمود؟

محمد سعید صالحی فیروزآبادی - در چند روز اخیر دستگیری و کشته شدن سرهنگ قذافی مهمترین خبر رسانه های سراسر جهان بود.هر رسانه همراه با خبر رسانی ،ظرافت ها و دقت خود را در چگونگی خبر رسانی به نمایش می گذاشت.....یکی از اصول مورد نظر کشورها برای خبر رسانی ،منافع کشور مربوطه و جذابیت آن خبر برای کشور مورد نظر می باشد.طبیعی است که برای کشوری مانند انگلستان شیوه خبررسانی در مورد رویدادهای سوریه  با شیوه خبر رسانی در مورد رویدادهای  بحرین  متفاوت باشد. نگاه دوگانه  رسانه  های  کشور انگلستان   در مورد حوادث بحرین با سوریه را می توان در تعداد خبر، نوع خبر ،چگونگی گزینش تولید کنندگان  خبر  و نوع تفاسیر خبری حس نمود. اما با وجود اهمیت منافع انگلستان برای رسانه خبری دولتی انگلستان ،منفعتی مهمتر از منافع انگلستان در این کشورها نیز برای آن رسانه  وجود دارد. این منفعت مهمتر ،از دست ندادن اعتماد مخاطبانش به منظور ادامه تاثیر گذاری یر آنان و پیشبرد  منافع  بریتانیا می باشد. رسانه دولتی انگلستان که ادعای بی طرفی و استقلال از دولت  بریتانیا را دارد با گفتن بخشی از واقعیات در بحرین و عبور سریع از برخی  حقایق دیگر ،چندین تیر را در یک زمان  به هدف میرند:هم ملاحظه منافع بریتانیا در آن کشور می نماید وهم با جلب اعتماد مخاطبانش تاثیر خود را بر روح و روان مخاطبانش بر جای می گذارد. این در حالی است که صدا و سیمای کشورمان با سکوت خبری در مورد حوادث سوریه عرصه خبر رسانی را در مورد رویدادهای سوریه به رقبای کشورمان واگذار می نماید تا آنها تنها  جولاندهندگان  انحصاری برای تسخیر روح و قلب مردم سوریه باشند.

در مورد حوادث لیبی و کشته شدن قذافی برجسته کردن این نکات ضروری است :

 - سرنگونی  قذافی با کمک نیروهای ناتو نه افتخاری برای کشور ما ، نه کشورهای منطقه و نه حتی برای مردم لیبی بود.مردم لیبی برای سرنگونی یک دیکتاتور از خودشان ،به نیرویی غیر از خودشان  متوسل شدند .مردم و نخبگان لیبی همانند حکومت سرنگون شده قذافی ناتوانی و نا امیدی خود را در پی ریزی یک حکومت مردم سالار و مستقل بر پایه گفتگو و مدنیت به نمایش گذاردند.

- حتی با کشته شدن قذافی  و با تنوع و تعدد نیروهایی که در سرنگونی حکومت قذافی نقش داشتند،هیچ مشخص نیست که در آینده چه تعداد جوانان لیبیایی در درگیری های بعدی بر سر قدرت کشته خواهند شد و چه تعداد مادران لیبیایی در عزای فرزندان خود جامه  سیاه خواهند  پوشید؟

- با توجه به نکات فوق غرب و ناتو بایستی بیشترین خوشحالی خود را از کشته شدن سرهنگ قذافی ابراز می داشتند.اما رسانه های آنها نه تنها سعی داشتند جسد قذافی را از نمای نزدیک نشان ندهند ،بلکه  بینندگان خود را آگاه می کردند که در تصاویری که نمایش داده خواهد شد  صحنه های دلخراش  وجود دارد.و این در حالی بود که  صفحه سیمای کشورمان دقایق  زیادی اختصاص به نشان دادن جنازه قذافی داشت. سیما زخمهای  سر و صورت وی و جزییات کشته شدن وی را  بدون دادن اخطار به بینندگان خود پخش نمود.

- نادانی در شیوه مدیریت یک کشور می تواند به جنایت و ماورا جنایت منتهی شود.قذافی با وجود تمامی ستمهای خود به مردم لیبی ،نباید و نمیتوان به عنوان تنها فرد عامل ناآگاهی و ستم  مدیریتی در کشور لیبی قلمداد نمود.وی در دوره ای از تاریخ  کشورمان و در جنگ تحمیلی یکی از معدود رهبرانی بود که در جنگ ما را تنها نگذاشت. مهمترین عامل نفرت ما از قذافی ناپدید شدن امام موسی صدر در کشور لیبی بود.اما اینکه درست در ابتدای پیروزی انقلاب در کشورمان قذافی از ربوده شدن امام موسی صدر چه سودی می برد  و  چه کشورهایی  بیشترین بهره برداری را از ناپدید شدن امام موسی صدر و تیره شدن روابط ایران و لیبی بردند سوالاتی است که شاید هیچگاه در آینده نیز کسی نتواند پاسخ شایسته ای را برای آنها پیدا کند.