زمان : 23 Mehr 1390 - 15:39
شناسه : 40359
بازدید : 1801
سرخ کردن با روغن سویا ممنوع سرخ کردن با روغن سویا ممنوع

توصیه می شود که از روغن سویا برای سرخ کردن استفاده نشود. این ماده غذایی به علت دارا بودن مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع با چند باند دوگانه، از مقاومت بسیار پایینی برخوردار است و لذا برای سرخ کردن، مناسب نیست.

به گزارش پایگاه خبری وب دا، دفتر یزد ،به علت تماس مستقیم روغن با اکسیژن و رطوبت موجود در ماده سرخ شونده در دمای بالا، واکنش هایی نظیر پلیمریزاسیون، هیدرولیز، ایزومریزاسیون و سیکلیزاسیون رخ می دهد که حاصل آن ها ماده ای شمیایی با ترکیبات متفاوت است که رابطه تنگاتنگی با سلامتی مصرف کننده دارد.

برای حفظ سلامتی مصرف کنندگان، تعیین معیاری در خصوص کنترل روغن ها و چربی های مخصوص سرخ کردنی عمیق، ضروری است.روغن سویا مقاومت کم تری نسبت به روغن آفتاب گردان در فرآیند سرخ کردن عمیق دارد و لذا برای فرآیند سرخ کردنی عمیق، توصیه نمی شود.افزایش رنگ قرمز از این روغن نیز نمایان گر افزایش فساد روغن می باشد.

در عین حال به خواص دانه گیاهی سویا بايد اشاره کرد در کشورهایی که فرآورده های سویا مصرف می شود، میزان بیماری های قلبی و عروقی پایین است.

مطالعات نشان داده است که مصرف غذاهای حاوی سویا یا سایر فرآورده های آن، موجب پیشگیری بسیاری از سرطان ها، از جمله سرطان های وابسته به هورمون، پستان، پروستات و غیره می شود.اين دانه روغني در سلامت استخوان به خصوص درمان پوكي استخوان موثر است و تقويت‌كننده طحال و لوزالمعده، تميزكننده رگهاي خوني و قلب، تسريع‌كننده گردش خون، موثر در فعاليتهايروده، تقويت‌كننده‌ديد و دافع سموم بدن مي‌باشد.

تركيبات غذايي سويا شامل‪ ۱۵۰گرم كالري، ‪ ۱۴گرم پروتئين، هشت گرم چربي ‪ ۹گرم كربوهيدرات، دو ميلي گرم سديم و پنج گرم فيبر است سويا طعم شيرين و خواص درماني بي‌نظيري دارد و به همراه سبزيجات در انواع سوپ، سالاد و خورش استفاده مي‌شود.

سويا تنها دانه گياهي است كه داراي ‪ ۹آمينو اسيد ضروري و يك پروتئين كامل مي‌باشد و داراي ميزان بالايي از اسيدهاي چرب امگاتري است كه سكته مغزي و حمله قلبي را كاهش مي‌دهد.


از آنجایی که در برنامه غذایی روزانه از انواع گوشت و لبنیات با درصد اسید چرب اشباع بالا ، دارای اسید چرب امگا9 و عملاً بدون اسیدهای چرب امگا6 و امگا3 نیز استفاده می شود ، لذا به توازن تغذیه ای توصیه شده است.روغن سویا دارای ویژگی های زیر می باشد: میزان اسید چرب اشباع بطور متوسط حدود %15 میزان اسید چرب امگا9 حدود %24 میزان اسید چرب امگا6 حدود %54 میزان اسید چرب امگا3 حدود %7