زمان : 20 Mehr 1390 - 07:56
شناسه : 40247
بازدید : 3105
تغذیه با شیر مادر اعتماد به نفس آینده کودک را افزايش مي‌دهد تغذیه با شیر مادر اعتماد به نفس آینده کودک را افزايش مي‌دهد
کارشناس مادر و کودک مرکز بهداشت استان یزد گفت: کودکانی که2سال تمام با شیر مادر تغذیه شوند از استقلال و اعتماد به نفس بیشتری در آینده برخوردار می‌شوند و برعکس کودکانی که در یک سالگی از شیر گرفته می‌شوند کودکانی ترسو و افسرده می باشند.

گیتی قوچانی در خصوص ضرورت شیر دهی کودک تا دو سالگی اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر از نظر تغذیه‌ای، ایمنولوژیکی، روانی_اجتماعی و اقتصادی حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: از نظر تغذیه‌ای شیر مادر تضمینی جهت تغذیه شیر خوار است و هنگامی که بعضا به لحاظ مسائل سیاسی، اقتصادی و حوادث طبیعی با کمبود مواد غذایی مواجه می‌شویم کودک می تواند از یک منبع غذایی برخوردار باشد و از آنجا كه‌ شیر مادر غذایی سهل الهضم برای کودک است کودک بیشتر راغب به تغذیه آن می‌باشد.

قوچانی گفت: پروتئین شیر مادر می‌تواند منبع اصلی پروتئین مورد نیاز کودک را تامین کند و همچنین کالری شبیر مادر می تواند یک دوم تا یک سوم کالری مورد نیاز کودک را تامین نماید.

وی اضافه کرد: ویتامین D و ویتامین A موجود در شیر مادر به تنهایی می‌تواند ویتامین بدن کودک را تامین کند و همچنین اهن موجود در شیر مادر بهتر می‌تواند جذب بدن کودک گردد.

این کارشناس خاطر نشان ساخت: تغذیه با شیر مادر از نظر ایمنولوژیکی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد به خصوص در سن 2 سالگی می‌گردد.
وی با تاکید بر ضرورت شیردهی تا سن 2 سالگی گفت: با شیر دهی در سنین 2 سالگی و تعداد دفعات شیر دهی مادر غلظت مواد ایمنی شیر افزایش می یابد و بالطبع سبب افزایش مقاومت بدن کودک می شود.

وی یادآور شد: از آنجا که تغذیه با شیرمادر در پیشگیری و حتی درمان بیماری‌های عفونی شایع در کودکان از قبیل اسهال و بروز عفونت‌ها موثر است لذا شیر مادر در اکثر جوامع سالم ترین مواد غذائی و آشامیدنی برای کودک است.

گیتي قوچانی با بیان این که تغذیه با شیر مادر اثرات روانی - اجتماعی بر کودک برجای مي‌گذارد اذعان داشت: تغذیه با شیر مادر در سال 2 زندگی موجب نزدیک‌تر شدن و افزایش برقراری ارتباط مادر با کودک شده و همچنین منجر به تامین آرامش و ارضاء روحی کودک میشود درنتیجه مادر می‌تواند مشکلات رفتاری کودک را اصلاح کند.

این کارشناس بیان داشت: از آنجا که وابستگی بین مادر و کودک امری بسیار طبیعی است؛ لذا از سنین 18-8 ماهگی این وابستگی به حداکثر شدت خود می رسد بنابراین کودکانی که از سن 1 سالگی از شیر گرفته می‌شوند از استقلال و اعتماد بیشتری برخوردارند و بالعکس کودکانی که تا سن 2 سالگی یا بیشتر از شیر مادر تغذیه شوند از استقلال و اعتماد به نفس بیشتری در آینده برخوردارند.

اين كارشناس در پايان متذکر گردید: از آنجا که ضرورت شیردهی تا سن 2 سالگی از نظر اقتصادی نیز برخوردار می‌باشد باید گفته شود هر 500CC شیرمادر برابر500cc شیر پر چرب است که باید به کودک داده شود بنابراین اگر والدین کودک بخواهند این مقدار شیر پر چرب را در مدت 2 سال به كودکشان بخوراند هزینه زیادی را در برمی‌گیرد که تغذیه با شیرمادر این امکان را برای خانواده فراهم می‌کند