زمان : 19 Mehr 1390 - 09:59
شناسه : 40202
بازدید : 1619
يك روانپزشك در يزد :اسباب بازي‌هاي قابل لمس بهترين وسيله بازي در كودكان زير 3 سال بازي‌هاي رايانه‌اي در كودكان زير سه سال توصيه نمي‌شود يك روانپزشك در يزد :اسباب بازي‌هاي قابل لمس بهترين وسيله بازي در كودكان زير 3 سال بازي‌هاي رايانه‌اي در كودكان زير سه سال توصيه نمي‌شود

يك روانپزشك در يزد گفت: اسباب بازي‌ها قابل لمس بهترين وسيله بازي در كودكان زير سه سال است و استفاده از بازي‌هاي رايانه‌اي در كودكان زير سه سال توصيه نمي‌شود.

دكتر اميررضا چمني  گفت: بازي‌هاي كامپيوتري براي كودكان زير 3 سال توصيه نمي شود و اسباب بازي‌هاي قابل لمس بهترين وسيله بازي براي اين دوره مي‌باشند.

وي افزود: استفاده مناسب از بازي‌هاي رايانه‌اي مي‌تواند تاثيرات مثبتي به همراه داشته باشد به طوري كه مي‌تواند موجب تقويت يادگيري، تفكر خلاق، قدرت تخيل در كودك و همچنين افزايش تمركز، دقت و مهارتهاي حركتي در دست كودك شود.

وي از تخليه هيجاني و تقويت مهارتهاي حل مسئله در كودك نيز به عنوان يكي ديگر از فوايد استفاده صحيح از بازي‌هاي كامپيوتري ياد كرد.

چمني در ادامه با اشاره به اين كه بازي‌هاي كامپيوتري به سه دسته‌ خنثي، مفيد و غير مفيد و ناسالم تقسيم مي‌شوند، خاطرنشان كرد: يكي از عوارض استفاده نابجا از اين بازي، الگوگيري از شخصيت‌هاي خشن اين بازي‌ها مي باشد كه مي‌تواند منجر به افزايش تحريك پذيري كودك در محيط اجتماعي و خانواده شود. همچنين مي‌تواند سبب كاهش ارتباط كودك با دنياي بيرون شده و موجب گوشه‌گيري در كودك ‌شود.

وي در بيان پيامدهاي استفاده بيش از حد، مستمر و نابجا از اين بازي‌ها به خستگي، كاهش انرژي، عدم تحرك جسماني و در نهايت چاقي در كودكان اشاره كرد و افزود: عوارض چشمي همچون درد، سوزش و خستگي چشم ناشي از استفاده طولاني مدت از اين بازي‌ها مي‌باشد.

وي، دردهاي مفصلي، مشكلات اسكلتي و عضلاني مخصوصا در مفاصل مچ دست را از پيامدهاي استفاده افراطي از اين بازي‌ها دانست و اضافه كرد: اعتياد رواني، وابستگي به اين نوع بازي‌ها و مشغله ذهني زياد كودك نسبت به اين بازي‌ها سبب مي‌شود در صورت عدم دسترسي به آن كودك دچار بي قراري، تحريك پذيري و عصبانيت شود.

وي در ادامه به والدين توصيه كرد: خانواده با آشنايي و نظارت خود نسبت به اين بازي‌ها و انتخاب صحيح آنها‌ با توجه به سن كودك مي‌تواند از تاثيرات منفي آن بكاهد.

دكتر چمني افزود: والدين نبايد اجازه استفاده بيش از دو ساعت در روز را به كودك بدهند همچنين رايانه را در محلي قرار دهند كه در معرض ديد و كنترل آنها باشد.

وي در ادامه به توجه و اهميت دادن به كودك و نوجوان و پر كردن خلاهاي عاطفي با برقراري روابط گرم و سالم در محيط خانواده و همچنين پر كردن اوقات فراغت فرزندان با انواع ديگر سرگرمي‌ها تاكيد كرد.