زمان : 15 Mehr 1390 - 10:52
شناسه : 40066
بازدید : 3495
نمي‌توان احمدي‌نژاد را با شهيد رجايي مقايسه كرد نمي‌توان احمدي‌نژاد را با شهيد رجايي مقايسه كرد
نمي‌توان احمدي‌نژاد را با شهيد رجايي مقايسه كرد
اي مردم! ما شما را از يك مرد و زن آفريديم و به صورت‌ملت‌ها و قبيله‌ها درآورديم كه بتوانيد با يكديگر آشنا شويد، گرامي‌ترين شما نزد خدا با تقواترين شماست (1)
در كارهاي خوب از همديگر سبقت بجوئيد.(2)
معيار رستگاري و عاقبت به خيري افراد در قوميت، طايفه، رنگ، زبان، لباس، جنسيت، شكل، قيافه، فقر، ‌ثروت، مدارج علمي دانشگاهي و حوزوي، ‌عبادات فردي، ركوع و سجود طولاني نيست بلكه در اسلام « هيچ يك از افراد اجتماع بر ديگري تقدم ندارد و هيچ گونه برتري جوئي و فخر فروشي و بزرگ منشي در بين نيست و تنها تفاوتي كه مقتضاي سرشت انساني است و فطرت بشر هم از آن ساكت نيست«تقوي» است. مسئله تقوي هم راجع به خدا است و ربطي به مردم ندارد.»(3)
در صورتيكه براي همگان امكان استفاده از حداقل امكانات رفاهي فراهم گردد، ديگران مي‌توانند با خيال راحت از نعمت‌هاي زندگي كه با عدل و انصاف و تلاش و كوشش و از راه حلال براي خود تهيه نموده‌اند استفاده كنند.
اگر فلان مقام در خارج از كشور سكته مي‌كند و با هواپيماي اختصاصي او را به كشور باز مي‌گردانند و از بهترين امكانات پزشكي براي بهبودي و سلامتي خود بهره مي‌برد در صورتي مي‌تواند راضي و قانع باشد كه در شهر و ديار و يا دور و بر او كساني نباشند كه از درد و فقر ناله ‌كنند و فرياد رسي نداشته باشند يا در بعضي از بيمارستانها شاهد آن هستيم كه عده‌اي از انسانها از بدبختي و بيچارگي اعضاي بدن خود را در معرض فروش مي‌گذارند، در بعضي از روستاها مردم از آب آشاميدني سالم محروم هستند يا ميليون‌ها نفر با سختي‌هاي زندگي دست بگريبانند و نه تنها در روستاها و مناطق دور افتاده بلكه در شهرهاي بزرگ و پايتخت با گروهي از زنان و مردان و كودكاني روبرو هستيم كه براي امرار معاش و گذران زندگي و به دست آوردن قوت لايموت تن به چه ذلت‌هايي كه نمي‌دهند؟
هيچ يك از نويسندگان و گويندگان نبايد زندگي مظهر عدالت و پيشواي متقيان جهان حضرت علي‌بن‌ابيطالب‌(ع) را با دولتمردان و حاكمان مقايسه كنند آن امام بزرگوار مي‌فرمايد:
«امام شما از دنياي خود به دو جامه فرسوده و دو قرص نان رضايت داده‌است و بدانيد كه شما توانايي چنين كاري را نداريد اما با پرهيزگاري وتلاش فراوان و پاكدامني و راستي مرا ياري دهيد پس سوگند به خدا من از دنياي شما طلا و نقره‌اي نيندوخته و از غنيمت‌هاي آن چيزي ذخيره نكرده‌ام بر دو جامه كهنه‌ام جامه‌اي نيفزودم و از زمين دنيا حتي يك وجب در اختيار نگرفتم و دنياي شما در چشم من از دانه تلخ درخت بلوط ناچيزتر است.(4)
مولاي متقيان در اين نامه مي‌فرمايد شما توانايي چنين كاري را نداريد اما دستور مي‌دهد با تلاش و پاكدامني آن حضرت را ياري كنند و دستورالعمل‌هايي را كه خطاب به فرمانداران و حكام ولايت صادر فرموده نصب‌العين خود قرار دهند، دستوراتي كه سزاوار است در هر دوره و زماني سرمشق مسئولان اجرايي و حاكمان و مقامات مسئول قرار گيرد.
آن حضرت خطاب به يكي از قضات منصوب خود مي‌فرمايد:
«.. . آنان كه مال فراوان گرد آورده و برآن افزودند و آنان كه قصرها ساخته محكم كاري كردند، طلاكاري كرده و زينت دادند، فراوان اندوختند و نگهداري كردند و به گمان خويش براي فرزندان خود باقي گذاشتند و همگي آنان به پاي حسابرسي الهي و جايگاه پاداش و كيفر رانده مي‌شوند آن گاه كه فرمان داوري و قضاوت نهايي صادر شود پس تبهكاران زيان خواهند ديد.. . .
در نامه‌اي به فرماندار بصره مي‌نويسد :
اي پسرحنيف! به من گزارش دادند كه مردي از سرمايه‌داران بصره تورا به مهماني خويش فرا خواند و تو به سرعت به سوي او شتافتي. خوردني‌هاي رنگانگ براي تو آوردند و كاسه‌هاي پر از غذا پي در پي جلوي تو نهادند، گمان نمي‌كردم مهماني مردمي را بپذيري، كه نيازمند انشان با ستم محروم شده و ثروتمندانشان بر سر سفره دعوت شده‌اند، انديشه كن در كجايي و بر سر كدام سفره مي‌خوري ؟. . . (5)
نگارنده وظيفه خود مي‌داند خاطراتي از همكاري با شهيدان محمدعلي رجايي و محمدجواد باهنر نقل كند تا گردانندگان بعضي از مراسم، گردهمايي‌ها و همايش‌ها بدانند آيا مقايسه زندگي شهيد محمدعلي رجايي با محمود احمدي‌نژاد صحيح است؟ آيا روش‌ها و راه و رسم زندگي و خط مشي هر فرد با ديگري متفاوت نيست؟
از ارديبهشت ماه 1358 تا اوايل فروردين 1360 با شهيدان محمدعلي رجايي و باهنر و در سمت مديريت كل آموزش و پرورش يزد و زاهدان، مشاور و نماينده تام‌الاختيار محمدعلي رجايي در سيستان و بلوچستان همكاري نمودم در مدت مذكور حتي براي يك مرتبه از بودجه دولت سوغات، هديه يا جعبه شيريني يزدي براي هيچ يك از كاركنان و مقامات آموزش و پرورش تهيه نگرديد كاري كه با كمال تاسف بعدها به وفور ديده و شنيده شد كه صورت گرفته است. در مدت مذكور جلسات مديران كل و يا مديران دفاتر وزارتي كه تشكيل مي‌شد شركت كنندگان براي سكونت و بيتوته در مركز تربيت معلم و ساختمان يكي از مدارس يا خانه معلم تهران اقامت مي‌كردند. غذاها ساده و معمولي بود يا عده‌اي از شركت كنندگان در اين گونه جلسات به خانه دوستان، اقوام و خويشان خود مي‌رفتند.
چند ماهي كه در سيستان و بلوچستان خدمت مي‌نمودم موقعيت بسيار حساس و ملتهب بود لذا چندين بار براي همفكري و ارائه گزارش در تهران با شهيد محمدعلي رجايي و يا شهيد دكتر محمدجواد باهنر ملاقات كردم و ظهر هم هنگام ناهار با آنها بودم. هنوز مناظري در جلو چشمم مجسم است كه در دفتر وزارتي در ميدان بهارستان سفره‌اي پهن مي‌شد بشقاب‌هاي محتوي يك نوع غذا كه گاه مقداري لوبياي پخته بود روي ميز مي‌چيدند همراه چند قرص نان، اين ناهار وزير و اطرافيان را تشكيل مي‌داد.
يكي از 72 تن شهيد حزب جمهوري اسلامي ايران حجت الاسلام والمسلمين شهيد سيدكاظم موسوي نماينده امام خميني(ره) در وزارت آموزش و پرورش و مشاور عالي آن وزارتخانه بود كه در يكي از روزها هنگام غذا خوردن سفره‌اي را كه از خانه آورده بود روي ميز پهن كرد مقداري نان در آن بود و چند عدد تخم مرغ آب پز.
يعني آن بزرگواران بيت‌المال را ملك طلق خود نمي‌دانستند بدين سبب بر اساس اعتقادي كه داريم و آنچه سالها قبل از پيروزي انقلاب اسلامي در جلسات مذهبي به ما آموخته‌اند در پنج سال اخير هر بار كه اعضاي دولت احمدي‌نژاد به يزد ‌آمدند در همين ستون از نحوه استقبال و هزينه‌هايي كه صرف مي‌گرديد انتقاد مي‌شد اما فقط در تاريخ مطبوعات باقيماند ولاغير.
بارها خانه و اتاق و وسايل زندگي محمدعلي رجايي از تلويزيون نشان داده شد اما اخيراً كه رييس دولت نهم و دهم در هيات صد نفره به آمريكا مسافرت كرد به نظر مي‌رسيد هم نشيني و آشنايي و همكاري 22 ماهه با آن شهيدان عالي مقام حكم مي‌كند مختصري از زندگي آنان همراه با بخشي از اخبار سفر رييس دولت دهم و همراهان به آمريكا جهت اطلاع خوانندگان درج گردد تا خود درباره آنچه مي‌خوانند قضاوت كنند.
«هر چند به نظر مي‌رسيد حضور خانواده محمود احمدي‌نژاد در سفر وي به آمريكا با تكذيب دفتر رييس جمهور پايان يافته باشد ولي يكي از سايت‌هاي خبري با انتشار تصويري از اين سفر تاكيد دارد برخي اعضاي خانواده رييس‌جمهور در اين سفر كاري همراهش بودند. الف -گزارش داد: به دنبال انتشار خبر درخواست ويزا براي سفر همسر، پسر، عروس، دختر، داماد و نوه رئيس‌جمهور براي سفر به آمريكا به همراه هيات ديپلماتيك ايران و تكذيب حضور داماد، دختر و نوه رئيس‌جمهور در اين سفر، توسط دفتر رئيس‌جمهور؛ برخي رسانه‌ها و بينندگان چنين برداشت كرده بودند كه خبر همراهي خانواده آقاي احمدي نژاد در سفر نيويورك تكذيب شده است.
براي رفع سوء تفاهم و اثبات حضور برخي از اعضاي خانواده آقاي احمدي نژاد در اين سفر كاري، يك عكس از اين سفر منتشر مي‌شود. اين عكس را سايت رسمي رئيس جمهور منتشر كرده بود ولي اكنون از سايت خود حذف كرده است.
در فهرست افرادي كه امسال براي همراهي رئيس جمهور در سفر كاري به نيويورك، برايشان درخواست ويزاي آمريكا شده بود نام همسر، پسر، عروس، دختر، داماد و نوه رئيس جمهور وجود داشت ولي داماد و دختر و نوه رئيس جمهور به دليل نرسيدن يا عدم صدور ويزا نتوانستند آقاي احمدي‌نژاد را در اين سفر همراهي كنند اما پسر، عروس، همسر و مادر عروس رئيس‌جمهور (همسر آقاي مشايي) در اين سفر حضور داشته‌اند و در عكس به روشني ديده مي‌شوند.
اكنون لازم است دفتر رئيس جمهور بدون بهانه جويي به اين سوالات پاسخ دهد:
هزينه سفر امسال رئيس جمهور به نيويورك، چقدر بوده است و همراه بردن اعضاي خانواده رئيس جمهور (شامل پسر و عروس) در سفر به آمريكا چه توجيهي داشته است؟
-مقايسه سفر پرخرج نيويورك با پول كباب‌ها!
پيش‌تر نيز يكي از سايت‌هاي خبري با اشاره به اقدام رئيس‌جمهور مبني بر واريز مابه التفاوت قيمت غذاي گرانقيمت اعضاي كارگروه‌هاي تخصصي خراسان رضوي در سفر هيات دولت ‌به اين استان به حساب نهاد رياست‌جمهوري، به خرج سفر اخير رئيس‌جمهور به آمريكا پرداخت.
«عصر ايران» با بيان اينكه «اعزام هيات‌هاي پر جمعيت در سفرهايي مرسوم است كه رئيس يك كشور به كشوري كه با آن داراي روابط گسترده اقتصادي هستند مي‌رود و به همراه خود علاوه بر دولتمردان، تعدادي از فعالان اقتصادي را نيز مي‌برد تا بتوانند به رايزني‌هاي مربوط بپردازند» گفت: اما سفر به نيويورك كه يك سفر تشريفاتي سالانه است، هرگز نيازي به اين لشكركشي‌ها ندارد و با 20 - 10 نفر هم مي‌شد سفر را به بهترين وجه انجام داد.
اين گزارش مي‌افزايد: واقعا چه نيازي بود يكصد نفر شال و كلاه كنند و با پول اين ملت به نيويورك بروند تا در كنار ماموريت رسمي رئيس‌جمهور، يك هفته‌اي در نيويورك تفريح و استراحت كنند؟! آيا حضور ده‌ها نفر اضافي در يكي از هتل‌هاي گرانقيمت نيويورك هزينه بيشتري بر بيت المال تحميل مي‌كند يا آن 500 هزار تومان مابه التفاوت كباب كوبيده با غذاي به اصطلاح اعياني استانداري خراسان؟!
آري بد نيست سري هم به تاريخ انقلاب بزنيم و ببينيم كه شهيد محمد علي رجايي هنگام سفر به نيويورك چند نفر همراه با خود برد و اساساً‌از اعضاي خانواده خود و رفقا، افرادي مانند پسر و عروس و داماد و.. . را هم با خود برد يا نه؟! هيات همراه شهيد رجايي در سفر نيويورك 10 نفره بوده است كه 4 نفرشان نيز خبرنگار و فيلمبردار بوده‌اند و البته دوستان و آشنايان و اقوام و همسايه‌ها شال و كلاه نكرده بودند تا با رئيس دولت به نيويورك بروند و جاهايي كه به خواب هم نمي‌ديدند را با پول ملت ببينند!(6)
«صلاح كار كجا و من خراب كجا؟
ببين تفاوت ره كز كجاست تا به كجا ؟
مبين به سيب زنخدان كه چاه در راهست
كجا همي روي اي دل بدين شتاب كجا؟»(7)

مدير مسئول
پي نوشت‌ها:
1- ترجمه آيه 13 سوره الحجرات.
2-ترجمه آيه 148 سوره بقره.
3- «روابط اجتماعي در اسلام» تاليف علامه طباطبائي، ترجمه جواد حجتي كرماني چاپ 1348 - صفحه 84.
4- «نهج‌البلاغه»، ترجمه محمد دشتي، نامه 45 صفحه 394
5-همان، نامه 3 و 45 صفحه 345 و 393.
6- «تهران امروز»، مورخ 10و 11 /7/1390
7- «ديوان خواجه حافظ شيرازي»، به كوشش دكتر خليل خطيب رهبر، صفحه 3